8-милионният българин: Топим се като нация, не е добре!

Емил Хаджиев мечтае децата му да останат в България
143
8-милионният българин: Топим се като нация, не е добре!
Емил Хаджиев. Снимка: Нова телевизия

За мен ние изчезваме, топим се като нация, което не е добре!” Това обяви пред Нова телевизия пловдивчанинът Емил Хаджиев, който остава в статистиката като 8-милионния българин.

Такива са времената, споделя тъжно Емил и споделя, че има две мечти - едната е децата му да останат тук. А другата е да дочака 9-милионният български гражданин.

Емил е роден на 2 април 1952 година в Пловдив. Когато той се ражда, радостта в семейството му е била огромна, но не защото в ръцете си държат бебето-гордост на социалистическа България, а защото са чакали своята рожба дълги години.

„Доскоро пазех и телеграма от Хрушчов, в която поздравява България и родителите ми за 8-милионния гражданин”, разказа Емил Хаджиев. Той посочи, че никога не е имал привилегии от своя статут на гордост на социалистическа България, но признава, че често за рождения си ден като дете е получавал честитки не само от своите близки.

Години по-късно Съветският съюз отново проявява интерес към личността на бъдещия адвокат. Братската социалистическа страна му предлага да се обучава във външнополитически връзки на държавна издръжка. Родителите му обаче отказват.

Въпреки че става медийна и държавна звезда с раждането си, неговото семейство не получава традиционните за онова време дарове от държавата като апартамент или луксозен съветски автомобил. Родителите му обаче получават колело тип триколка, а синът им е обявен за почетен гражданин на Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Емил Хаджиев мечтае децата му да останат в България"На времето децата на заможните българи са се обучавали в чужбина, Франция, Швейцария, Германия и т.н. и са се връщали в България, защото е имало какво да наследят от родителите си и какво да правят тук. Несериозно е да чакаме нашите деца да се изучат на Запад и да се върнат в обрулената си родина заради порутената къща или смирисания панел на баща си. Няма как да стане това.
67
8
 
12
 
! Отговори
ко? не! преди 8 години
7 милиона у нас и 2 в чужбина, къде го виждате това топене?
66
7
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До Милко Великов до 63Оправянето едва ли ще започне ордата обслужващ персонал, каквато са повечето българи избягали зад граница...
65
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знаеш ли,докато мислиш само за своите деца,ще си останеш чужд на всички гурбетчия.Нацията е нещо повече от това децата ти да са добре.
64
5
 
9
 
! Отговори
До 63 преди 8 години
Не си прозрял истината Мишо(к).Децата ми говорят български еднакво добре,колкото и останалите два езика с които си служат.И точно за това спя по-спокойно.Успокояваме и липсата на простаци и чалга,както и сигурните,спокойни улици и доброто образование.Никой не мие *** а и наеми не плащаме.България няма да се оправи със крещене пред телевизора и писане във форуми.
63
2
 
11
 
! Отговори
Милко Великов до 63 преди 8 години
Тебе какво ти пречат "избягалите на запад" Ти защо не започнеш оправянето?Само че то не става с АНОНИМНИ герои.
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не топене-вече изливане в ***!
61
5
 
6
 
! Отговори
До 70 преди 8 години
"Великата" форма на обществена собственост се провали не веднъж, а всеки пъти щом беше приложена някъде. Такава като теб са големия на България и докато теб и подобните на теб изгладени червени мозъци съществуват тук, нищо добро не ни чака. Да изпъкнеш, да си личност, да се стремиш да се развиваш и да надграждаш е най-великото качество на човека, без него ние още щяхме да сме животни, водещи безцелен животец. Комунизма е античовешка религия, неприложима утопия, водеща до обществена деградация.
60
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Въпреки че става медийна и държавна звезда с раждането си, неговото семейство не получава традиционните за онова време дарове от държавата като апартамент или луксозен съветски автомобил. Родителите му обаче получават колело тип триколка, а синът им е обявен за почетен гражданин на Пловдив."Сякаш е описана бананова република.Хубаво е, че това нелепо време си отиде, лошото е, че е пълно с нехранимайковци и некадърници, които изпитват огромна носталгия по соца.
59
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви са тези тъпотии. Всеки родител мечтае децата му да са добре и да са щастливи, а не да обитават територията на конкретна държава.
58
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
67,а ти си богоизбран,кадърен,велик,***,егоист със скрити комплекси,който мачка наред за да изпъкне над смачканото и да докаже на себе си колко е велик.Идея си нямаш колко са вредни за цивилизацията хора като теб.По-съвършена форма на собственост от обществената няма.Рано или късно отново ще има такава форма на собственост,но егоизмът на *** все още е много силен.
57
4
 
7
 
! Отговори
Българин преди 8 години
До Истината"нещастен народ, заслужаващ съдбата си."Абе и ти и такива като теб плюещи по българския народ си заслужавате един хубав бой, ама както и да е.
56
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И с какво е по-специален 8-милионния от останалите?
55
12
 
7
 
! Отговори
До 63 преди 8 години
Не са просто мишоци, това са жалки, непотребни, досадни, мързеливи и прости мишоци, които не са направили нищо през живота си, не се и стремят да направят, за тях единствената радост в живота е да мърморят и сипят помия по всичко и всеки. За жалост комунизма възпита едно цяло поколение полуинвалиди полуневменями хора, които при най-малкия проблем изпадат депресии, отчаяние и мозъците им блокират, поколение от пораженци, а за да си успешен днес най-малкото трябва да си смел и трезво мислещ.
54
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-манипулативна идеология от тази на империализма в момента с абсолютно нелогичното име -демокрация,не е имало. Най-близо до сегашната идеология е фашизмът и не е случайно,че отново има концентрационни лагери и отричане на всяка идея,която не е в синхрон с конюнктурата.Това да се изгонят насилствено милиони хора-сирийци от домовете им за да се подсигури евтина работна ръка за пазара на ЕС е брутално.Всъщност ,същото важи и за нашите емигранти.
53
9
 
9
 
! Отговори
До 59 преди 8 години
Съгласен с теб, българите помнещи комунизма имат изкривено мислене, всъщност ти също си повлиян - не можеш да градиш демократично общество в условията на пазарна икономика на основата на промити червени мозъци! Какво значи това когато родените след 90-те поемат властта? Коя власт? Власт върху кой и какво? Българина така и не разбра, че днес той, а някаква си виртуална божествена власт управлява живота му. Тук е най-големия проблем на България, чакането да се появи месията които да управи всичко!
52
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много хубаво някой спомена Христос,защото богатите в цялата човешка история винаги са намирали начин да манипулират простолюдието-било с религия,било с медии.Достатъчно сме образовани за да изискаме достойно заплащане на труда си.След като в други страни БГ специалисти получават в пъти по-добро заплащане,значи стягате се и казвате на работодателя си цената си.Като БГ бизнесмени са некадърни-да фалират,има турски,арабски,китайски и всякакви интереси за бизнес в този регион.
51
14
 
8
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Ейй много призиви за емиграция тука бе .. вместо да хванем и да се оправим вие мишоци избягахте към най-големия ни враг - запада. Тези, които им бяхме оферта да сме поробени, бедни и нещастни.. но важното е, че сега плащате наеми и миете дупетата им хааххахаах нещастен народ, заслужаващ съдбата си. И последно да питам - децата ви като говорят по-добре чужд език от родния- как спите спокойно, предатели?!
50
13
 
18
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 59 "България има шанс да стане богата държава чак когато се сменят поколенията. Когато родените след 90г. поемат властта чак тогава ще дойде НАЧАЛОТО на истинската промяна." Това като най-новият виц ли да го тълкуваме или говориш сериозно?
49
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 59 Мдааа...точно така хората които обожават Криско и казват че междузвездни войни 7-*** серия са велики, те ще възродят България...