Динко, Перата, граждански отряди... Хората им симпатизират

Едва 11% от читателите на Dnes.bg са категорично против действията им
22 апр 2016 07:00, Красимир Ангелов
161
Динко, Перата, граждански отряди... Хората им симпатизират
Снимка: Булфото

Въпросът за охраната на южната ни граница е сериозен проблем от доста време, но темата с "гражданските арести" стана особено популярна след действията на Динко Вълев от Ямбол, който в средата на февруари се прочу с клип, в който арестува нелегални мигранти.

В средата на април пък се появиха още клипове на "арестувани" мигранти, от които се появи името на Петър Низамов-Перата.

Полиция и прокуратура са категорични, че подобни формирования са незаконни, а лидерът на НФСБ Валери Симеонов дори ги нарече "мутренски банди". Участващите в тях пък са сигурни, че по този начин изпълняват гражданския си дълг към родината.

Още по темата

Подкрепяте ли гражданските патрули по границата? С този въпрос се обърна редакцията на Dnes.bg към своите читатели в традиционната ни анкета. В нея участие взеха над 2 500 души.

Оказа се, че мнозиинството от нашите читатели (65%) подкрепят гражданските патрули по границата, защото те биха помогнали за недопускането на нелегални мигранти в България.

Други 9% посочват, че са склонни да ги подкрепят, но само в много краен случай, ако компетентните органи явно не си вършат добре работата по опазването на границата.

Твърдите противници на подобна практика са 11% от анкетираните, които са категорични, че подобни формирования са не само незаконни, но и нехуманни.

За 12% от хората пък решението не е в самоинициативата на отделни граждани, а е въпрос на повече полиция и армия по граничната бразда.

Едва 2% са тези от анкетираните, според които мигрантите не бива да бъдат спирани по никакъв начин по границите, а трябва да бъдат оставени свободно да преминат в Европа, тъй като бягат от война в търсене на по-добър живот.

1% от анкетираните пък не се вълнуват особено от този проблем, тъй като живеят далеч от граничните райони и споделят, че този проблем не ги касае пряко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нови опорни точки нови атаки срещу стари цели- преди имаше ПОЛИЦЕЙЩИНА, СЕГА ВИДИТЕ ЛИ МЕВЕРЕТУ СЕ НЕ СПРАЕЛУ- АМИ ТО ПО ТАЯ ЛОГИКА НИТО ЕДНО МИВЕРЕ В ЕВРОПАТА СЕ НЕ СПРАВЯ, ОБАЧЕ ЕДНА ЦЕНТРАЛА СЕ ЗАВЪРТЕ И ОТ ПОЛИЦЕЙЩИНА И НЕБИВАЛ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОЛ СЕГА АКТУАЛНАТА МАНТРА Е НЯМА ПОЛИЦИЯ- ЕМИ КОЛКУ СА ДАНЪЦИТЕ ТОЛКОВА Е ПОЛИЦИЯТА- МАХАЙТЕ 20% НА МИЛИОНЕРИТЕ И ВИСОКИТЕ ЗАПЛАТИ - НАЙ МАЛКО 36% КАТО У ЕВРОПА.
59
4
 
4
 
! Отговори
КонтраАтака преди 8 години
Алоо, пъпчивите атакистчета, много рано сте станали бе! Или вие сте още от нощната смяна! Не се хабете, вожда ви вече няма рубли, спряха му ги, ако не сте разбрали!Нещастници!
58
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До SharkОткъде имаш информация е министерството на вътрешните работи не се справя със ситуацията питам? Или само така предполагаш въз основа на някакви/никакви данни?
57
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
108- нерде Ямбол, нерде Станбул- от 10 кладенеца вода за едни бандити- хайде холан стига сте ги хвалили- ша ги гръмнат веднага щом спрат да интересни на господарите си- сега те влага пари в тях и се надяват да им донесат пари- тоест те са пушечна стока- като мутрите- бяха параван и после ги убиха- е те така и с подобните на Перата- всичко друго празни приказки.
56
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До OFERTA PRIZIVАбсолютно съм съгласен.Децата са бъдещето. И инициативата ви е похвална. Ако направите подписка за 12 часов работен ден на етническите българи с радост бих се подписал. Трябва да се мисли за бъдещето.
55
3
 
7
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До 97 Ами при положение, че МВР не се справя и не желае да се справя, друг начин няма. А защо в 21 век някой преминава държавна граница през храсталаците. Като са бежанци и търсят убежище да минат през ГККП - то, а не да си хвърлят документите за да не се разбере че всъщност не са изобщо бежанци и изобщо нямат право на убежище. КОГАТО МВР ЗАПОЧНЕ ДА СИ ВЪРШИ ЕФЕКТИВНО РАБОТАТА, ТОГАВА ЩЕ СЕ СЪГЛАСЯ, ЧЕ НЯМА НУЖДА ОТ ДОБРОВОЛНИ ОТРЯДИ! А ДОТОГАВА ТРЯБВА И ЩЕ ГИ ИМА!!!
54
5
 
3
 
! Отговори
Анализ преди 8 години
Истината е, че държавата не си върши работата! Което не означава, че всеки може да си прави каквото иска! Както днес ловат бежанци, така утре може да им скимне да проверяват колите по пътя примерно! Или да чакаме да стане като в Украйна, че тогава да се питаме откъде се появиха тия въоръжени банди!А иначе тия бежанци, които не минават през официалните КПП, за мен са си нарушители на границата и престъпници! Нищо чудно и терористи да са! Трябва да бъдат съдени!Но това е работа на държавата!!!
53
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоа с чистата нация да го питам ако отиде в болницата и лекарят е арабин- няма да влезе да се прегледа ли!?
52
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако са под контрола на полицията - няма проблем. Към тях да има по един-двама полицаи. Така, сами, не съм съгласен. Истинско чудо е, че до сега не са пострадали. Какво ще направят ако им изскочи каналджия? Те са и въоръжени, и не се притесняват да налитат на полицаи. Или на по-голяма група - 50 човека, тогава какво ще направят? Ще гледаме клипове как тези отряди са пребивани от нарушителите ли? Явно е,че го правят за добро, но някои хора си мислят, че морето е до коленете.
51
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГОСПОДАРИТЕ НА ПЕРАТА ЩЕ ГИ ИЗПОЛЗВАТ ЗА КАКВОТО СА ИМ ПЛатили и след това ще ги отстрелят помните ли мутрите- използваха ги и ги отрепаха.
50
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Динкьо,Перата,Мерата,Винкела,Репата, все видни патриоти от Българското възраждане
49
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До SharkНе одобрявам да се пресича незаконно границата, както и не одобрявам подобия на тези *** да ме пазят. Еднакво не одобрявам и двете ! Събудете се - 21 век сме! Това ли е начина - едни хора да гонят други хора по горите и да ги връзват!
48
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия партизани от снимката ли са писали лозунгите?Връщаме се към комунизма, а?
47
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са нарушители на обществения ред. Държавата трябва да действа бързо и ефективно за да защити обикновения гражданин от тази заплаха за националната сигурност. Необходими са арести и дълги присъди защо ще попитате. За пример. Другите да знаят какво става когато тръгнат срещу установените порядки и реда.
46
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
83 И КАК УСТАНОВИ ЧЕ СМЕ ЧИСТИ ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИ- НАЛИ ЗНАЕШ ЗА ЕДНО МАЛКО ЧОВЕЧЕ С МУСТАЦИ И НА НЕГО МУ СЕ ПРИВИЖДАШЕ ЕДНА ЧИСТА АРИЙСКА НАЦИЯ, А ДА ПИТАМ ТИ ЗАЩО МЪЛЧИШ Н А ДОАНЯ КАТО СА ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ ИЛИ КАКВОТО ТИ ЗАДАДЕ ГОСПОДАРЯ ТОВА ЗАЩИТАВАШ НАЛИ. ХИРУРГЪТ КОЙТО ОПЕРИРА БАЩА МИ Е АРМЕНЕЦ, АКУШЕРКАТА ПРИ КОЯТО РАЖДАХ Е ТУРКИНЯ, УЧИТЕЛКАТА НА ДЪЩЕРЯ МИ Е ЕВРЕЙКА, А ТИ ГОВОРИШ ЗА ЧИСТА НАЦИЯ- Я КАЖИ КЪДЕ СЕ ОТДЕЛИХТЕ ЧИСТИТЕ ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИ ДА НЕ БИ ДА Е В ЦЕНТРАЛАТА КЪДЕТО ПЛАЩАТ.
45
2
 
9
 
! Отговори
Либертоносец от НПО преди 8 години
Гражданското общество е враг на демокреацията(демократурата)!С НПО-то към светли бъднини!Толкова ли не ви харесва да ви управляват промити мозъци които ги викат на обучения в чужбина?
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В същност МВР трябва да признае,че няма сили да охранява границата.Министър председателят да поеме своята част от бремето и или да признае,че е подписал съглашение за не предприемане на мерки спрямо нарушителите или да оглави тези отряди за защита на границата.Съгласен съм с тезата ,,бежанци" само ако с влезнали с документи през ГКПП,всичкото останало което минава нелегално през браздата са престъпници и терористи които нарочно си изхвърлят документите за да не се знае какви са.Такива обратно.
43
1
 
3
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До 79 СмОтльо си ти!! Да не би да одобряваш НЕЛЕГАЛНО, т.е. незаконното преминаване на границата от индивиди без документи с неясни подбуди!! А бе!! Като ти дойдат у вас тези друго ще запееш!! От.ка.чени толерасти. ДА, ПОДКРЕПЯМЕ ГИ, ЯСНО!!
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
народната милиция или партизанското движение
41
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия нямат интелект колкото една кокошка! Безработни ***, намерили ниша за слава!