Динко, Перата, граждански отряди... Хората им симпатизират

Едва 11% от читателите на Dnes.bg са категорично против действията им
22 апр 2016 07:00, Красимир Ангелов
161
Динко, Перата, граждански отряди... Хората им симпатизират
Снимка: Булфото

Въпросът за охраната на южната ни граница е сериозен проблем от доста време, но темата с "гражданските арести" стана особено популярна след действията на Динко Вълев от Ямбол, който в средата на февруари се прочу с клип, в който арестува нелегални мигранти.

В средата на април пък се появиха още клипове на "арестувани" мигранти, от които се появи името на Петър Низамов-Перата.

Полиция и прокуратура са категорични, че подобни формирования са незаконни, а лидерът на НФСБ Валери Симеонов дори ги нарече "мутренски банди". Участващите в тях пък са сигурни, че по този начин изпълняват гражданския си дълг към родината.

Още по темата

Подкрепяте ли гражданските патрули по границата? С този въпрос се обърна редакцията на Dnes.bg към своите читатели в традиционната ни анкета. В нея участие взеха над 2 500 души.

Оказа се, че мнозиинството от нашите читатели (65%) подкрепят гражданските патрули по границата, защото те биха помогнали за недопускането на нелегални мигранти в България.

Други 9% посочват, че са склонни да ги подкрепят, но само в много краен случай, ако компетентните органи явно не си вършат добре работата по опазването на границата.

Твърдите противници на подобна практика са 11% от анкетираните, които са категорични, че подобни формирования са не само незаконни, но и нехуманни.

За 12% от хората пък решението не е в самоинициативата на отделни граждани, а е въпрос на повече полиция и армия по граничната бразда.

Едва 2% са тези от анкетираните, според които мигрантите не бива да бъдат спирани по никакъв начин по границите, а трябва да бъдат оставени свободно да преминат в Европа, тъй като бягат от война в търсене на по-добър живот.

1% от анкетираните пък не се вълнуват особено от този проблем, тъй като живеят далеч от граничните райони и споделят, че този проблем не ги касае пряко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗНАЧИ ИЗВЕЖДАМЕ ОТНОВО ГЕРОЙСТВОТО, АМИ ТИЯ ДЕТО ГЪРМЯТ СРЕЩУ ПОЛИЦАИТЕ ГЕРОИ ЛИ СА, ИЛИ ОТНОВО ЗАПОЧВАМЕ ДА ИЗВЕЖДАМЕ БАНДИТИ ГЕРОИ- ПОНЕЖЕ ИМАЛИ ТОПКИ- ТОГАВА СВЕТОВНАТА МАФИЯ СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ ГЕРОИ. КОЙ УВРЕДЕН МОЗЪК ЗАДАВА НОВИ ОПОРНИ ТОЧКИ И ДАЛИ ИМА ДОСТАТЪЧНО ТОПКИ И КАКЪВ Е ТОЯ СЕКСИЗЪМ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ПОНЯТИЕТО СМЕЛОСТ, АМИ АКО ПЕРАТА НЯМА ТОПКИ, А МУ ПЛАЩАТ ДОБРЕ ЗА ДА ИГРАЕ ТЕАТРО, А МЕДИИТЕ ГО ПОЕМАТ ЗА ДА ИЗГРАДЯТ НОВИ ОПОРНИ ТОЧКИ ОКОЛО КОИТО СЕ ОБЕДИНЯВАТ ЗАРАДИ ИЗБОРИТЕ.
19
9
 
4
 
! Отговори
браво! преди 8 години
значи има все още умни хора в България. Тези 11% не са малко.
18
1
 
14
 
! Отговори
Калина преди 8 години
Аз, като всеки нормален лош матриял, съм за защита на границата ни. Бих застанала зад тези младежи, ако това тяхното е сътрудничество, а не своеглавие. От друга страна, действията им са следствие слабо държавно управление. Но от трета страна, както се казва, всяко зло за добро - да си знаят идващите, че не са добре дошли тук :)И не става дума за нехуманност, а за обикновена защита. Защото тези "бежанци" са организирани, насочени и използвани за нечии интереси.
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАКВО ОБЩО ИМА МЕЖДУ ПЕРАТА И ВЕНЕТУ ИЛИ НОВАТА ОПОРНА ТОЧКА Е- НЯМА ДЪРЖАВА- ДЕРЗАЙТЕ ПРОТИВ БЕЖАНЦИТЕ, БИЙТЕ И УНИЗЯВАЙТЕ ГИ, КОЙ ЩЕ ГО ПРАВИ ТОВА АМИ ТОЙ ДЪРЖАВНИЯ ГЛАВА РОДИ НОВИТЕ МУТРИ Е ДА ДЕ, АМА НЕ- ПЕРАТА У ЗАТВОРА, А ДНЕС ДАНО СИ ЗАСЛУЖАВА ПАРИТЕ, ЧЕ СТАВА ПРИМЕР ЗА ПЛАТЕН САЙТ И ГРОЗНА ЖУРНАЛИСТИКА.
16
7
 
8
 
! Отговори
4efo преди 8 години
Тези момчета "престъпници" имат поне "топки" и са там на място- на границата! Идете ги проверете дали крадат и ако е така ги изгонете и заемете техните места да пазите от ислямисти! Само, че сме се превърнали в нация от "миши сърца".
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички тук акцентират на факта,че този Петър бил мутра,нарко дилър гнусен тип и какво ли още не.Но него не го обвиняват за убийство,нарко разпространетие и побойща,а за извършване на граждански арест на международни престъпници,което не е престъпление по смисълът на българското законодателство.Ако всичко,което се знае за неговото минало и настояще е вярно,то нека го съдят затова,защото именно тези действия са престъпление.
14
11
 
10
 
! Отговори
ACEH II преди 8 години
Гледаш ги тия момъци на снимката и веднага ти е ясно, че са некви декласирани социопати от които нищо не става, ама като турят на байряците, че са патриоти, вече осмислят жалкото си съществуване. ОТКАЗВАМ святата дума ПАТРИОТ да бъде използвана от батки и *** като оправдание за престъпното им минало. А всички останали, които мислим различно от тях да не сме патриоти, така ли? Айде бе!!!
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОЙ ПЛАЩА ЗА НОВИТЕ МЕДИЙНИ ГЕРОИ, АКО РАЗБЕРЕТЕ КОЙ И СЕ СЛУЧИ НЕЩО С ТИЯ МОМЧЕТА НАПРАВО ПРИ ТОЯ ДЕТО ПЛАЩА ***, Я ВИЖТЕ НЯКОИ НОВИ ГЕРОИ НАПРАВО В ГРЪМНАТИТЕ ЩАТИ СЕ ИЗНЕСОХА, ПОВТАРЯМ НЕ ОБИЧАТ ЕВРОПА,, ЗАЩИТАВАТ ТЕЗ ОНЕЗ, АМА БЕГАТ НЕ НА ДРУГО МЯСТО, А ПРИ КРАВАРИТЕ.
12
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо ли са отишли на границата!!??? Хах, някой ги е информирал за бежанските канали, и че може да си докарат някое евро, пък и герои ще ги изкарат....или това е законно? Да си плавят гавра и да ограбват пора-дръзнали да избягат от пагубната си родина с едва раничка на гърба и малко рари
11
2
 
7
 
! Отговори
cccp преди 8 години
Ако това е вярно, значи представете си в каква държава живеем и какви бури предстоят. И нищо лошо против хората, просто са докарани до такова скотско дередже, че отказват да мислят. Или мислят първосигнално - като скотове.
10
3
 
9
 
! Отговори
до Ястреба преди 8 години
нашите са поне мъже, а не като султан Сюлейман, който е бил мъж за всяка жена и жена за всеки мъж :)
9
5
 
12
 
! Отговори
Бобчо преди 8 години
Не ви ли стана ясно, че ходят на границата за да обират зурлатите??? Оставете ги, след още няколко статии на гнусни медийки от С. Арабия до Англия и вече кьорав талибан няма да видите. Едва ли са чували за "Дантевия ад", ама за " Динковия" ще чуят...
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много българи защитават държавната граница,което е дълг на всеки истински гражданин.Проблема тук е че сега за разлика от случаите с Динко освен престъпниците от "правозащитните американски организации"клипът се разпространи в световните медии.Борисов,който насърчаваше действията на гражданите се уплаши и се извъртя типично по борисовски.В случая се акцентира на криминалното минало на този човек,а не на това дали товаькоето е извършил е престъпление.А това не е престъпление по закон.
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРЕДИ ВРЕМЕ МЕДИИТЕ НАПРАВИХТЕ НАРКОМАН И БАНДИТ ГЕРОЙ СЛАВЧО МУ ПЯ ПЕСНИ А ПОСЛЕ ГО ГРЪМНАХТЕ,ИЛИЙКАТА НА ВЪРХА НА ПИРАМИДА ЗА МИЛИАРДИ, А СЕ ОКАЗА ПОСРЕДСТВЕНО БОРЧЕ ХА СЕ СПРЕТЕ. ДАЛИ ДА ЗАКРИЯТ ТРОЛОВЕТЕ И ТРОЛЕНЕТО- НЕ ТАКА ОТКРИВАМЕ НОВИТЕ ОПОРНИ ТОЧКИ И СЕ ОРИЕНТИРАМЕ КОЙ ГИ ПЛАЩА.
6
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ТОЯ *** УТРЕ МОЖЕ ДА РЕШИ ЧЕ НЕ ГО ГЛЕДАМ ДОБРЕ И ДА МЕ "АРЕСТУВА", ДА МЕ ОБЕРЕ- СЕГА МУ ИЗМИСЛЕТЕ ПЕСНИ И НАРОДЕН ГЕРОЙ ГО НАРЕЧЕТЕ- ТОВА МОМЧЕ Е ИЗПОЛЗВАНО ОТ ГОСПОДАРИТЕ СИ, КАКТО ИЗПОЛЗВАХА МУТРИТЕ И ПОСЛЕ ГИ ГРЪМНАХА. ДНЕС НОВИ ОПОРНИ ТОЧКИ ЛИ ИМАТЕ ИЛИ ДА, НОВИ ГЕРОИ ЛИ ЩЕ ИМАМЕ, А ФИЛМИ А КНИГИ- АМАН, НЕ НИ ЛИ СТИГАТ ГЕРОИТЕ БАНЕВИ, ГЕРГОВ- АМИ ТЕ ЗА ЕДНА НОЩ СТАНАЛИ МИЛИОНЕРИ КАЗВАТ ГРАДСКИТЕ ЛЕГЕНДИ.
5
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нискоинтелигентни хора. На кого да симпатизират? На Радан Кънев ли?
4
4
 
5
 
! Отговори
Манчо преди 8 години
Първо хората са ***, второ анкетките ви са пълен фарс. Дано поне парите си заслужават
3
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те винаги са все някакви бе, или са мутренски банди или са комунисти или *** или нещо друго, ама граждани не са. Зачеркнете ги от списъците на НАП и там не знам си кой още щом не са граждани образували граждански отряди. Браво на доброволните граждански отряди.
2
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 2 КОЕ Е ПРОТИВОЗАКОННО БЕ ГЛЪМАР.ПРЕМИНАВАНЕТО НА ГРАНИЦАТА ИЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПО НК.КОЙТО ПРИСЪСТВА НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И НЕ ВЗЕМЕ ОТНОШЕНИЕ СЪЩО Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.ЕЕЕЕЕЕЕИИ *** СИ ПРОЗЗЗЗ
1
10
 
16
 
! Отговори
последни преди 8 години
Последни в ЕС по всичко хубаво и първи по всчико гнусно и престъпно. Щом болшинството от хората смята че един обиктовен престъпник, защитава обществото ни, явно затова мафиот управлява страната и затова сме на това положение. Пада ни се.....