Председателството на ЕС ще ни струва към 50 млн. лв.. засега

За тази година са одобрени 7 млн. допълнително
Обновена: 17 май 2016 17:00 | 17 май 2016 14:52, Веселина Йорданова
4
Председателството на ЕС ще ни струва към 50 млн. лв.. засега
Снимка: архив, БулФото

Правителството одобри прогнозно разпределение на разходите за подготовка и провеждане на българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. на обща стойност 49,858 млн. лева.

Одобрени са и допълнителни разходи за 2016 г. за организацията на предстоящото председателство на обща стойност 6,967 млн. лв.

От тях 3,873 млн. лв. са за Народното събрание, 1,626 млн. лв. за Министерския съвет и 1,468 млн. лв. за Министерството на външните работи, съобщи правителствената пресслужба.

Средствата за 2016 г. ще бъдат осигурени от централния бюджет, а за следващите години ще бъдат предвидени с актуализираната бюджетна прогноза за периода 2017-2019 година.

Финансовият министър Владислав Горанов информира на заседанието на правителството, че на база на това постановление ще стартират инвестиционни дейности в сградата на Народното събрание.

"Когато сме готови с обществената поръчка за Националния дворец на културата, ще допълним това постановление с разчетените средства и за необходимите ремонтни дейности в НДК, свързани с председателството“, казва той и допълва, че се предлагат и разходи по отделни ведомства, които са свързани с логистичното осигуряване.

По думите му председателството е свързано със значителен ресурс, но е най-важното събитие от обществено политически характер, което ще се провежда на територията на България в следващите няколко години.

"Така, че не бива да ни изненадва значителната сума, която ще се наложи да се вложи в организацията на Българското председателство. Отново казвам, тази прогнозна сума, която сме предвидили тук, е може би само половината, която ще е необходима до края на успешното приключване на Българското председателство през втората половина на 2018 година", обобщава Горанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това сигурно е нетно а бруто по 2 това което че гепат гепаджийте!
3
1
 
1
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 8 години
За кампанията на Бокова за ООН 140 хил.лв !!!!!!За председателството(предателството)ни към ЕС %)50 милиончета!!!Ох котьо !!!тьоКЕФффф!!!!!!!!!!!
2
0
 
1
 
! Отговори
Gazovo parno преди 8 години
Kakvo ste si kupim za 7 miliona bulgari s tesi pari?!:-):-):-)
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕВРО

Спонсорирани публикации