6% от българите в нета "за" атаката в Орландо

Едва 21% са положително настроени към хомосексуалните
17 юни 2016 20:34,
67
6% от българите в нета "за" атаката в Орландо
Снимка: архив Reuters

6% от българските потребители в социалните мрежи одобряват атаката в Орландо заради сексуалната ориентация на жертвите, сочи проучване на българската агенция за медийни анализи Perceptica.

Изследването, проведено непосредствено след атаката в клуб "Пулс" в Орландо, посочва някои тендеенции сред потребителите в Интернет.

Само 21% от потребителите са положително настроени към гей обществото като цяло, но 30% категорично критикуват хората с различна сексуална ориентация.

Въпреки това реакциите след нападението в клуб "Пулс" са основно осъждащи - 54% не одобряват нападението и повечето коментари са в знак на подкрепа или съчувствие спрямо жертвите.

Изненадващо е присъствието на позитивни мнения -  6% одобряват или извиняват постъпката на Омар Матийн само заради факта, че голяма част от жертвите са с хомосексуална ориентация. Събитието извади на показ и негативните настроения на обществото по отношение на САЩ, като много от потребителите в социалните мрежи обвиняват управниците на страната за случилото се. Критиката е насочена основно към оръжейната политика, но част от коментиращите критикуват и военната намеса на САЩ в страните от Близкия Изток.

Горещата тема в последните дни - "София прайд", също попада във фокуса на изследването. 75% от коментарите в интернет категорично осъждат провеждането на шествието, а едва 18% са за. 7% въобще не изразяват позиция по темата.

Повечето (82%) от несъгласните със събитието признават, че изпитват открита неприязън към ЛГБТ обществото. Голям е и процентът на хората, които твъдят, че не мразят различните, но и не одобряват откритата демонстрация на тяхната сексуална ориентация (13% от изказалите мнение). 
 
Twitter потребителите са най-възмутени от атаките (65%) и най-толерантни към гей обществото (31% положителни мнения). От друга страна пишещите във форумите са изключително негативно настроени към София Прайд (82% „против“), а във Facebook се наблюдава най-силна неприязън към ЛГБТ общността като цяло.

От направения анализ става ясно, че религиозните хора са сред най-острите критици на "София Прайд" и често са склонни да извинят насилието по верски съображения (83% от самоопределилите се като християни одобряват акта). За сметка на това в дебата за нападението християнството се споменава много по-рядко, отколкото гей обществото, исляма, тероризма и политиката на САЩ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джон, връзката ти с отвъдното няма ли да прекъсне?!
33
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам лични наблюденияЖените харесват гей пичоветеМъжете харесват лезби мацките
32
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 21Ето какво е невежеството на много хора. Това, че хората са с различна сексуална ориентация, не означава, че са търтеи. Това са нормални човешки същества, които живеят като всички останали, т.е. работят, трудят се и се борят с живота като всеки един от нас. Със сигурност нямаш право да казваш, че един гей е дал по- малко от теб самия на обществото. ( като имаме предвид все пак, че не знаем и ти лично какво си дал)
31
4
 
4
 
! Отговори
Джон преди 7 години
И така видно е, че всички тия извращения които са забранени от Бога в прастари времена, защото са сатанинско зло и които сега се подкрепят и насърчават от слуги на сатаната и членове на тайни сатанински общества включително и хомосексуализма, но не само а почти всички западни "ценности" водят до упадък, намаляване и изчезване на народите след които се практикуват, защото са зло и са гнусота пред Бога. Зад всичкото това *** на нравствеността стои дявола искащ да погуби много човеци.
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От както съществува планетата има хомосексуалисти.
29
3
 
2
 
! Отговори
Джон преди 7 години
та земята да не изхвърли и вас, когато почнете да я осквернявате, както тя изхвърли народите, които бяха преди вас.Защото, ако някой върши всички тия гнусотии, то душите на ония, които вършат това, ще бъдат изтребени измежду народа си.И тъй, пазете Моите заповеди, за да не постъпвате според гнусните обичаи, както постъпваха преди вас, и да се не осквернявате с тях. Аз съм Господ, вашият Бог. "
28
3
 
3
 
! Отговори
Джон преди 7 години
Левит 18:22 "Не лягай с мъж като с жена: това е мръсотия."Левит 20:13 "Ако някой легне с мъж като с жена, и двамата са извършили мръсотия: да бъдат умъртвени, кръвта им е върху тях."Левит 18:26-30 пазете Моите наредби и Моите закони и не вършете всички тия гнусотии, нито вие ***, нито пришълецът, който живее между вас,защото всички тия гнусотии са вършили людете на тая земя, които бяха преди вас, и земята се оскверни;та земята да не изхвърли и вас, когато почнете да я оскверни
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Социализма е нанесъл вреди върху мисленето на много много хора. Не съм хомосексуалист, но не мисля, че хомосексуалистите пречат с нещо на другите.
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като цяло голяма част от хората са нивото на Бойко.
25
2
 
3
 
! Отговори
Джон преди 7 години
В ранните църкви на хомосексуалисти искащи да влезнат в Божието Общество - Християнската Църква им е налагано покаяние от 30 (тридесет) години! или са били приемани само на смъртния си одър! и то за да не погинат душите им геената и то като се разкайват от все сърце и душа за извращенията които са вършили. Содомията е много тежък грях и голямо престъпление срещу самото тяло на човека, всеки такъв извращенец е под Божия гняв. Не може да става и дума за приемане и толерантност към такива хора!
24
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Срам ме е от българите. Голям процент са изостанали комплексари обичащи да са господари на света.
23
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голяма част от хората в България са изостанали в своето развитие.
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите необичат различните от тях. Неговоря за сексуална ориентация.
21
4
 
4
 
! Отговори
Джон преди 7 години
Светите Писания ясно говорят, че мъжеложството, малакийството (пасивните извратеняци) и лесбийството са извращения от дявола и са неестествени престъпления и гнусни грехове. В Светите Писания се казва, че Бог допуска в тези гнусни извращения да попаднат тези хора които не желаят да слушат Бога и да приемат Словото Му а искат да вървят по-лошите желания на сърцето си. В Светите Писания ясно е казано, че хомосексуалисти няма да наследят Царството Божие, те са отхвърлени и краят им е гибел.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българинът се кефи на нещастието в Орландо.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безразличие ,,,????!!!! Но само "да не е в кьщата ми",,, ами тогава всеки е против обратните,,, освен самите тях,,, обама в речта си за случилото се в "Орландо",,, транс,,,гей,,,лейсбо,,,- наши братя и сестри,,,???? Ами какви са ти братя и сестри, прости ми Господи!,,,, ами доведи си ги у дома ,,,,???
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"ИСКАМЕ това, ИСКАМЕ онова. Друга дума освен "искам" знаете ли? Първо направете нещо за това общество, а после искайте.Например откажете се от прайда си по време на Задушница, за да покажете съпричастност към обществото, а после говорете за ценности.
17
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българинът живее с мислене от преди 100 години.
16
3
 
0
 
! Отговори
свинаря преди 7 години
До ПешоПешо,колкото и прайдове да правите няма да промените един скинар или хомофоб,точно обратното,само ще ги озлобите повече
15
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 14Е то си оставаме диви, там е проблемът! Много чудно защо толкова българи очите им все на запад, като е толкова лошо там?!