Гей парад ли? Грях е на Черешова задушница...

Какво мислят хората на село за "София прайд"?
18 юни 2016 10:13,
176
Гей парад ли? Грях е на Черешова задушница...
Снимка: bTV

Какво мислят хората на село за "София прайд"? Едно семейство скоро ще отпразнува златната си сватба и естествено е привърженик на традиционализма в отношенията между мъжа и жената.

Михаил и Венка са сред най-дълголетните семейства в село Зверино. Половин век заедно не са достатъчни съпругът да повтаря на съпругата, че много я обича. Спомнят си първите задевки, когато тя е била втора по височина в строя отпред назад, а той - предпоследен. 

Още по темата

"Имах един комшия, той почина, лека му пръст, викам, Ванка, дръж ми я, и тука на площадчето, аз я щипнах за гърдите и бягам, защото, а ме беше докачила, а ме беше смлатила като маче у дирек", спомня си Михаил Стоянов пред bTV.

Като всички хора на село, семейството редовно следи новините и се вълнува, че днес София е домакин на "София прайд".

"Нямаме нищо против обратните, но не е нужно да показват публично своята сексуалност, нашето поколение така е израснало, че ние даже, когато станахме млади и започнахме да чувстваме любовни пориви, бяхме научени това да е скрито-покрито, да не е на показ", обяснява Венка Стоянова.

Според Михаил слабостта към другия пол е грях, с който човек трябва да се бори, а не да го афишира.

"Би следвало да се скриеш и да се молиш Господ да ти прости, а не да парадираш. Да се молят да им прости Господ, а не да тръгват по улиците", категоричен е Михаил.

"Как избраха навръх Черешова задушница да си правят гей парад, когато човек трябва да е смирен, това е ден за уважение и почит към починалите, а те са намерили тогава да си правят парад", възмущава се Венка Стоянова.

И ако парадът е факт за поредна година, Стоянови се надяват у нас да не се стига до разрешаване на еднополовите бракове, както е в други държави.

"Нормално е, вижте ми бабето, вижте ме мене, тя си има нейните уреди, аз си имам моите, имаме двама сина, внуци имаме", коментира още Михаил Стоянов.

"Навсякъде мама и татко, е кой ще е мама, кой ще е тате, било жени да се съберат, било мъже да се съберат, това пък изобщо не мога да го възприема", казва Венка Стоянова.

Чичо Михаил казва, че ако е по-млад, би се включил в контрапарада срещу сексуално различните. Убеден е, че здраво общество се гради върху християнските норми, а не върху нарушаването им. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами не мога да различа тези от ислямистите и комунистите. Във всички случаи става дума за фундаментализъм. Въпрос на време е да се прояви в крайни форми.
99
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При комунистите имаше комунистически паради.При военните имаше военни паради.Сега има гей паради.Интересно какви ли хора ни управляват днес ?
98
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те искат равни права?Те не се задоволяват само с това да се перкат по между си,да се лигавят по улиците и да дразнят нормалните хора.Те искат да могат да правят еднополови семейства и да отглеждат деца, да развращават останалите и най вече подрастващите.Те искат да ни наложат своята извратена представа за сексуално поведение.Е няма да стане пендерушки.Стигнахте много далеч.Вече се оляхте.Вие сте жалки недоразумения на майката природа.
97
6
 
27
 
! Отговори
Минко преди 7 години
Не само е грях,ами е неморално да учат децата ни на това. Грях е също днеска да се провежда инициативата "София пее и танцува" (може да бъркам името), за която така сладко си говореха сутринта по Хоризонт, докато хората отиваха на гробищата да почетат мъртвите си роднини.Ама на кой ли му пука?
96
6
 
31
 
! Отговори
Сф преди 7 години
Не само на село не одобряват гей-парада и особено провеждането му точно днес.Над 99% от българските граждани не одобряват това!Някой се е амбицирал насила да ни натрапва неща, които са ни чужди и УПРАВЛЯВАЩИТЕ МУ СЪДЕЙСТВАТ, ВМЕСТО ДА НИ ЗАЩИТЯТ.Но винаги идва Видовден!
95
5
 
25
 
! Отговори
Мира преди 7 години
Правилно казва човека, че трябва да се молят Господ да им прости.
94
5
 
27
 
! Отговори
124 преди 7 години
Парадиращите гейове са зли и психично болни, а повечето от тях са и педoфили. Само прочете за сегашния премиер на Канада, една вeщица лесбийка какви ги е съчинила с образованието... и предишния, който съветвал родители как да правят секс с децата си.
93
3
 
19
 
! Отговори
Чичко Ади Х преди 7 години
Ех колега , не е сатанизъм , ами си е чист шекелски ЦИОНИЗЪМ . ТЕ ни мразят в червата си и затова БЯЛАТА раса е подложена на системно изтребление от 71 години насам.Но НЕКА тази ТОАЛЕТНА хартия $$$$$ да падне ( което не е въпрос на дали а на КОГА) и тогава ще имаме шанс да си върнем КОНТИНЕНТА - да ще има кръв и сополи , но другия вариант е КОПТОРИТЕ в които ПОДЧОВЕЦИТЕ(пардон БЕЖАНЦИТЕ)превръщат всичко да станат лицето на ЕВРОПА .
92
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Fandakova e vinovna no nali e ot gerb vs e ok ako besche ot bsp gerb dchtshs da plujat no fandskovaxe besbojniza na saduschniza gei par. Gre6na si gospod vijada
91
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 111В случая "световната конспирация" няма нищо общо. Нещата са далеч по-прости. Едни хора, които не умеят да правят разлика между секс и клизма са излезли да се лигавят и да дразнят.Ако тази *** клоунада, ще накара някой да си зареже жената и да обърне халката, значи, този е имал сериозен проблем /с жената или с халката/.
90
3
 
14
 
! Отговори
мъж преди 7 години
Ако бях се родил жена със сигурност щях да съм лесбийка. Като се гледам какъв грозен, космат *** съм им се чудя на жените, които правят секс с мен. Друго си е да намачкаш чаршафите с нежно, гладко ухаещо на прасковка същество...
89
0
 
16
 
! Отговори
До 111 преди 7 години
Представи си в това село какво ще настане пич
88
5
 
30
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
Болни хора, проявяваме разбиране. Но да се прави парад на някаква инвалидност е досадно и глупаво. Тези демонстрации не ги провят симпатични.
87
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хомосексуализма е вроден. На тях не им е приятно да съществуват в хетеросексуално и донякъде хомофобско общество. Тази враждебна среда ги кара да се държат неадекватно. Приличат ми на селяците, които идват в София. Нелепо облечени, напъчени, вирнали брадички, говорещи простотии със силен глас. И това, за да прикрият дискомфорта от факта, че са в среда/общество, което не ги приема и гледа присмехулно и донякъде враждебно на тях.
86
2
 
30
 
! Отговори
Иво преди 7 години
Разбира се никой не знае какво дете ще му се роди. Обаче- даже и да се окаже хомосексуален/на това не означава че трябва да го/я поощрява да демонстрира голия си *** по гей-паради.
85
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
руския посланик ще бъде сред парада А СЕГА ДЕ
84
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако имаше достатъчно ***, всеки от тези извратеняци щеше да си има постоянен партньор и/или втори шанс. Проблемът на цялата скапана гей-общност е, че са толкова малко, че не могат да си начешат крастата. Гей-парадът е оръдието, чрез което се опитват да увеличат бройката си, и точно това го прави толкова гнусно пропагандно мероприятие. Нещастници.
83
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 91-----------------------------------Човек с нулева пунктуация коментира чужда логика...;)
82
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До OdysseusКакво е "утвърден травестит", ако не е тайна?
81
12
 
7
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
Aз съм утвърден трaвестит и се гордея с товa !

Спонсорирани публикации