Гей парад ли? Грях е на Черешова задушница...

Какво мислят хората на село за "София прайд"?
18 юни 2016 10:13,
176
Гей парад ли? Грях е на Черешова задушница...
Снимка: bTV

Какво мислят хората на село за "София прайд"? Едно семейство скоро ще отпразнува златната си сватба и естествено е привърженик на традиционализма в отношенията между мъжа и жената.

Михаил и Венка са сред най-дълголетните семейства в село Зверино. Половин век заедно не са достатъчни съпругът да повтаря на съпругата, че много я обича. Спомнят си първите задевки, когато тя е била втора по височина в строя отпред назад, а той - предпоследен. 

Още по темата

"Имах един комшия, той почина, лека му пръст, викам, Ванка, дръж ми я, и тука на площадчето, аз я щипнах за гърдите и бягам, защото, а ме беше докачила, а ме беше смлатила като маче у дирек", спомня си Михаил Стоянов пред bTV.

Като всички хора на село, семейството редовно следи новините и се вълнува, че днес София е домакин на "София прайд".

"Нямаме нищо против обратните, но не е нужно да показват публично своята сексуалност, нашето поколение така е израснало, че ние даже, когато станахме млади и започнахме да чувстваме любовни пориви, бяхме научени това да е скрито-покрито, да не е на показ", обяснява Венка Стоянова.

Според Михаил слабостта към другия пол е грях, с който човек трябва да се бори, а не да го афишира.

"Би следвало да се скриеш и да се молиш Господ да ти прости, а не да парадираш. Да се молят да им прости Господ, а не да тръгват по улиците", категоричен е Михаил.

"Как избраха навръх Черешова задушница да си правят гей парад, когато човек трябва да е смирен, това е ден за уважение и почит към починалите, а те са намерили тогава да си правят парад", възмущава се Венка Стоянова.

И ако парадът е факт за поредна година, Стоянови се надяват у нас да не се стига до разрешаване на еднополовите бракове, както е в други държави.

"Нормално е, вижте ми бабето, вижте ме мене, тя си има нейните уреди, аз си имам моите, имаме двама сина, внуци имаме", коментира още Михаил Стоянов.

"Навсякъде мама и татко, е кой ще е мама, кой ще е тате, било жени да се съберат, било мъже да се съберат, това пък изобщо не мога да го възприема", казва Венка Стоянова.

Чичо Михаил казва, че ако е по-млад, би се включил в контрапарада срещу сексуално различните. Убеден е, че здраво общество се гради върху християнските норми, а не върху нарушаването им. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
11
 
! Отговори
Aбе Шопе, преди 7 години
ти и секс с трупове ли прaвиш,a в моргaтa нa Пирогов ли ходиш,или ги изкопaвaш от някое гробище ?
79
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не е застрахован ,че детето му няма да се роди така.Така,че бъдете малко по-толерантни и не толкова закостеняли
78
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си правят парад като искат, кой знае кво станало.
77
4
 
18
 
! Отговори
Рецептa преди 7 години
зa лекувaне нa гейове,трaвестити,содомисти и вдички фенове нa евро ценностите :1.Як бой2.Глaд3.Рaботa физическa по 18 ч.дневно,Ефектa е гaрaнтирaн !
76
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не виждам с какво пречат гейовете на християните да посетят гробовете на починалите си близки. Прочее този т.н. прайд може да се тълкува като панахида на загиналата мъжественост на участниците в него. Гледайте положително на нещата.
75
6
 
17
 
! Отговори
Сaтaнински ценности преди 7 години
Тaкивa сa евроaтлaнтическите " ценности" - гей брaкове,инцес ( секс между кръвни роднини) ,зоофилия, ( секс с животни и брaкове с тях,в СAЩ сa рaзтешени )педофилия,трети пол,двоен aршин !Осъзнaйте се хорa,инaче Господ ще прaти нов Содом и Гомор !Всеки фен нa сaтaнинските ценности го чaкa божия гняв и вечния огън нa Aдa !Ръководството нa този форум групово ще идaт в Aдa нa 100% и те и децaтa им !
74
4
 
7
 
! Отговори
заклет шоп роялист преди 7 години
Всички геюве трябва да бъдат принудително лекувани в специализирани болници. Такива има в Белене, Скравена и Куциян например.
73
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
do 84Преди 1 или 2 години самият Евгени Минчев беше тотално против такъв парад. Помните. Въпроса е кой иска наистина да ни го насади този парад. Всеки случай не са българи, намесата е чужда. Всички знаем кой...впрочем
72
0
 
20
 
! Отговори
стършел преди 7 години
Дори гейовете, онези истинските, ги е срам от подобни събития. Четох някъде, че всъщност повечето участници в бг прайда са хетеросексуални, поради простата причина, че организаторите не могат да съберат достатъчно мeки китки за да правят калабълък. Целта на това "мирно и културно" мероприятие е да рекламират извращенията и правото на всеки, който в миналото е бил затварян в лудницата заради тях, днес да господства над циливизования свят и да поругават всякакъв морал,който ни прави/ше по-висш вид
71
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Парад, парадирам - зашо парадират? Всеки непълноценен комплексар парадира. Поради това няма хетеропарад. Допринасят демографската криза да се задълбочи поради непродуктивните си връзки. Ползават всички права на българските граждани, но имат много привилегии - място в медийното пространство, специална закрила. Накърняват правата на хетеросексуалните, но не ги санкционира никой. Извършват посегателства върху психиката на невръстни деца под фомата на секс образование.
70
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия ивратени наглеци още малко ще поизкат и субсидий
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКръводарителка съм от доста години. Давам я бзвъзмездно. Може да са преливали и на гей - дано да е придобил повече човечност и толерантност, да е готов да помогне на хетеро и на представител от пол, който не е неговият.
68
1
 
8
 
! Отговори
До 75 преди 7 години
Отностно дядото и бабата, отглеждането на деца и внуци в България не е малко постижение. Но това е лично мнение. Иначе нито дядото нито бабата са тръгнали да крещят по лощадите относно тяхната сексуалност. Доколкото се вижда на снимката журналистите са ги интервюирали направо пред къщата им.Карлос Контрера не го знам какъв е и какво общо има със случая.
67
8
 
1
 
! Отговори
rom ot antonovo преди 7 години
aide balgari, na parada, pri vashite!
66
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До Един от многотокоито не могат да се похвалят с нищо в живота освен тяхната сексуална ориентация, религия или етническа принадлежност се "борят" за правата си и всички трябва да са им длъжни----------------Това не се ли отнася и за дядото и бабата от снимката? Или за Карлос Контрера?
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бихте ли се съгласили да ви прелеят кръв от гей-кръводарител? А бихте ли дарили кръв за болен гей?
64
1
 
21
 
! Отговори
До Един от многото преди 7 години
Когато един човек е талантлив, известен и успешен не му трябва да крещи и прави "прайдове". Примерно милиони хора харесват Фреди Меркюри като певец. И неговата сексуална ориентация няма никакво значение. (Същото е и за религията, и расата). Останалите които не могат да се похвалят с нищо в живота освен тяхната сексуална ориентация, религия или етническа принадлежност се "борят" за правата си и всички трябва да са им длъжни.
63
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато човек се приема такъв какъвто е той няма нужда от одобрение.Тази гей общност не може да се приеме и търси одобрението на останалите хора.Ако те не се приемат такива каквито са парадите няма да им помогнат.
62
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 68 Шопе,Да се опитваш да си ироничен, все едно малко дете да разсъждава за ядрената енергетика. Толкова да не ти се получава, понеже си безпределно к.ух!
61
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен67 иван грозни също е бил гей верно че е луднал

Спонсорирани публикации