ЛГБТ активисти на нож срещу Андрей Слабаков

Внушавал, че хомосексуалността е вредна за здравето
Обновена: 27 юни 2016 17:04 | 27 юни 2016 17:00, Камелия Цветанова
93
ЛГБТ активисти на нож срещу Андрей Слабаков
Снимка: Булфото, архив

Въпреки че вече два пъти Комисията за защита от дискриминация оправдава режисьора Андрей Слабаков, които ядоса с изказванията си ЛГБТ активисти, на 28 юни отново ще се занимава със случая.

Причината е, че съдът за пореден път върна казуса в КЗД, защото не се съгласи решението на комисията да оправдае режисьора.

Казуса е още от 2011 г. Тогава ЛГБТ активистите Радослав Стоянов и Добромир Добрев попадоха жалба в КЗД, защото се почувствали дискриминирани от изказване на Слабаков в тв шоу, което вече не съществува.

Според жалбоподателите режисьорът посочва нехетеросексуалните като група лица с доказано увреждащи здравето практики, като тютюнопушенето и наркоманията, и по този начин внушавал, че хомосексуалността е порок и сама по себе си е вредна за здравето.

И още - твърдял, че гейовете разпространяват СПИН масово.

Подобни "оклеветяващи изказвания" според жалбоподателите насаждали предразсъдъци спрямо нехетеросексуалните, подбуждали към неравно третиране, представлявали враждебна реч и тормоз.

Жалбоподателите обобщават, че "висок риск от инфектиране с ХИВ носят не хомосексуалните (и/или бисексуалните) като цяло, а мъжете, които упражняват определена сексуална практика без съответните средства за безопасност, която група е далеч по-тясна и неидентична с групата на хомо- и бисексуалните хора".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
3
 
! Отговори
blackbox преди 7 години
много неграмотно написан текст.
43
1
 
11
 
! Отговори
? преди 7 години
И кое в изказването му за *** не е вярно?
42
3
 
8
 
! Отговори
Българин преди 7 години
хомосексуалността е духовна и ментална болест - деструктивно състояние с мащабен поразяващ ефект както върху индивида така и върху цялото общество. хомосексуалността и нейното насаждане е насочено срещу Българските национални интереси и национална безопасност и срещу екзистенциализма на българското общество.
41
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има нещо гнило, гадно и неестествено в хомосексуалните!Няма какво да се правят на обидени!Това са отвратителни типове!Направо ми се драйфа от тях!
40
1
 
15
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Трябва да се приеме закон, който да забранява масови прояви, които демонстрират сексуалната ориентация на участниците с обосновката, че това създава напрежение в обществото и предизвиква нарушаване на обществения ред. Ако законът е така формулиран, никой не може да докаже, че е дискриминационен за определена група - отнася се за всички. А нужда от такъв закон определено има.
39
1
 
10
 
! Отговори
Какво доживяхме преди 7 години
Хора с отклонения от нормата нагло изтъкват проблема си като някакво преимущество.Някакви НПО-та им издействат привилегии като на потискано малцинство.Други, търсещи сензация, скандал или някакъв вид печалба, превръщат този природен дефект в нещо като мода и така привличат известен брой здрави подрастващи към практикуване на отклонението. С други думи, посяга се на здрави деца. Да не говорим за педофилията, която е присъща на част от гейовете.И същите тези хулят казващият истината Слабаков!
38
0
 
9
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Еха, какво мислят ЛГБТ Активистите разбрахме. А какво мислят ЛГБТ Пасивистите?
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако изперкаш някой на 15г.е педофилия,ако е на 16 си е нормално.На село отдавна го правят с кози,но не си правят паради.Някой реши,че пушачите вредят на непушачите и забрани пушенето на закрито, някой реши,че носенето на бурки не отговаря на нашата култура и ги забрани на публични места.След като ЛГБТтата дразнят нормалните и поведението им противоречи на морала и традициите на Българите,защо няма подобни забрани.В някой етноси кръвосмешението е традиция.ЛГБТ ще защити ли правата им?
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Андрейчо ! И хомосекса носи болести, не по малко от тютюнопушенето.
35
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за СПИН-а поне е доказано. 80- процента от хомосексуалистите прихващат спин. в тоиз смисъл той е много по-смъртоносен от пушенето.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аман от *
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина, реално погледнато, да си гей е вредно за здравето. Първоначално се стресираш да признаеш пред себе си, после пред други, стрес докато намериш човека да те прави щастлив, стрес да го задържиш, понеже повечето са като пчелички... Постоянен стрес, някои се побъркват, други пропиват. От нерви са повечето болести. Най-гадно е, че в повечето случаи, не може да им се усмихне щастието с човека, когото наистина харесват. Или се влюбват в приятелите си и после драмата е пълна.
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
* не са свещени крави всеки може да си твърди каквото иска има свобода на словото и мисълта.
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЛГБТ активисти...kak opredeliat koi e aktivist i koi ne...,po fito() na auspuha li...??
30
17
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Отказал му е някой младеж на Слабаков, та го е разлютил. Сега с новите хапчета, дето рекламира ще му мине.И стига цитирали Библията по усмотрение.Там пише мноо работи. Да не ядеш свинско, да не бъдеш ***, да не се татуираш, да не зяпаш чуждо, да не говориш срещу управата... *** не са в полза на масите.
29
2
 
21
 
! Отговори
Vulpes преди 7 години
Слабаков президент,президент!!!
28
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ако пушиш всеки ден като откачен какъв си? Вид наркоман и пациент на онкологията. Пушачите са ми най-любими в момента на осъзнаване че умират заради цигарите - тоест когато започнат да си изхрачват дроба на живо. Агонията е страшна, финалът мъчителен.
27
2
 
17
 
! Отговори
ЕЛЕМЕНТАРНО преди 7 години
Сега... който иска да се "боцка" със себеподобния пол - ОК! Опитай... разнообрази и т.н.Това в крайна сметка е като всеки друг порок - правиш ли го от време на време е ОК, но стане ли ежедневие - то си става болест!Както с алкохола - ако се напиваш всеки ден си алкохоликАко се друсаш всеки ден - си наркоман!Ако постоянно си харчиш парите за хазард - си комарджия!И не ми говорете за чуства - защото и аз обичам приятелите си, но не се "боцкам" с тях! ;)))
26
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обаче пушенето е много по-вредно от хомосексуализма, и много по-често убива. Пушачите са по-нагли и досадни от *та. А Слабаков кади като комин, пропагандира пушенето и наглее по темата. Значи не е прав и бих го ошамарил ако се опита да ми умува.
25
3
 
23
 
! Отговори
некъв нормален преди 7 години
Добре де, защо разни обратни да ми се разхождат по централни улици и да парадират с умствените си заболявания????Ми, нека си ходят там по двойки,тройки или както си е при тях прието, но с тези паради да не се опитват да зарибяват нормалните хора.

Спонсорирани публикации