Царя зад Бокова, друга кандидатура би била "резил"

Ще бъде тъжно, ако ние самите се провалим, отсече Сакскобургготски
19 сеп 2016 18:29, Красимир Ангелов
67
Царя зад Бокова, друга кандидатура би била "резил"

Евентуалната смяна на българската кандидатура за генерален секретар на ООН би била абсурд и резил за България, смята бившият премиер Симеон Сакскобургготски.

"Наблюдавайки опита, който имам в международните кръгове и политика на всяка цена трябва да се подкрепи един кандидат и то от началото до успешния момент. Мисля, че е голяма грешка да се дават разнопосочни сигнали, но да се надяваме, че това няма да навреди на тази кандидатура", посочи Сакскобургготски, който участва в кръгла маса "Свободата, сигурността и върховенството на правото - демократичното общество в 21-ви век" в двореца "Врана".

Още по темата

Бившият премиер коментира казаното от премиера Бойко Борисов, че правителството ще подкрепя Бокова поне до 26 септември, Симеон Сакскобургготски каза, че тогава трябва да се обърнем към това кой ще носи отговорността след като се провали една уникална възможност.

"Аз съм го казвал вече - може да се случи такова съчетание на обстоятелствата, може би веднъж през хиляда години. Така че би било много тъжно, ако ние самите се провалим", коментира Сакскобургготски, цитиран от БТА.

На въпрос за шансовете на Ирина Бокова, патронът на НДСВ смята, че те са повече от сериозни. "Ще я оценяват, познават я два мандата в ЮНЕСКО и то успешно, плюс уменията й - езици и друго, мисля че шансовете са наистина. Пък и дама, което може би също е модно и важно", отсече Царя.

Той коментира и предстоящите у нас президентски избори. По думите му следващият президент на България трябва да има познанията, които са необходими и да е човек, който да отговаря на очакванията на избирателите.

На въпрос дали е готово българското общество за президент от турски произход Сакскобургготски каза, че като се "завърти подобна идея е интересно понеже показва, че нямаме специални предразсъдъци или предубеждения, което пред други страни е много положително".

Бившият премиер коментира и бъдещото българско председателство на ЕС през 2018 г. като отбеляза, че е време не само да се готвим сега, но вече и да сме готови, както и да черпим пример от предишните председателства и да имаме сътрудничество със страните, които се падат в този период да председателстват.

"Във времето когато председателства ЕС България трябва да покаже това, с което допринася в ЕС - културно и като член", смята още Сакскобургготски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
1
 
! Отговори
Охридски преди 7 години
Това царя ли е . Та тои ми прилича на изявен склеротик . Може би е болен от деменция. Забрави ,че е отявлен русофил ,купен с руски пари ,за да унищожи България. Може би забрави ,че за 800 дни унищожи българската демокрация и я предаде на Станишев и Доган .Може би забрави ,че открадна и проигра на хазарт хиляди декари гори и т. н. Тоя ли ще дава акъл. Нека си пие хапчетата и не се намесва в българската политика.Кобургите са врагове на България с изключение на Цар Борис Трети Обединител..
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изключително прав, макар че не съм от знатното семейство :)
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крадлив дедо пак се появи...
44
6
 
7
 
! Отговори
ььь преди 7 години
царят е напълно прав. абсолютен срам и резил е да се сменя бокова на финалната права. при това смяна с друга кандидатура к. в пъти е под нивото й. не разбирам що за философия е това. от глупаво по-глупаво. дано бойко пряви повече разум и да не се излага като тези к. му шепнат тези глупости.
43
1
 
9
 
! Отговори
Ala_Bala преди 7 години
На всеки средно интелигентен човек е ясно, че смяната на кандидата в края на гласуването е резил, още повече да кажеш: " Тя е наша до 26 септември" Но нас ни управляват човек, който каза преди няколко години: " Аз съм *** и вие сте прости и затова се разбираме." За България това важи, но не и за света!
42
8
 
6
 
! Отговори
Иво преди 7 години
ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ ТАКА НАРЕЧЕНО-ЦАР,ГОВОРИ ЗА РЕЗИЛ...ТА ПО-ГОЛЯМ РЕЗИЛ ОТ САМИЯ НЕГО ИМА ЛИ.
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аве зад Бокова да не се е скрила некоа ГОРА или планина ъ ?
40
5
 
7
 
! Отговори
Омерзен преди 7 години
Ти си резилът! Как може да нямаш памет и почит към миналото.Да забравиш комунистите, които прогониха теб и рода от родината ти, а сега да ги подкрепяш - Бокова, чийто баща Георги Боков беше не само редактор на в."Работническо дело", но и физическият убиец на художника и писателя Райко Алексиев! Ега ти и продажника!
39
1
 
7
 
! Отговори
Иванчо преди 7 години
Ууууууу!
38
1
 
12
 
! Отговори
ИВАН преди 7 години
До голем кодош Не си спомяш по абсурдното ,Цар премиер с гласовете на ДПС и БСП!!!
37
4
 
14
 
! Отговори
Какво нещо е наглост преди 7 години
Наскоро по бтв даваха Хекимян да взима интервю от този на снимката. И той каза, че били са отказали от наследствените си имоти които имали да си взимали той и сестра му.Един вид халал да ни били имотите им. Направо побесях. Този накълца сумати гори и изнесе матриала а, сега се държи нагло и долно.
36
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За България по-голям резил от монархо-агента на Москва Симеон Сакскобурготски няма.
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
признавам,че не съм много добре с историята,таааа...помагайте. имаме ли цар? ама - коронясан,както му е реда ?
34
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дъртия *** и дoлен пeзевенк пак е получил 2 шепи рубли да агитира за състудентката на руския дипламатически кон Сергей Лавров. Мръcни руски мeкеpета, продадоха България на най-голямата човешка измeт - руснаците.
33
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Царя е стар руски пoмияp.
32
3
 
19
 
! Отговори
ТТ преди 7 години
Мошенника -крадец е получил указания какво да говори.
31
4
 
7
 
! Отговори
Я гледай.... преди 7 години
Ще ми бъде тъжно , ако Бокова не спечели.
30
1
 
18
 
! Отговори
СИМЧО МАДРИДСКИ преди 7 години
ПРОФЕСИОНАЛНИЯ РУСКИ ИБРИК на КГБ!СРАМ ЗА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ!
29
1
 
21
 
! Отговори
тролгеносен преди 7 години
Този козел е христоматиен пример за мазохизъм. Излъга милиони българи, че няма да прави дослук с мъчителите си. После "плеснаха с ръце и се прегърнаха"...Като си спомня само как го посрещаха хората............настръхвам!! И този долен лъжец сега пледира за наследничката на тези които го натириха като куче от БГ?!?!?!?!! Не, не може да е истина просто.......
28
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SpaceXСпаце, ти знаеш ли чичо му колко момичета е затрил? Ей тъй, минава с колата покрай някоя гимназия, показва си момиче и после то изчезва! Сявсем заслужуно се е получил възмездието за разни неща.А Пьотр Толстой е тъ-по парче! Природата прави грешки.