Будител! Млад архитект създаде филм за глаголицата

Това не е първият подобен проект на пламенния родолюбец
2 ное 2016 11:07,
7
Будител! Млад архитект създаде филм за глаголицата
Снимка: Facebook

В чест на Деня на будителите 27-годишният архитект Пламен Мирянов засне филм за глаголицата в изоставената църква Кирил и Методий в село Мали Извор край Гложенския манастир. Кадри от филма са заснети и в пещерата "Проходна" в Стара Планина известна още като "Очите на Бога".

Младият архитект, който строи жилищни сгради е пламенен родолюбец и стана известен покрай няколко свои уникални инициативи. Той засне как опънаха най-голямото българско знаме на събор в Рожен, след това продължи инициативата като го разпъна на поляните около Седемте рилски езера. С организираторите разделят знамето на 11 хиляди малки знаменца и ги даряват благотворително на хиляди българи.

През юни младият мъж заедно с ентусиасти полетя с балон над Белоградчишките скали и засне преживяното в клип.

"Според мен днешните будители са онези, които откриват новото - било в науката, било в литературата, било в изкуствата, в технологиите, но и съхраняват традициите ни, културата и спомена за предишните будители през вековете. Те са тези, които ни напомнят, че имаме древна история, от която можем да черпим сила и самочувствие. Те са тези, които ни предизвикват и карат да не спираме да се развиваме и да покажем целия си потенциал. Будителят според мен е онзи, който извисява духа и съзнанието на всички останали. Дори само като им припомня исторически дати с огромно значение за нас, българите", казва пред "24 часа" младият националист.

Свещената азбука from Plamen Miryanov on Vimeo.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боре, такъв филм го правя за 5 минутки с телефон.Въпросът не е в техниката, а в посланието и съдържанието.Освен годините друго вярно във т.н."филм" няма.Ако с такива филми повдигаме думата със звездички, жалко за аудиторията която му се поддава.
6
0
 
15
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Пари не му трябват на него, не го мисли. Родителите му държат една от най-известните строителни фими - Артекс инженеринг. Строят само тузарски скъпи имоти. Момчето до скоро учеше или беше на специализация в САЩ ако не се лъжа. Иначе е факт, че от известно време започна да прави кратки клипове с кадри от различни части на страната. Поне не е като синчетата на мутрите, на които им дай само жени и наркотици.
5
0
 
15
 
! Отговори
Борис преди 7 години
Моите поздравления за създателите на този къс филм! Чудесна идея и великолепно изпълнение! А за нихилистите тук:Не бъдете толкова негативни, подигравателни, и невежи. Вие определено нямате ни най-малка представа колко труд, усилия, време, пари, ресурси, и саможертви са необходими за направата на видео съдържание с такова качество. Толкова ли са празни душите ви, че си повдигате духа със злобни, долни подигравки? Това е разказ за предци, които с мощта на делата си са разтърсили света завинаги!
4
8
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
Млад лекар написа книга за заучените положения в футбола. молависе, като градите легендура за некое наше монче дето след 1-2 години ще бори системата на свой ред, поне да не е тотален нонсенс
3
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
оф поредната глупост за която на никой не му пука, до седмица ще е забравена. ако ще се прави филм нека е документален не разни дълбоки глупости
2
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това ли е"филма"?Дайте му "Оскар"!!!
1
5
 
10
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
браво! има надежда. защо този не пусне една кампания за набиране на средства. аз лично ще му дам от сърце. може да не е много, но ще е от сърце.

Спонсорирани публикации