Щастлива развръзка: Дом и работа за Дани - майката с три деца

Общината в Сливен намери работодател и търси жилище на самотната майка
2 дек 2016 16:05,
30
Щастлива развръзка: Дом и работа за Дани - майката с три деца
Снимка: Кадър bTV

Драматичната история на Даниела, майката, чиито три деца бяха пратени в приемни семейства заради нейната бедност, е пред щастлива развръзка.

Ръководството на общината в Сливен взе решение да помогне на младата жена. Зам.-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова днес се е срещнала с Даниела и е разбрала, че майката има нужда от работа, жилище и възможност децата й да посещават детска градина.

"Имаме възможност да се погрижим за Даниела", каза Чиликова, цитирана от  "Дарик".

Със заповед на кмета на Сливен Стефан Радев е сформирана комисия, която ще разгледа нейния случай.

"Имахме уговорка да се видим в понеделник по въпроса за намиране на работа, но аз още днес имам решение за нея", каза още Пепа Чиликова.Тя съобщи, че още днес Даниела ще бъде представена на нейния работодател.

Още по темата

Самотната майка ще започне работа в понеделник в Дома за стари хора.

"На този етап ще започне работа по поддръжка на хигиената, като ще бъде обучавана в грижи за потребителите. Евентуално след три месеца тя ще започне на друга позиция", обясни зам.-кметът.

Пепа Чиликова се надява, че до края на следващата седмица ще бъде решен жилищният проблем на Даниела. Независимо къде ще се намира то, е осигурена и възможност трите й деца да посещават детска градина.

Съдбата на Даниела и трите й деца трогна стотици след като преди дни историята й бе разказана публично.

Жената живее в склад за мебели без ток, а децата й са отнети заради мизерията, в която живее.

Самотната майка няма работа, нито подкрепа от близките си. Когато губи бащата на децата си, неговите роднини я прогонват от дома им заедно с децата.

Тогава тя отива при своята леля, която живее под наем в две стаи. Жилището обаче не отговаря на необходимите условия за отглеждане на дете, констатирали от отдел "Закрила на детето".

Вместо да помогнат на Даниела, социалните работници взимат двете момченца и момиченцето от майка им и ги изпращат в различни приемни семейства, едното от които ромско. Майката разполагаше с два месеца, за да докаже, че може да се грижи за малчуганите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
15
 
! Отговори
А до сега?! преди 7 години
Зам.кмета по хуманитарните въпроси какво прави до сега та не помогна на жената? Простаци с простаци!
22
3
 
10
 
! Отговори
?! преди 7 години
До до 10 АнонименА на теб още ли не ти е станало ясно колко много сме тези, които можем да си родим още по едно дете, но имаме само едно, защото държавата се е вторачила да помага на всяко безотговорно същество, което обръща внимание само на устата си /да яде/ и на оная си работа /но от това се раждат деца, за които трябва да се грижат техните родители, а не всички ние!/?
21
0
 
13
 
! Отговори
da преди 7 години
Колк чудесни роднини от страна на мъжът й- дори нямат мислост към собствените си внучета. Що за хора са това. А аз си мислех,ч е само моята свекърва е чудовище! Добре, че в детсвото си имах прекрасни близки. Моята свекърва дори имаше наглостта да твърди колко нещастно детство съм имала. Истински кошмар бе тази жена за мен, още сънувам кошмари, като се сетя з атова чудовище! Все е с една стисната уста и сърцето и такова- стиснато и кораво!
20
0
 
14
 
! Отговори
до 22 преди 7 години
От умника 15Не сте разбрали ! Става въпрос за бездетните осиновители !!! Като не могат да имат деца да не търсят.Заради тях станаха много трагедии, още преди 10 ноември.Отнемаха бебетата от самотните майки още в родилното отделение.А също и се крадяха бебета от омъжени жени като ги обявяваха за мъртвородени.Защото бизнеса си е бизнес.Осиновителите си плащаха за бял'о бебе.Същото е с донорството на яйцеклетки.Да родиш с чужда яйцеклетка - това е сурогатно майчинство.Без твой генетичен материал.
19
1
 
54
 
! Отговори
ошо преди 7 години
Пак се убеждавам, че в момента в нашата страна има само една, единствена сила, която може да въздаде бърза справедливост - това е силата на публичното изтипосване. Нищо друго не помага - нито закон, нито МВР, нито процедури. Хвани една идиотщина в крачка и я покажи на цяла България, ако трябва - в национален ефир. Само така се решава проблем в рамките на дни, дори часове! Звучи отвратително, но изглужда е вярно.
18
1
 
33
 
! Отговори
До умника №15 преди 7 години
Браво бе. Простичко решение предлагаш - щом не можели да гледат деца, да нямат. А какво ще измислиш за трите деца, които са вече на този свят и нямат избор, живеят в мизерия, а съдбата им е ръцете на чужди, некадърни и бездушни хора! А колко още такива има... Тези социални, които са сътворили тази простотия в Сливен разсъждават точно като теб - с радикалните и прости решения на един сложен проблем. Ние сочим тях, а те *** са и в този форум, сред всички нас.
17
0
 
45
 
! Отговори
ferdy преди 7 години
Можело значи, но трябваше сливенчани да ги изтипосат по медиите, за да се разтичат и да реагират адекватно. Взели децата, все едно са стари юргани и ги разквартировали насам-натам, без да ги е грижа как самите деца преживяват това - раздялата от майка си, раздялата помежду си. ***, на които уволнението им е малко.
16
16
 
8
 
! Отговори
Пълната версия..? преди 7 години
Следя тази статия от началото и започвам да се замислям дали не получаваме съкратен вариант на историята? В смисъл, как така семейството на покойния съпруг изведнъж "изгонва" снахата си и трите внучета? В същото време,цитирам,"Близките на Даниела твърдят, че тя е добра майка и упрекват социалните".Кои са тези близки?Още, защо не се предложи жилище, социални помощи за починал родител и детски още в началото? Жената наистина ли е българка,има ли образование,регистрирана ли е в бюро по труда?
15
1
 
37
 
! Отговори
Зиг преди 7 години
До голяма част от коментиращите - Абе, вие нормални ли сте?!?! "Самотната майка няма работа, нито подкрепа от близките си. Когато губи бащата на децата си, неговите роднини я прогонват от дома им заедно с децата." - те тръгнали да коментират кой да раждал и кой - не. Не ги е нацвъкала като някои от добре познатите ни герои, с баща "неизвестен", за помощи. Ама явно и роднините на мъжа ѝ са толкова човечни, колкото някои от вас...
14
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво сте захапали жената бе.....ами да благодарение на късмета че се е родила във България.....понеже само във България може да се случи това,колко ромски семейства живеят във мизерия,буквалния смисъл на думата,и то не със три ами сигурно баскетболен отбор правят.......но тяхните деца защо не се отнемат....
13
36
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е хубаво,де.Спирам да работя и повам да рева,че нямам пари за наем и не мога да си гледам децата.Чакам жилище от общината и правя еднна фондация да ми привеждат пари за издръжка.
12
17
 
5
 
! Отговори
до 13 / до 11 / преди 7 години
Щом искат да имат деца пък не могат да имат в крайна сметка няма да имат !
11
11
 
5
 
! Отговори
ДО 11 преди 7 години
Ооооооооооооооооооооооооо не.Идеята ми е,че ако има твърди правила,тарикатите точещи държавата,ще се ограничат до минимум и ще останат само наистина безеотговорините родители.А децата на тези родители трябва да се отнемат.А като се отнемат е по-добре да се дадат на хора,които искат да гледат деца,а не да се настаняват в домове и др. Всички са наясно какви са условията там.
10
2
 
9
 
! Отговори
до 10 Анонимен преди 7 години
От коментара ти стана ясно, че някой трябва да ражда деца за тези които не могат да си родят, тоест за някакви си осиновители.
9
30
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От коментарите става ясно:- трябва да направим фондации за всеки,който обяви,че му е трудно да си гледа децата-трябва да плащаме на майките или на приемни семейства да си гледат децата-някой трябва да й осигури жилище и издръжкаА тази жена търсила ли е работа?Как е гледала 3 деца?Крайно време е не да се чудят как да помагат на показаните то телевизията а да вземат крайни мерки - който не си гледа децата,отнемане и даване на осиновители,не на приемни за пари.
8
3
 
31
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Не знам нищо за жената. Знам само че обичам сина си повече от всичко на този свят! Знам...изтъркано клише е...ама е вярно. Дано и тя да си обича дечицата.....макарче как ще я карат с една заплата - не знам.
7
0
 
3
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Предлагам на мъ..мъдератора да обяви публично какво точно отговаря на правата линия на лявото му мъ..до та да не се хабим да пишем .....на три мъ...да поне!
6
0
 
28
 
! Отговори
MEn преди 7 години
Как пък на някоя тъмно зелена майка с 12 чавета първото от което родено на 11 години. Или те се грижат перфектно?
5
1
 
27
 
! Отговори
Турчин преди 7 години
бих помогнал на тази майка да си върне детето,децата нека се направи фондация за нея
4
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
след дъжд качулка след свадба булка