Коледен дар от 20 декември: Винетки със стари цени

Павлова ще бори чужденците, които преминават, без да плащат
83

Снимка: Булфото

Винетните стикери за 2017 година остават с непроменени цени, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова по време на представянето на новите винетки. От 20 декември всички ще могат да си закупят от новите винетни стикери за следващата година.

Още по темата

В момента винетните такси за леки автомобили са 97 лв. годишна, 30 лв. месечната и 15 лв. седмичната. По думите на Павлова цената се запазва, защото през януари 2018 година се очаква да се премине към изцяло нова система. Ще има т.нар. електронна винетка и ТОЛ такса за тежкотоварните превозни средства.

Министърът в оставка посочи, че новите винетни стикери имат нова визия и ново оцветяване с цел предотвратяване опити за фалшификация. Те имат 3 вида защити, 3 вида холограми със специални ефекти на преливане и оцветяване. „Откакто въведохме този нов подход мога да отчета, че през 2016 година нямаме нито един случай на заловена фалшива винетка“, отбеляза Павлова.

Строителният министър представи данни, според които 99 на сто от нарушенията се дължат на транзитно преминаващите превозни средства. Тази година проблеми основно са създавали т. нар. гастарбайтери, които обикновено или нямат стикери, или не ги залепят по правилата и се разменят между отделни автомобили или камиони.

Често нарушение е със закупени през март винетки да се кара през август, обясни Павлова. За тази цел МРРБ предлага да се въведе допълнителна такса (глоба) за всички, които транзитно преминават по нашите пътища без да си плащат винетка. Глобата е от 100 до 200 лв. и предстои днес да бъде гласувана в парламента. След нейното заплащане, водачът ще получават документ, с който в рамките на 24 часа ще може да се придвижи през страната.

Ако водачът откаже да заплати глобата, превозното средство ще бъде спряно от движение докато не плати компенсаторната такса, заяви Павлова.

Лиляна Павлова припомни, че всеки винетен стикер е валиден само, ако на него е записан и регистрационния номер на превозното средство. През тази година сериозно са увеличени продажбите на винетки до около 6,4 млн. броя, като тенденцията е до края на годината те да станат 7 млн. Това се дължи основно на увеличения брой закупени месечни винетки с около 200 000 броя.

Винетните стикери, закупени през 2016 г. ще важат до края на януари 2017 г., включително закупените през декември т.г., припомни министърът в оставка.

Павлова отчете, че за последните 2 години са изградени нови 140 км магистрали, около 100 км нови пътища от първи клас, рехабилитирани целово със събраните надприходи са над 500 км пътища в Северозападна и Северна България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
3
 
! Отговори
аз преди 7 години
Маааааама ти д.....ба и *** мръсен
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В нашето семейство има 1 кола с винетка и 3 без, ако не бяхте надули необосновано цените за 2016, щяхме да имаме 4 винетки на старите цени. Благодарим ви госпожо, тази година икономисахме около 175 лв благодарение на вашата алчност!
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не я е срам!!!
43
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коледен дар е Борисов и министрите му да бъдат арестувани и да им бъде повдигнати обвинения за държавна измяна и грабежи за особено големи размери.
42
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая видяла ли се е на какво прилича, че седнала и най-*** да бръщолеви глупости. Къде са тези първокласни магистрали за които да се плаща ТОЛ, както и къде са и алтернативните пътища. Дерибействат над българите и си мислят, че това ще е до безкрай. Накрая ще стане страшно, беден и гладен няма какво да губи, това да им е ясно. Крадоха, крадоха и още искат. Дано скоро да има правосъдие в тази страна и всичкото това недоразумение да отиде там където му е мястото и народа да си отдъхне.
41
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нема що Голем Дар! 97 лв. винетка за пътища в дупки особено в междуградската и селската мрежа дори и там където правеха ремонти след година нищо не личи. Лъжи и крадене. За тия пътища и 50 лв. винетка е много.
40
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
масларова с бентли ръководеше най бедните,тази пък наяване няма,уж съда ги обяви за незаконни тея винетки,*** ей ги на пак,и нямало да ги увеличават от тях да мине,или по-скоро, изборите първо да минат
39
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СТУДЕНТ"Тая ако отслабне си става...."---Да, ама ше ми требе и ракия ...
38
0
 
4
 
! Отговори
Kara group преди 7 години
Ima skapa vinetka, nema cabinet.
37
0
 
8
 
! Отговори
Vse1 преди 7 години
Koleden dar - parjolki ot Svinetka :-) aiski, aiski :-)
36
0
 
18
 
! Отговори
анти преди 7 години
и кое му е коледния дар и стари цени - та те същите ще са и след новата година - ама че *** статия
35
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винетката, ще я вдигнат яко от догодина, понеже според анорексичното Лили, гаранцията за положения асфалт нормално била година и нещо и лапаницата почва наново.
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Политикантите ще накарат народа да се намаразят един друг. Тогава ще дойде глад и мор! Младите ще забегнат а старите ще измрат! Които останат тук ще зарежат земята неосветена от труд. Самите люде ще подивеят ще се намразят и ще се избиват.Тогава онези които са се прокудиле ще се върнат чрез техните внуци и правнуци. Затова са биле далеч от тук за да се съхранят. Ще се върнат и ще възродат България. Черното пророчество за България които всички крият казано от Преподобна Стойна.
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До G63 AMGи кат се събуди краката отвити
32
0
 
22
 
! Отговори
Смайки преди 7 години
Къв подарък може да е това, и тази година няма да си купя винетка, а най-големия подарък който може да направят на народа е сами да си сложат въжето и да се обесят всичките 240 неендертаеца в парламента, а като се замисля май неендерталеца е бил по-умен от тях
31
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди 4 години, тази нестандартна,,хубавица", беше изхващана от журналисти в 3 поредни дни, с различни чанти, чиято цена е от 6 до 9 хиляди лева, след случката гранд дамата се освести и тръгна с,,ефтини" чанти за по 1000-2000лв.Та как смятате, колко от заявените материали се полагат по пътищата, какво е рестото за чантички, и колко в крайна сметка потъват в офшорките на банкянския т0луп?
30
1
 
40
 
! Отговори
Ан преди 7 години
Аз не мога да разбера за какво плащаме??В Албания пътищата са по-добри от БГ.Там има светлоотразителни колчета по пътищата!Имат и магистрален тунел с две тръби по 5.5 км !В градовете ни улиците са кошмар пълен,няма здрава такава!Да оправят пътищата първо,тогава ще плащаме с удоволствие и по 150лв винетки!
29
3
 
33
 
! Отговори
авджиев преди 7 години
Я, зер тая свинкя прави подаръци........ае стига , да сте видели кърлеж да връща кръв!!!!
28
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали гледахте, каква разсипия е във ВМА, е, абсолютно същата схема е и с пътищата, ГЕРБ, където и да ги бутнеш само кражби излизат ?!
27
2
 
31
 
! Отговори
NACO преди 7 години
Другарко Винеткова няма ли да СПРЕТЕ СКЪПИТЕ винетки ВРЕМЕННО,както направихте с ДАЛАВЕРАТА-"саниране"?????????????????