Адвокатът на акушерката пак бави делото, иска отводи

Семейството на пострадалата Никол е отчаяно, призна защитничката им
22
Адвокатът на акушерката пак бави делото, иска отводи
Снимка: архив, БулФото

Остър спор се разрази днес между адвоката на акушерката Емилия Ковачева и процесуалния представител на малката Никол, която беше пребита от Ковачева няколко дни след раждането ѝ в столичната болница "Софиямед".

За пореден път съдебното заседание по делото, в което Ковачева е подсъдима за опит за убийство, започна с искането за отводи. Това е и постоянна стратегия на адвоката на Ковачева - Владислав Янев, който обвинява прокурора по делото Николай Христов, че не е безпристрастен.

Още по темата

Още в момента, в който започва разследването срещу Ковачева и всеки път, когато получи отказ от съда, за да му бъде даден отвода на прокурор Христов, Янев иска отвод на съдебния състав.

Тази упоритост днес ескалира в отношенията в залата и тогава адвокатката на семейството на малката Никол каза, че нейните клиенти вече се чувстват отчаяни от това, което се случва и даже подозират, че се прави опит делото да бъде решено с извън процесуални способи.

Какви са точно тези способи адвокат Даскалова отказа да уточни, но каза, че това не е нормално протичащо дело. Призна, че много ѝ се иска самата тя да поиска отвод на колегата си Владислав Янев, но нямало да го направи в името на правото на Емилия Ковачева, да си избере адвоката, който да я защитава. И прокурорът по делото обясни, че няма начин, по който да бъдат парирани опитите на адвокат Владислав Янев да бави делото.

Днес съдът все пак успя да даде ход на делото по същество - с разпит на лекари от болница "Токуда", където миналия април Никол беше приета по спешност, с опасност за живота след нощното дежурство на Емилия Ковачева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
7
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Пуснете я!Пуснете я, бе.Абе пуснете я, ви казвам.Само за 24 часа я пуснете и леко се изтървете къде е.Народа си знае работата.Тая има баси късмета, че не е набила някое ***.Сега щяха да я разпитват в 3 различни стаи едновременно.
17
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отговорността е на болницата . Акушерката е наета.Кабинет частен тя няма.
16
0
 
2
 
! Отговори
Лулу преди 7 години
До ХристиянинНе, не го формулираш правилно.Казва се " око за две - зъб за чейне " :)
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам що за човек трябва да си, за да избереш такава професия- ниско платена, отговорна и убийствено стресираща. Преди ми беше жал за жената , как се е докарала до това ненормално състояние, очаквах да я разкъсат жива, но интересно чии протекции получава?
14
3
 
3
 
! Отговори
Хахо преди 7 години
14 ти си ненормалник! Дано да ти се върне с лихвите и ти при такава, но по тежка ситуация, ти се наложи да търсиш пари за твоето дете, защото все още никой незнае, какви ще са разходите в резултат на малтретирането в бъдеще на потърпевшото бебе!!
13
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така може да разиграва и разтакава с месеци съда и прокуратурата само някой с много пари и скъпи топ адвокати. Но не и тази нещастница която е работиал на 3 смени по 24 часа. При този медиен натиск съдът отдавна трябваше да я осъди но явно не е удряла детето достатъчно силно, а родителите са отчаяни и беснеят защото не могат да изкрата пари от побоя над детето си.
12
3
 
5
 
! Отговори
Хахо преди 7 години
Анатема на адвокат Янев! Мяра според мяра за негов скъп роднина, да получи нещо повече от това, което е сторила Ковачева! Проклятието вече тежи над теб и твоите близки!
11
2
 
6
 
! Отговори
Християнин преди 7 години
Трябва да има отмъщение. Ние българите сме християнни, трябва да си отмъщаваме - око за око, зъб за зъб!
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 8ВЪЗМЕЗДИЕ ИСКАТ !ДА Я БЛЪСКА КАКТО ТЯ ДЕТЕТО!
9
3
 
1
 
! Отговори
A1 преди 7 години
Има нещо гнило в това дело
8
2
 
11
 
! Отговори
777 преди 7 години
Когато пребие неговото бебе няма да иска отводи!
7
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо е отчаяно семейството на Никол? Мъст ли иска? Или пари?
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако е нормална в затвора !Ако е луда, в лудницата !Само да не е на свобода !
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 5 Дали не си неграмотен и проззз Пише се иЗкарат .... и едва ли им пука за парите на хората . Но нека я съдят до стотинка !
4
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ли пък родителите не искат да искарат леки пари от тоя процес.?
3
13
 
4
 
! Отговори
gogo преди 7 години
Естествено е един адвокат да прилага всички дадени му от закона и позволени му в делото способи да отлага, протака и да провежда защитата на своята клиент, така както я разбира той и клиента.Нещо друго ли очаквахте?Това че някой бил отчаян е абсолютно несъстоятелно и неадекватно към процеса. Все едно е да каже че тази сутрин е бил в клозета по нужда. Тази адвокатка малко *** и некомпетентна ми се вижда, освен ако не е платена от противната страна
2
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЯ ЕДИНИЧЕН .СЛУЧАЙ МНОГО СЕ ШУМИ!. ВЪЗМОЖНО Е ДА ИМА НЕЩО ДРУГО С ТИЯ РОДИТЕЛИ?
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Върнете животното противно в ареста и маментално ще му се изпари желанието, че и на адвоката й, да се протака делото!