Борисов откри път в Смолян с цитати от Библията и Корана

"Преди векове са преценили, че където има пътища, има и растеж"
Обновена: 20 дек 2016 15:23 | 20 дек 2016 15:22, Веселина Йорданова
133
Борисов откри път в Смолян с цитати от Библията и Корана
Снимка: БТА

Премиерът в оставка Бойко Борисов цитира текстове от Библията и Корана на откриването на изградените 4 километра от обходния път на Смолян.

"Тоя, който строи земята, да я постеле за вас и прокара там пътища за вас", прочете министър-председателят пред множеството. Той допълни, че този текст от Корана му е посочен от районния мюфтия на Смолян Неджми Дъбов, предаде БТА.

"В Библията пише ли нещо за пътищата? В Корана го пише. Хора векове преди нас са преценили, че там, където има пътища, има бизнес, има растеж", заяви министър-председателят в оставка. От Библията той цитира фразата "Няма добро ненаказано". Така че от това, което чух (за изграденото в област Смолян през последните две години), заслужаваме си това, което ни се случва, допълни Бойко Борисов. Добре, че в Корана пише, че който строи пътища, е добре, заключи Борисов.

На откриването на пътния участък присъстваха министърът в оставка Лиляна Павлова, председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов, областният управител на Смолян Недялко Славов, кметът Николай Мелемов. Пуснатият в действие участък от главната пътна комуникация бе осветен с водосвет, отслужен от свещеници от Смолян. Гост на церемонията бе и районният мюфтия Неджми Дъбов.

Изграждането на главната пътна комуникация на Смолян е част от лот 14 по проект "Транзитни пътища V". Участъкът е с обща дължина 3,4 км- започва от митницата в кв."Устово" и завършва при местността Бункера на кв. "Райково".

Със строителството на пътната отсечка ще се осигури връзка на пътя Асеновград - Смолян и пътя Смолян - Рудозем, като се избягва преминаването през кв. "Устово" на Смолян.

За двете години от втория мандат на кабинета "Борисов" са инвестирани 130 млн. лв. и над 120 км пътища в Смолянска област са изцяло рехабилитирани и завършени. Това посочи регионалният министър в оставка Лиляна Павлова при откриването на участъка.

Това са четири километра, които са знакови, посочи министър Павлова, тъй като са част от започнатата още през 80-те години на миналия век главна пътна артерия на града.

Регионалният министър отбеляза, че благодарение на волята и на усилията на премиера Бойко Борисов са осигурени 26 млн. лв., за да се завършат 4-те километра.

За Смолянска област, в която няма железопътен транспорт, пътищата са носител на поминъка, на възможността на хората да пътуват, да се развива туризмът, допълни Лиляна Павлова. Тя посочи, че е изцяло реновиран и довършен участъкът от пътя Асеновград-Смолян с инвестиция над 60 млн. лева. Европейско и държавно финансиране от 27 млн. лв. е вложено за участъка от Смолян до Стойките. Министър Павлова съобщи, че в Смолян в момента се санират 35 сгради, а плановете за следващата година са за още 60.

Завършеният четирикилометров участък от главната пътна комуникация на Смолян е своеобразен коледен подарък за жителите на областта, коментира областният управител Недялко Славов. Според него този път издига транспортния достъп на града на по-добро ниво, той е от полза за хората, за бизнеса. На този път се разчита да поеме трафика към бъдещия ГКПП "Рудозем-Ксанти", допълни Славов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: Бойко БорисовСмолян
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До socialenНе довиждане,а сбогом!
72
2
 
4
 
! Отговори
Аха преди 7 години
Браво Бойко! Сега към исляма ли ще се ориентираш вече? Айде с Корана под ръка, и на изпит при идола ти Доган!Руски мекерет@!
71
4
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 години
До Анонимен 93 Ние не сме развита държава. Така е . И кой ни доведе до това състояние ?Братушките с 45 г. социализъм с най-слабата икономика каято имахме.След нас беше само Албания.И ако руснаците не ни даваха енергоносители почти без пари , то соца нямаше да изкара и 5 г.
70
0
 
2
 
! Отговори
proS shop преди 7 години
ama mnogo
69
0
 
6
 
! Отговори
БОКО ДИСКРИМИНАТОР преди 7 години
Защо Боко даде само на ПРИЯТЕЛИ да ИМАТ ОГРОМЕН БИЗНЕС?? Същевременно унищожи малкия и среден? Защо този .аглец строи единствено и само около столицата? Или всичко което е в интерес на софианци!!! Всичко което се случва е София,Пловдив,Благоевград и Южна България!!! Защо??? В Северна България положението е като след война! Един мост на Видин!!! Моста при РУСЕ е в пълно забвение!!! Къде е толкова ДЪЛГО обещавания мост СИЛИСТРА??? МАФИЯ!!! РУМЪНЦИТЕ си правят парите- а СИЛИСТРА е ПЪЛНА с ТИР-ове!
68
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТРЯБВАЛО Е ДА ЦИТИРА НЕЩО И ОТ БУДА. ТАКА, ДЕ...
67
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И библията и корана ще научи,само и само да се хареса на публиката.
66
2
 
10
 
! Отговори
ЧИЧО СРЕТАН преди 7 години
МНОГО ЗАМИСЛЕН ИЗГЛЕЖДА АЙДЕ БОЙКО ОТКОГА ТЕ ЧАКАМ НЕ ТИ ОСТАНА МНОГО....................
65
1
 
8
 
! Отговори
Бай Рашо преди 7 години
Прав беше В.Симеонов днес в предаването на Цв.Ризова чебате ви Боко днес вместо да си даде съгласието за Новия кабинет,е хукнал по Смолян да реже ленти. А и тази Лиляна Павлова, която е истинско дете от Номенклатурата /баща и е бил главен редактор навестник ОТЕЧЕСТВЕН ФРОНТ - по бай Тошово време/ го следва навсякъдекато някой паж, което ме съмнява че тук отдавна се е оформил тандемаЛюински - Клинтън.
64
3
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Като прочетох заглавието си помислих, че има някаква грешка. Човек с пожарникарско образование като Бойко не може да е чел библията, а пък Корана - съвсем изключено. Добре, че си е признал че цитата му го е казал някакъв мюфтия.
63
3
 
23
 
! Отговори
socialen преди 7 години
По цял бълва само простотии пред малобройния си нискообразован, неграмотен електорат от бедни, провинциални пролетарии. Довиждане, Борисов! Довиждане, ПП ГЕРП!
62
3
 
21
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Негрвмотният Борисов е тотален некадърник. Не мой да изкара и един мандат, и всички му се смеят.
61
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я ама Свинетка можла да заема и кучешка поза!! Пък аз си мислех че с тоя тумбак я бива само за седнал стоеж. Е начи има надежда все още да я опрашим на задна скорост. Само незнам ка ще и намерим отворо. Толко сланинести бузи си евало мамаро. Добре че ми е 20 санти та може и да го достигнем отворо. Ше има да пляка да мляка та у чудо ше се видим.
60
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цитира книги писани от хора които са живяли по примитивни градчета и пещери.Съвременния човек и религията и култовете към избрани народи и хора е смешна.Ние не сме развита държава а само букви на картата.
59
7
 
17
 
! Отговори
до 86 преди 7 години
Ако искаш и за козела Бойко си гласувай -това е твое право.Че си глупав-кой ти е виновен ,виновен си си само ти.Да видим докъде ще ни докара твоя бати Бойко -до кривата круша,ама какво да се прави като акъла ти е толкоз.А като тебе в България дал бог-изпростяването вече и масово и то от такива започва като твоя бати Бойко.
58
3
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
На днешния ден са извършени бонбондировките над София от англо-американската коалиция.Убити са много български летци и мирни граждани.София е разрушена.Някъде да се споменава това събитие в пресата и по телевизите.Все едно ,че не е станало.Браво българи,машалла,заслужавате си съадбата.
57
3
 
29
 
! Отговори
Kit Chelin преди 7 години
Др. Борисов, стига с тези излагации. Откривате 4 км. път и медиите вдигат шум до бога или Аллах. То вашето стана на всеки километър лента. Преди 10 г. построиха 35 км. магистрала от Бургас до Карнобат и никой и не разбра. И как така до вчера 1 млр. събрани повече приходи, днес 4 млр.? Вие млр. ги нямате за нищо, защото ги харчите както си пожелаете. И все едно бюджета ви е собствен джоб, но най лесно се харчат държавни пари. А какво ще кажете за двукратното увеличение на външния ни дълг? Мълчите
56
29
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ преди 7 години
колкото и да плюете овци червени аз пак ще гласувам за бат бойко и той пак ще е премиер а вие си чакайте рублички от чичо володя
55
5
 
17
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
аз също съм българин обичам си страната.но има но правителството се ислямизира българският народ лека полека напускат българия меркел ни вкара афганци и араби след 20 год исляма ще е повече от християните в българия.затова нащо правителство прави опит да исповядва исляма в българия
54
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОТ КОЛЕДА - БИВШИЯТ ПРЕМИЕР.(А ДАНО ДА Е ПОСЛЕДНО, ЧЕ НИ ОМРЪЗНА ВЕЧЕ. ДЕСЕТ ГОДИНИ ГЕРБ СТИГАТ.ВРЕМЕТО Е НАШЕ!

Спонсорирани публикации