Борисов във Facebook: До 14 ч. затваряме "Тракия" в Бургаско

Премиерът свика тази нощ кризисния щаб заради снежния ад там
Обновена: 31 дек 2016 07:21 | 31 дек 2016 07:17, Анисия Иванова
206
Борисов във Facebook: До 14 ч. затваряме "Тракия" в Бургаско
Снимка: Facebook/Narek Arzoyan

Премиерът Бойко Борисов призова хората, които са закъсали на магистрала "Тракия", за търпение, защото такива метеорологични условия не са често срещано явление. В профила си във Facebook той съобщи, че извънредно е свикал снощи кризисния щаб за защита на населението при бедствия и аварии във връзка с усложнената ситуация в област Бургас.

Още по темата

"И летците, ген. Попов, ще ви кажат – насечен вятър – опасен и за самолетите, и за автомобилите. Не са дооценили добре рисковете и може би магистрала „Тракия” трябваше да бъде затворена изобщо днес. До последно мислеха, че може да се минава по нея. Това ще го анализираме за друг път. Може да е по-тежко за трафика, но по-отрано да се спира движението. Утре до 14 ч забраняваме движението там на всички автомобили”, каза Борисов на брифинг в МВР след заседание на кризисния щаб за защита на населението при бедствия и аварии във връзка с усложнената ситуация в област Бургас, съобщиха от правителствената информационна служба..

"Въпреки забраните и предупрежденията днес, както и сутринта в тунела на „Хемус” – забранено е за ТИР-ове, влиза ТИР, аварира там и прави километър опашка и хората нервничат и се чудят”, допълни премиерът и обясни, че подобна е била ситуацията и при Айтос заради обърнал се тежкотоварен автомобил. Той посочи, че се ползва специализирана техника от военната база "Атия” и от Бургас, Карнобат, Ямбол и Сливен. Областните управители са в готовност. Полицаите обхождат хората в колите, за да им съдействат.

"Нека хората да имат търпение, да стоят на топло, полагаме огромни усилия да пробием пътя. Надявам се, че ако до 14 ч утре всичко е наред, ще може да пуснем магистралата. Причината за всичко това е ТИР-а, който нарушава движението на снегорините, а те спрат ли, след това по метър и половина - два преспи са там”, каза Борисов.

Премиерът обясни, че е разговарял по телефона с много от хората, които са се свързали с него чрез Facebook профила му. Осигурени са два хотела в Бургас, ако някой иска да бъде настанен, изпратени са и автобуси.

"Наши сънародници стоят в колите сега, нека да сме съпричастни с тях, да знаят, че всички полагат огромни усилия да бъдат извадени. Те самите виждат много добре каква виелица и какво време е там, така че надявам се да се разминем без жертви”, посочи Борисов.

В отговор на въпрос премиерът уточни, че повечето хора предпочитат да останат в колите си.

„Разчитат, че ще пробием и ще тръгнат. За тези хора, които ми докладваха - болни хора, майки с деца, бременни, са взети. Верижните машини са там и обикалят, пробиват. Просто ги моля за търпение. 30 коли вече се изтеглени към Айтос, така че верижните машини една по една ще ги изтеглят, други ги извеждаме към Ветрен. Затова се наложи да направим този кризисен щаб, защото с местните сили, които имаха там, нямаше да се справят. Трябваше де се вдигне пожарната и армията и повече хора”, посочи министър-председателят.

Вицепремиерът Румяна Бъчварова предупреди, че хората, които са планирали да пътуват в тази част на България, да не предприемат такива действия, докато не бъде съобщено, че движението е пуснато.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
1
 
1
 
! Отговори
осман преди 7 години
що не затворите целата държава,па да се орахатите??
147
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
къде е снегът толкова много след като на всички снимки по медиите сухите треви се виждат и то ниските треви то в селата на ловешка област има много по вече сняг от това което се вижда
146
2
 
5
 
! Отговори
шоп преди 7 години
И оти трошихме пари за тез' магистрали?! Да таркаляме джиповете на горските?!
145
0
 
7
 
! Отговори
Винету преди 7 години
Де е Лилиту?! Да оти да омачка малко снега!
144
4
 
12
 
! Отговори
любо преди 7 години
Този човек ББ е напълно не адекватен. Трябва да му се забрани да говори по медиите. Тира който закъса в тунел- Витиня е закъсал много преди да почне забраната за камиони. Тези при Карнобат след като е изтекла забраната. Какви ги ръси , че камионите са му виновни. Освен това за камиони превозващи бързо развалящи се стоки и опасни материали няма забрана.
143
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аре махайте тая "гнъс", хората /тия от задръстването/ вече си пият ракията на топло! стига хейтили! не гледате ли други медий, коне с капаци - за тва сте на тоя хал!
142
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В София ловят снежинките във въздуха и ги трупат на магистралата.
141
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баце, магистрали - добре, ама сега ако имахме и заплати да си купим джипки като твойта (държавната), проблем нямаше да има! Но, понеже не даваш да се вдигат пенсиите и заплатите - джипките ще ни ги обещае друг и за него ще гласуваме. Особено, ако обещае и раирани костюмчета за теб и шайката ти!
140
3
 
6
 
! Отговори
Меркел преди 7 години
Аз мисля, че Борисов и Павлова са виновни. Тяхната цел е да затруднят максимално предвижването на бежанците във вътрешността на страната с цел да не бъдат безпокоени през новогодишната нощ. Ако мерките през тази година нямат ефект Павлова е решила да направи цената на винетката 101 лева а Борисов да вземе под наем машините за сняг на бившата си любовница. :)
139
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** е този, който под всяка статия пише единпи същ коментар!!! " Нинова била в САЩ" .... " Нали не ядете асфлат, какво правите на магистралата" ще кажеш, че магистралите на на бай Ху..Ако търсиш Нинова ( която няма никаква влас ) дай да потърсим Кунева, Радан,К. Исмаилов, Лукарски, В. Симеонов(***) Каракачанов, Плевналиев и т.нМного проста опорка. Зарбира се че ще се търси вина в този, който е на влас. Нали за това е искат тази влас? Защото ще се справят с упровлението на държавата.
138
0
 
7
 
! Отговори
Пуйката преди 7 години
Пак си пролича ЕНИЧАРИТЕ ,че немога и неискат да направят България качествено място за живеене и посещение ! Бях в Холандия еми там нито 1 дупка не видях и по магистрали и по малки селски пътища а и почти няма неравности по пътя ! Яки големи солени глоби , яко полегнали полицаи и кажи речи толерантни шофьори с изключение на поляци и т.н. емигранти на пътя ! Просто и ясно тук всичко се прави НЕКАЧЕСТВЕНО с ЦЕЛ пак да се скапе скоро и пак да се наливат МИЛИОНИ(МИЛИАРДИ) в "РЕМОНТА" МУ !
137
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АПОКАЛИПСИС! В Бургас има цели 7см сняг УЖАС нечувано зимата ни изненада с този нечуван снеговалеж, незапомнен от 400 години насам
136
1
 
10
 
! Отговори
ss преди 7 години
Мале ако беше закъсал,някой от компанията Златев,Дончев,Прокопиев,Котараците,Минев,Ганчев или другите десетки заслужили другари, Боко щеше да прати самолети,танкове,армия до 5 минути щяха да са излизали до стъкло магистралата. Ама за обикновените човеченца.......стойте си по колите непослушници такива,до два дена ще пекне слънце и пак ще потеглите.
135
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук има някое младо герберче ,което яко спазва опорните точки и пише само едно и също.То и тиквата повтаря само едно и също. Магистрали,магистрали.... .За три години ги построи и вече трети път ги ремонтират.Скоро ще имаме нещо като магистрала ама не точно.Хората тук се възмущават ,че не могат да изчистят 20ча един сняг от пътя а това герберче си чете лозунгите на тиквата ,все едно е на конгрес на герб.Яко се е изплашил за службичката си ,май ще си ходи да сее чушки и ще сдаде държавната служба
134
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е когато не се хващат снежинките във въздуха.
133
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червени каскети, абе нали асфалт не се ядеше защо пътувате по магистрали?
132
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ходи си в Америка по-скоро, че миенето на тоалетни там те чака и не могат без теб!....и не се връщай повече!
131
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво разбира един *** неоучил пожарникар от инфраструктура и снегопочистване.Да не говорим пък за управление на Държава. Тотална катастрофа.-------------Недоучил ама построи 350 км магистрали за три години, вие колко построихте?А държавата сега за две гони е с 3,6 % ръст на БВП. При Орешарски колко ви беше ръстът на икономиката? Отрицателен, нали?Вижда се, че когато не сте на власт не ви изнасят успехите на Борисов, а?
130
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе защо министър председател на държавата макар и в оставка се занимава с въпроси на пътна инфраструктура и поддържане.---------Защото вие от БСП за 26 години нито един метър път не построите за българите!
129
4
 
15
 
! Отговори
мутро кaлинките преди 7 години
Брaво, бойко!Недей бaчкa, a зaтвaряй държaвaтa!Кaкто винaги!И хорaтa и те дa лягaт и дa умиргaт!