МВР шефът с надежда: Повече пари за полицаите – след Нова година!

Трябва да се направят сравнения на заплатите, заяви Радев
5 юли 2017 10:36,
24
МВР шефът с надежда: Повече пари за полицаите – след Нова година!
Снимка: БТА

Увеличение на заплатите на полицаите ще има вероятно през 2018 г. Такава прогноза направи вътрешният министър Валентин Радев в кулоарите на парламента.

Още по темата

Днес служителите на МВР излизат на национален протест с искания за увеличаване на възнагражденията и нови униформи, каквито не са имали от години.

"Моята надежда и така си мисля, че ще успеем за 2018 г. Трябва да сравним заплатите на полицаите на терен, пожарникарите, тези които са с полицейски функции. Там има проблем със заплатите. Това ми казват синдикатите, това е и моето наблюдение", каза Радев.

По думите на вътрешния министър щом няма желание за заемане на тези позиции, това означава, че една от причините е ниското заплащане. Това обаче не можело да се промени тази година.

"След като знам какви са процедурите за изграждане на бюджета, си мисля, че това може да стане след Нова година. Не знам защо те държат това да стане сега и незабавно", заяви Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там съм от търтей и негодник нагоре! Привилегии, рано пенсиониране, визока пенсия, никаква работа при залавяне на престъпници! Вобще за какво са тези ?!
19
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заплатите им се формират от моите данъци, аз казвам НЕ! Не нисля , че си вършат работата, пазят м.@нгалите, вместо да защитят тези които им правят заплатите! КАТЕГОРИЧНО НЕ!
18
0
 
35
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Значи след нова година ще има аргументи за увеличение.
17
1
 
32
 
! Отговори
Аз преди 6 години
До Жоре ФуражкатаЖоре съгласна съм с теб. Мисля по същия начин. За съжаление нямаше резултат, нито информация за един грабеж вкъщи. А от друга страна ми се иска и те да имат нови униформи и да работят в човешки условия, присъщи са европейска страна.
16
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обещания , обещания , така се лъжат малки деца . Така обещаха преди изборите и за големи пенсии , но лъжата лъсна . Тези мъже , които като излязат на работа не се знае кога ще се върнат в къщи и дали изобщо няма да се случи нещо и да се размине прибирането . Защо не сравнят заплатата на един депутат с тяхната заплата . Работата на полицая е къде по-рискова и отговорна . Тези хора също имат предел на търпение .
15
3
 
37
 
! Отговори
Жоре Фуражката преди 6 години
По принцип в частния бизнес увеличения се дават за постигане на добри резутати. Всички ние като работодатели на полицаите трябва да изискаме информация за постигнатите резултати- с колко % например е намаляла престъпноста, ПТП-тата, битовите кражби, убииствата и т.н. Ако са намалели и хората се чустват по-сигурни, то тогава пожалуйста- увеличавайте, но какво правим ако нищо не се е променило? Защо да се дават увеличения? Проста логика
14
6
 
43
 
! Отговори
Шабан Шаулич преди 6 години
Какви заплати,бе ! Погледнете какви шкембета сте пуснали ! Срамота !
13
1
 
39
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Бай Иван ще трябва да работи още повече ,за по-малко!Тази държава е пълна пародия!Няма икономика ,а всичките тежести попадат на работещите и в това число не визирам разните му там администратори и якички ,а хората даващи здравето,младостта и живота си за да преживяват.Румъния смени 10 премиера и партии ,а ние си стоим на същото положение вече над 10 години и нищо не помръдва даже и затъва ,при долар 1.8 лева днешните 1000 лева са 500 в 2007
12
2
 
35
 
! Отговори
Гуфи преди 6 години
До воененСлужих бре военен,ПЕТ години,знам ти/ви/ службицата.
11
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВСЯКА СУТРИН ОКОЛО 7.30Ч ИМА СПРЯЛА ПОЛИЦЕЙСКА КОЛА ПРЕД БАНИЧАРНИЦАТА НА УЛ.МОЛОВ /ПРЕД ОКРЪЖНА БОЛНИЦА СОФИЯ/ И ЗАКУСВАЩИ ПОЛИЦАИ В УНИФОРМИ. НЕ ПРАВИ ДОБРО ВПЕЧАТЛЕНИЕ.АЗ НЕ ЯМ В ОПЕРАЦИОНАТА.
10
6
 
36
 
! Отговори
военен преди 6 години
До Гуфиела да служиш и ти 1ва категория , или си негоден и за това ???или ходи стани полицай като им завиждаш за заплатите
9
2
 
35
 
! Отговори
полицай преди 6 години
най-обичам да ги ловя га пушат коноп по градинките. Хващаме ги и да видиш тормоз!И дискотеките продават синтетика ама там плащат на шефа, та не може му бръкнем у паницата. Заедно с политиците много го дробим тоз пуст български народ. Ще ги клатим докато има, като няма ще емигрирам у чужбина
8
2
 
38
 
! Отговори
Гуфи преди 6 години
До воененАло военния,ти получаваш пари бадева,така че недей да размишляваш а си гледай службичката и ПЪРВАТА категория.
7
3
 
32
 
! Отговори
еничарски неволи преди 6 години
*** еничару думаше: бре пусти еничарю прегърни стадо роми па се обърни срещу българете, българете още душманете, па бийте, па колетебъларин да не остане!
6
0
 
32
 
! Отговори
1312 преди 6 години
ACAB
5
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Увеличение-вероятно2018?А най-вероятно на албанските празници.В Албания няма празник.
4
5
 
40
 
! Отговори
военен преди 6 години
Естеств.че трябва да се увеличат, не е нормално да си купуват униформи и дават дежурства по нац.празници, а да вземат колкото сервитъор и продвач !!!
3
4
 
39
 
! Отговори
Че Гевара преди 6 години
Какви уволнения ви гонят ? Там няма случайни хора ,а семействата(мъж+жена ) на служба са нещо нолмално .
2
2
 
35
 
! Отговори
милиционер преди 6 години
Днес ще протестирами. Искам повече пари
1
7
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я ги вижте от снимката наредени тумбаци-хрантутъовци и това били служители на реда, гледам ги и умирам от смях, един такъв ако те подгони на 3тия метър е приключил. Давам идея да им намалят заплатите, за да влезнат във форма тия прасета.