Окървавен нотариус! Чий интерес е засегнала?

Двете нападнати жени са стресирани, още са в болницата
25 юли 2017 09:00,
199
Окървавен нотариус! Чий интерес е засегнала?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Жестоко пребитите от маскирани нападатели в центъра на София две жени са в добро състояние. Нотариус Валентина Механджийска и нейната дъщера са контактни и адекватни, съобщиха от УМБАЛ "Св. Анна" пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Двете са настанени в лицева хирургия, уплашени и стресирани са, добави лекуващият лекар. Той припомни, че вчера около 17 часа жените са нападнати на бул. "Драган Цанков" от двама маскирани младежи. Те са им нанесли удари предимно по главата и тялото, от които ще останат белези.

Още по темата

И двете са еднакво пострадали. Дясното око на дъщерята е затворено, има и наранявания в гръдния кош, докато майката е с многожество охлузвания. Очаква се двете да бъдат изписани след 2-3 дни.

Направена им е компютърна томография, която е установеила, че нямат фрактури на черепа.  Двете най-вероятно са влачени по земята, уточни лекарят от Окръжна болница - "Св. Анна".

Председателят на Нотариалната камара Димитър Танев изказа възмущението си от случилото се и настоя органите на реда бързо да разкрият нападателите. Не вярва атаката да е свързана с работата на нотаруис Механджийска, но не изключва подобна възможност.

"Винаги е действала праволинейно, тя е спокоен и уравновесен човек. Никога не е имало жалби срещу нея. Никога не е била заплашвана. Ясно е, че това е акт на "възмездие" спрямо нея", коментира той и предположи, че е дала становище, с което е провалила някоя сделка.

"Нотариусът не е частно лице, а са му предоставени държавни функции. Всяко посегателство срещу него е неуважение към държавността", каза Танев пред БНТ.

"Познавам колегата ми от 19 години, никога срещу нея не е имало жалба. Не виждам как тя със своята работа може да наруши нечии интереси. Един нотариус може да направи отказ да провали една сделка като следва своите законови убеждения, но каквото и да направи не трябва да е обект на престъпление", категоричен е Димитър Танев.

"Тя е имала късмет, че се е отървала само с тези физически рани. Нотариусът би могъл да увреди нечии интереси, това става непрестанно", каза още председателят на Нотариалната камара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя навярно си знае много добре защо е бита,ще връща едни пари ами да не се услушва много.Честата Марийка от горната махала,че и тя
34
5
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
АЗ ПОЗНАВАМ ТАКЪВ "ЧОВЕК" КОЙТО ИСКАШЕ НОТАРИУСА ДА ПОДПИШЕ ДОКУМЕТ БЕЗ ДА СЕ СЪОБРАЗИ С ОСТАНАЛИТЕ НАСЛЕДНИЦИ НА ИМОТА ! НОТАРИУСА ОТКАЗА , А КЕ-ЛЕ.ША ПОСЛЕ ЗАПОЧНА ДА ИЗНУДВА ДРУГИТЕ НАСЛЕДНИЦИ ДА ПОДПИШАТ ,СТИГНА СЕ ДО ГОЛЯМ СКАНДАЛ МЕЖДУ РОДНИНИТЕ !
33
0
 
0
 
! Отговори
до 23 преди 6 години
Долния пост е до 23 а не до 24
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не са били биячи нито мутри защото набелязаните скокондрили са живи .
31
1
 
17
 
! Отговори
до 24 преди 6 години
Не! Мутри са всички, които управляват в последните 30 години - тези които си изброил плюс "десните, антикомунисти, демократи тип ББ и Костов". И съда и прокуратурата от 30 години и те са мутрин и рекетьори в гангстерски стил. И от 30 години няма справедливост и затова се раздава по улиците
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обаче много е интересно.В Италия, ако някой служител на съдебната система е пребит или убит - значи мафията му има зъб и той е честен човек.Обаче ако у нас стане същото - всички смятаме че държавния служител е престъпник и си е получил заслуженото.Но те виновни за да смятаме така
29
21
 
7
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
ПО ПОДОБЕН НАЧИН ДЕЙСТВАТ САМО " ХОРА " ,КОИТО СЕ СЪМНЯВАТ С ПРАВОТАТА СИ ! КОГАТО СИ УБЕДЕН ,ЧЕ СИ ПРАВ ,СЪДИШ НОТАРИУСА И ПЕЧЕЛИШ ДЕЛОТО ! АКО СПОРЕД ВАС В БЪЛГАРИЯ ТЕМИДА НЕ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА ,ИМА СТРАСБУГ ,ИМА ХАГА ! ТОВА СА ПРОСТО СПЛАШВАНИЯ ЗА ДА БЪДАТ ПРИНУДЕНИ НЯКОИ НОТАРИУСИ ЗА ПОДПИШАТ НЕЗАКОННИ СДЕЛКИ !
28
1
 
18
 
! Отговори
PST преди 6 години
НАРОДА С-У МАФИОТСКАТА Д-ва ! Няма правосъдие - получаваш това ! Има ли човек.който да не познава хора с отнети имоти с далавери от нотариуси и ЧСИ ! Цаца да си сложи тази снимка в рамка в офиса ! БРАВО на МОМЧЕТАТА ! А това е първи рунд...тези ще трябва ПАРИ ДА ВРЪЩАТ !!!....п.с. ...Абе някой знае ли къде е Бисеров !
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНа ред са частните съдебни изпълнители !!!...крайно време е! винаги съм се чудел - как спи това чси , чудно ми е? същото важи и за лихварите - как живеят тези хора, не знам, като опастността дебне на всяка крачка!нотариусите обаче не считам, че трябва да бъдат приравнявани към чси-тата...
26
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако бяха пребили не нотариус,а случаен човек, едва ли щяха да пишат за това всеки ден.
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Именно, правистите докараха държавата ни в това състояние. По скоро държавата докара до безправие, без Справедливост, Корупция, БЕЗ съдебна система. Само кавги за длъжности и влияние. Нима няма модели в света на независима съдебна система?Затова подкрепям 21,18,14,13,8...
24
2
 
11
 
! Отговори
Заверките преди 6 години
Нали нашумяха измамите с прехвърляния на собственоста по 10-15 пъти .Да погледне колко пъти е правила ноториални заверки на нейната банда от разбойници .Конкуренция е според мене !Това е друг нотариус също така алчен за пари и имоти .Не ги съжалявайте не е случайно това .Измамници и корумпирани путтки били бити и ееебании ...Нотариалните заверки са фалшиви и направени чрез измама някъде .Ко са правят да са страхуват от конкуренцията маскирана .
23
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименМутрите не ги създаде Бойко Борисов, ако и той да е мутра.Създадоха ги старите ченгета и *** от БКП и ДС, и мутрите бяха техни кадри.Бай Цвятко, ген Любен Гоцев...Нали така им викаха: "Нашите момчета"...
22
11
 
2
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
До 11ЯВНО СИ ИСКАЛ ДА ПРЕЦАКАШ ЗАКОНА И ЗАТОВА ТИ СЕ Е СТОРИЛО ,ЧЕ НОТАРИУСИТЕ НЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА ?!
21
1
 
6
 
! Отговори
Той преди 6 години
Ездра 7:26И против всеки, който не пази законите на твоя Бог и ЦАРСКИЯ ЗАКОН,нека се изпълнява незабавно против него присъдата, било за смърт, зазаточение, за конфискуване на имот, или за затвор. !!!
20
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е вроятно биячите всъщност да са жертвата.Нотариу е все пак...
19
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И без да чета "новината" ще кажа чий интерес е засегнала: спомогнала е или директно е участвала в поредния имотен грабеж. Нищо ново, просто е "объркала" жертвите, накратко неправилни хора са измамили.
18
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АКО ВСЕКИ МЕСЕЦ ИМА СТАТИЯ ЗА БИТ ПОНЕ ЕДИН ПРЕСТЪПЕН НОТАРИУС , ПРОКУРОР ИЛИ СЪДИЯ ТО БЪЛГАРИЯ ЩЕ СТАНЕ ДВА ПЪТИ ПО-ДОБРО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ!!!!МОГА ДА ИЗРЕДЯ НЕ ЕДИН СЛУЧАЙ НА ПРЕСТЪПЕН НОТАРИУС, ПРОКУРОР ИЛИ СЪДИЯ!!!
17
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това европейска столица ли е? Мутрите да нападат жени вече е прекалено. Долу нецивилизованата мутренска власт на Бойко Борисов!
16
2
 
54
 
! Отговори
11 преди 6 години
До сега 2 пъти съм стигал до нотариус. По надменни хора не съм виждал. Гледат те само кво ще вземат от тебе и дори не говори пряко ами ползва "Стажантите" като даже ги надвиква постоянно. С сигурност са се подиграли с някой много жестоко. Има по-голяма вероятност да бъде нападнат съдия, адвокат, но нотариус ???Я да направим една ревизия къде се е осрала а ?