Дипломация на пикник: Дрескодът на двете – Брижит и Радева

Коя първа дама какво облече и къде сгреши?
25 авг 2017 13:15, Криси Табачка
214
Дипломация на пикник: Дрескодът на двете – Брижит и Радева
Снимка: Олег Попов

Едно от най-значимите събития тази седмица е посещението на Еманюел Макрон и съпругата му Брижит във Варна.

По време на визитата, първата дама на България ще покаже на първата дама на Франция красотата на родината, уникалните покои на бившата румънска кралица Мария в Двореца в Балчик и Ботаническата градина.

Вече ви разказахме за суетата на Макрон и крупната сума, която той е изхарчил за грим и визия, но сега е време да обърнем внимание на тоалетите на двете дами при посрещането на френската двойка.

Роклите

Това, което първо трябва да отбележим, са тоалетите на двете дами. Брижит Макрон се появи в тъмно синя рокля над коляното. Откакто Брижит изгря под светлината на прожекторите предизвиква много спорове за дължината на своите тоалети. Трябва да отбележим, че официалният протокол за такива събития твърдо застава зад дължина, която трябва да бъде под коляното. Защо? Твърде голямото акцентиране върху краката далеч не загатва за дипломатичност и ниво, а по-скоро за сериозен проблем с вниманието... или желанието за привличане на такова. Протоколът никога не диктува голотата в нито една нейна форма, а къс минижуп определено не е добър избор. Родната първа дама също не се откроява със спазване на протокола и демонстрира дължина над коляно. Разликата в сантиметрите тук се откроява, като това значи 2 сантиметра в плюс на Радева.

Дипломация на пикник: Дрескодът на двете – Брижит и Радева

Кройките на тоалетите

Не можем да не отбележим значително по-строгата линия в роклята на Брижит. Правата кройка диктува строг дрескод, а акцентът в горната част е ефектно поставяне на детайл върху модернизирана класика. Радева обаче по-скоро прилича на дама, която се отправя на пикник през 80-те, отколкото на официална и дипломатическа среща на високо ниво. Двуредите копчета в долната страна, допълнени с къдри в края на тоалета, са далеч от сериозни и определено не вдъхват доверие. Липсват само големите ролки в косата и огромната бяла панделка.

Адекватност според фигурата

По този компонент Радева не се отличава с добро. Шевът, който минава над талията по-скоро подчертава недостатъци, отколкото да ги прикрива. При Брижит правата кройка издължава, а тъмният цвят визуално я прави да изглежда по-стройна и слаба.

Дипломация на пикник: Дрескодът на двете – Брижит и Радева

Обувките

Тук сме пълен минус за Радева. Ако Брижит е избрала класически стилето на висок ток, определяни от критиците като най-сигурния и добър избор за среща на високо ниво, Радева се е спряла на сандали с отворени пръсти. Като за пикник. Нюд нюансът с лак е чудесен избор за ежедневието, но показването на пръсти без педикюр в тази ситуация е меко казано неадекватна.

Един огромен минус за Радева - чорапогащникът. Той е задължителен компонент при официалния дрескод, който се спазва при всякакви сезони. Голите крака, както споменахме по-горе, са абсолютно неприемливи за среща на такова ниво.

Като крайна оценка няма как да не дадем точка на родната първа дама за старанието, но действително очакваме всеки момент да извади покривката, кошницата с храна и да поседне на една полянка.

Брижит Макрон, макар с превърналите се за емблематични за нея къси дължини, компенсира със стилен избор на тоалет и обувки, който макар семпъл, отговаря на дипломатичното ниво на визитата им.

Още модни новини и коментари можете да четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
5
 
6
 
! Отговори
развеселина преди 6 години
*** чепик не става.
158
7
 
4
 
! Отговори
Aksa преди 6 години
Radev niama koi da mu lasne obuvkite, vaiiiii....edni obuvki ne moji da laska....a e spestil vreme i pari ot coiffeur i manicure...
157
5
 
31
 
! Отговори
681 преди 6 години
До Любопитен всички тези писаници са глупости на кило! Най-същественото за което тоя шебек се е досуркал е пак атомната ни която е хиляди пъти по сигурна от техните .Това е мазола дето ги тормози западняците -последните два реактора които са им трън в очите!да ги закрием и да сме завършени просяци за запада! Рокли папуци чорапи и други простотии са прах в очите на глупаците!
156
8
 
28
 
! Отговори
65 преди 6 години
А всъщност всяка една уважаваща себе си медия никога,ама никога нямада се иьлага с тая снимка на краката им.Това ли е важно?А и ние пишем ли пишем
155
15
 
13
 
! Отговори
65 преди 6 години
Леле УЖАС!!Аз писах преди час и нещо ,сложих един,,плюс на Радева,ама сега си го вземам.Увеличих снимката на краката на първите дами и? ШОК! Нашта дама с тези криви пръсти де е тръгнала.
154
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Любопитенне се коси, румънката показа сантиметър бонус по-къс минижуп от Брижит и там двата фронта не са доволни от вкуса на партийните централи и медиите
153
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хихи има няма това онова, две дами съпруги на президенти. млади стари, хубави грозни пак съпруги на президенти. вие най- младите, красивите, умните и разбиращите/ нито съпруги на президенти, нито президенти. туй то.
152
28
 
26
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Радевица има изпъкнали вени и краката и са по-старчески от "старата" Макрон. Плюс отворените обувки , показващи криви пръсти без педикюр. Да не говорим некоординираното размахване на ръце като ***. На българката и липсва стил , има кобилеста фигура и недодялани движения. Защо ни наказваш, Господи?
151
9
 
12
 
! Отговори
аз преди 6 години
Жега, цял ден на крак...то лесно да стоиш седнал на сянка и да критикуваш.
150
4
 
16
 
! Отговори
Любопитен преди 6 години
много ми е инресно идва президента на Франция с жена си и всички медии ни пишат за облеклата им на първите дами. От тази среща това ли интересува народа.
149
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Макрон щото бил с по възрастна го нарекохте с всевъзможни обидни термини! А плехото с по млада (горе долу им е същата разлика на Радеви) бил "пич" ..... Странно племе сме тук на балканите че и на националности се делим :/
148
17
 
27
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
Радева изглежда като дама,а Макро-Мумията, като "мадам" от евтин бардак.Първо - висяща старческа кожа при рокля без ръкави е по-неприятна,отколкото липса на педикюр на Радева.Второ-на възраст 60 години да носиш роклички над коляно-по отвратително,тогава как Радева е по млада,но избра прилична дължина.И последно - тази среща не е официална-прием-така че дрес код за градина е значително по-различен и високи токове на Макрон в градина е като на свинче звънче.Автор на статия е пълен профан в етикета
147
4
 
16
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Човешка суета и глупост - 1 тон пари за простотии, а народа ходи гладен и озверен от недоимък. Сигурен съм, че с парите за цялата тая перипетия можеше да се построи едно училище най-малко.
146
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радева каквито и обуща да си сложи на дебелите селски глезени, си остава ***.
145
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами Радеф носеше ли обувки или пак шляпаше бос по калдаръмите ?
144
21
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радева си е една ***, добрала се до президентството през леглото на ***.Какво очаквате от нея, мозък ли?Тя се мисли за велика и никого не слуша.А Радев и се подчинява
143
15
 
17
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
ПЪЛНИ ***,ВИЕ СИ СЛОЖЕТЕ ЧОРАПОГАШИЦИ ПРИ 35 ГРАДУСА ТОПЛИНА ПРОСТАЦИ СЪС ПРОСТАЦИ.
142
12
 
13
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Общо взето президентшата са я хванали по бели *** във всякъкъв смисъл
141
4
 
21
 
! Отговори
tedd преди 6 години
Добре че авторката Табачка ни светна как се задава дрескод в лятна резиденция. Като се наложи, само нея ще питам!
140
2
 
20
 
! Отговори
Бях тук преди 6 години
Стилетото по каменната настилка в ботаническата градина в Балчик изглежда несериозно. След прочит на следващата ви статия и разглеждането на снимковият материал, стилетото е сиво и при всяко стъпало г-жа Макрон бива придържана от охранителя й. Иначе евала, стилна дама е!