Присъдата на Сундберг – като още един ритник, но душевен

Според пострадалата санкцията на шведа е "абсолютно неадекватна"
Обновена: 27 сеп 2017 09:18 | 27 сеп 2017 08:52,
141

 Камериерката, която беше изритана в главата от шведа Ралф Сундберг в хотел в Слънчев бряг, е изключително възмутена от решението на съда туристът да се отърве само с парична санкция от 4500 лева.

"Физическата болка беше много силна, даже още ме боли. Бях на косъм от смъртта! Възмущението е огромно. Нашата държава отново показа лош имидж пред ЕС и съда. Всичко е свързано с ужасна корупция в съдебната система в България", настоя Диана Петкова пред Bulgaria ON AIR.

Пострадалата жена сподели, че в началото на делото е очаквала по-сериозна присъда, но след това по думите ѝ всичко ѝ е станало ясно.

"Все едно пак ме е ритнал, но не физически, а душевно този път", така Диана Петкова формулира чувствата си след произнасянето на присъдата.

Още по темата

"Българският съд е много зле. Знам и за по-драстични случаи, които завършват несправедливо за потърпевшите", посочи тя и обяви, че ще търси възмездието по друг начин и на други места.

Диана Петкова е категорична, че сумата от 4500 лева няма как да изтрие обидата и срама от случилото се. Не се е виждала повече с шведа и не желае да разговаря с него.

"Няма място за илюзии! В момента се възстановявам, но стресът остава за цял живот", каза още тя и отсече, че не вярва нападателят ѝ да се разкайва за случилото се.

"Това е театър, който е предварително подготвен", убедена е Диана.

Жената харесва професията си и ще се върне отново на работа като камериерка, но подчерта, че този път ще внимава много с избора на хотела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
4
 
! Отговори
щвед преди 6 години
До АнонименАми не - направо влиза в затвора. Естествено и парички ще плати повечеко.
68
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако някой швед(наш или от Скандинавия) изрита роднина или член на съдийския състав същата ли ще бъде санкцията?
67
3
 
7
 
! Отговори
бмп до 58 преди 6 години
Ако не вярваш, че се умира от ритник в главата, дай да те ритна един път и ще разбереш!
66
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Германия забравиха вече за случая на нашия ритковец - лежи си кротко в затвора. Ние за 4 месеца стигнахме до досъдебно производство - по бързата процедура?!?!
65
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
алоо ,съдията дет си издал присъдатааа,колко ще ми струва да ти наритам главата,събрал съм тука 5-6000 ще ми стигнат ли,включи се и и си кажи цената,че ми се спортува,а за главата на жена си колко искаш,да знам да събера за втория мач
64
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има разлика между правосъдие и справедливост. Този швед са го мотали 4 месеца по арести и накрая ще плати 4000 лв глоба. Дали това е справедливо - от гледна точка на камериерката вероятно не, от страна на прокурора, явно да. Въпросът е жената беше ритната от ромче, дали щяха да му вземат 4000 лв и щяха ли да го държат 4 месеца в ареста ? Или най-вероятно щеше да бъде образувано производство срещу неизвестен извършител и накрая нямаше да го намерят...Аз мисля, че шведът е получил правосъдие.
63
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 62Ето само за такона писание - клевета в Скандинавия може да платиш 20000 евро с присъда. Разликата е, че в развитите държави има респект към всеки човек и достойнството му, а не поведение от под-животински вид. Нямаш право да съдиш когото и да е преди да знаеш истинските причини
62
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая видяла златна мина и се е взела на сериозно. Ако я беше ритнал оня с колата, който блъскаше слепи хора и лев нямаше да получи и никой дори нямаше да и обърне внимание. Лелче осъзнай се къде се намираш! 4,5К и месеци по арести и съдилища не са никак малко наказание!
61
3
 
6
 
! Отговори
Й.Й. преди 6 години
До до 57Дори и така да е, какво прави ти дава това, да биеш хората ? А. КАЖИ БЕ ! КАЖИ БЕ ВЛЕЧУГО !
60
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИсторикМисля, че сбърка поуката от историята, ама както и да е ...
59
4
 
11
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Всеки представител на България в Скандинавия е смятан първо за представител на корумпирана страна с неефективно правосъдие и нисък стандарт. Скандинавците ненавиждат европейски държави, чиито граждани мизерстват
58
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи за половин шведска средна заплата може да се ритат камериерки по Слънчев бряг.Усещам как ще се организират нови забавления за чуждите туристи.
57
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бях на косъм от смъртта!Хахаха, то ако толкова лесно се мреше, щяхме още да се плодим с цел съхраняване на човечеството! Много се е оляла лелката
56
4
 
10
 
! Отговори
e преди 6 години
съдийте са му взели повече.
55
0
 
17
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
За това трябваше да му вземе парите в началото като и предлагаше споразумение, беше ясно ,че после парите ще идат в корумпирана ни система, съд, адвокат, прокуратура полиция.
54
0
 
22
 
! Отговори
Историк преди 6 години
Слаб ли си, беден ли си, болен ли си - всички те мачкат отвсякъдеДокторите не ти обръщат внимание.Съдът те третира все едно си нищо.Безразличен си на чичко полицай.и т.н."Не бийте го, даскале! Той е чорбаджийско галено детенце" - казва майката на галеника Николчо."Аз бия само бедните соополанковци" - отговаря даскала.Откъс от "Маминото детенце" на Л.Каравелов.Извод: И преди, и сега, винаги бедния, болния и слабия е мачкан от държава, институции.
53
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 47Да, затова такива като теб в Скандинавия ако бъдат пребити, никой няма да си мръдне пръста, защото си смотан българин
52
1
 
17
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: СаморазправаАми на практика е точно така както го казваш. Тук няма закони в България.Тук в България сме застинали във времето. Нашата държава в момента, през 21-ви век, се намира на нивото на САЩ обаче през 19-ти век. По времето на Уайът Ърп и Бъч Касиди!!! Правосъдието е относително а всеки поема закона в собствените си ръце!!!Ето, това е днешна България, за съжаление.После се чудим що не ни искат в Шенген. Ми прави са да не ни искат!
51
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** нали искате демокрация Ве?Кво ревете сега...Това е демокрацията...Не е,като при лошият социализъм,където едни интелектуалци ги затваряли по разни лагери...
50
2
 
12
 
! Отговори
Ценко Чоков преди 6 години
Що не дойде тоя швед, мен или жена ми да удари, да види какво ще му се случи.Защо все слабите и беззащитните ги бият?!

Спонсорирани публикации