Присъдата на Сундберг – като още един ритник, но душевен

Според пострадалата санкцията на шведа е "абсолютно неадекватна"
Обновена: 27 сеп 2017 09:18 | 27 сеп 2017 08:52,
141

 Камериерката, която беше изритана в главата от шведа Ралф Сундберг в хотел в Слънчев бряг, е изключително възмутена от решението на съда туристът да се отърве само с парична санкция от 4500 лева.

"Физическата болка беше много силна, даже още ме боли. Бях на косъм от смъртта! Възмущението е огромно. Нашата държава отново показа лош имидж пред ЕС и съда. Всичко е свързано с ужасна корупция в съдебната система в България", настоя Диана Петкова пред Bulgaria ON AIR.

Пострадалата жена сподели, че в началото на делото е очаквала по-сериозна присъда, но след това по думите ѝ всичко ѝ е станало ясно.

"Все едно пак ме е ритнал, но не физически, а душевно този път", така Диана Петкова формулира чувствата си след произнасянето на присъдата.

Още по темата

"Българският съд е много зле. Знам и за по-драстични случаи, които завършват несправедливо за потърпевшите", посочи тя и обяви, че ще търси възмездието по друг начин и на други места.

Диана Петкова е категорична, че сумата от 4500 лева няма как да изтрие обидата и срама от случилото се. Не се е виждала повече с шведа и не желае да разговаря с него.

"Няма място за илюзии! В момента се възстановявам, но стресът остава за цял живот", каза още тя и отсече, че не вярва нападателят ѝ да се разкайва за случилото се.

"Това е театър, който е предварително подготвен", убедена е Диана.

Жената харесва професията си и ще се върне отново на работа като камериерка, но подчерта, че този път ще внимава много с избора на хотела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 37Те го правят това единствено в България, ако ги пребият тях мигранти в чужбина никой няма да си мрдне пръста за някакви българи
48
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В цивилизованите европейски страни, част от които са и Скандинавските набира скорост един много популярен спорт напоследък - РИТАНЕ НА ПРАЗНИ БАЛКАНСКИ ТИКВИ СРЕЩУ СКРОМНИ СУМИ.
47
1
 
24
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
В САЩ има закон например, ако си изведеш кучето на разходка и то не е вързано на каишка или синджиp, наказанието е 6 месеца затвор ефективно!Ама няма значение дали е ротвайлер (които май са забранени изобщо) или булонка.Трябва да е вързано. Ама не било ухапало никого. Всички пешеходци са здрави и не са наранени. Няма значение! Затворът си е затвор и ти се полага, защото си нарушил закона! А тук ми спорят, че жената е била още жива, тоест не е убита.Що за хора сте бе???
46
5
 
17
 
! Отговори
Саморазправа преди 6 години
Извод след цялата случка: Искате ли справедливост в случая - вие трябва сами да натрошите шведа. Нарича се саморазпразва и противозаконно, но в нашия бъркоч е единственото решение на казуса. Там където няма държава и справедливост, има саморазправа. Аз ако съм ще го издебна и ще го преебия тоя, ако не мога сам ще платя на хората на Митьо Очите да го смачкат. Друг начин няма,
45
0
 
24
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Тази присъда казва на другите западни туристи: "Елате, напивайте се като св.ине, друсайте се на воля и пребивайте българите ! Всичко това ще ви струва съвсем малко пари !"
44
0
 
20
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 20Ти бил ли си някога в Швеция та да знаеш как постъпват там с такива "герои"?Бедна ти е фантазията!Швеция няма нищо общо с България!До: номер 41В Швеция със сигурност ако българин беше наритал шведска камериерка щеше да лежи в затвора.Там е криминализирано даже удрянето на шамар на дете, както намекна номер 42, камо ли ритник с крак в главата!Ама българинът не е човек. Защитава прокурорите. Нека го ритат, заслужава си съдбата.Както някой спомена, да ритнат някой прокурор!
43
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 42Поне 2 години затвор при башовете от Афганистан и Сирия там
42
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От говорилня нищо не става. В тая държава само дървени философи и професори. Накрая - едно голямо нищо.
41
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не оправдавам шведа, но съда е присъдел дори в повече. Ако българин беше ритнал някого и този случай не беше станал медийно достояние щеше да има глоба от 500 до 1000 лв. Извинявам се много но сумата от 4500лв е достатъчна, че и много. Зная че ще нацъкате минуси, но това е истината. За счупена ръка или крак дават по 5000 лв., а за един ритник 4500. В края на краищата става въпрос за лека телесна повреда. Ако боли толкова много къде е хукнала по телевизиите гримирана и издокарана
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 42.А за по тежки престъпления, повече ! Хан Крум е вкарал тежките наказания и е стабилизирал държавата. Толкова ли ни е малко акъла, че да не последваме примера на дедите си !
39
3
 
8
 
! Отговори
Екстра преди 6 години
Подредихте се екстра, чужденците и без това пишат и говорят навсякъде за псевдодържавата и псевдоправосъдието ни, каквото и да си пишете тук
38
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 29Поне 2 години затвор. За каквото и да е посегателство, трябва да се лежи в затвора, било то и шамар. Ние сме хора, не ивотни. Само някое стадо, може да прибягва до физическо насилие.
37
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако българин нарита шведска камериерка в Швеция, какво ще му е наказанието?
36
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ония герои от БХК къде са или те само роми защитават?
35
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 34,На теб може и убийство на манекенка да ти се струва.Повредата е лека - по закон има определение.Ама де ти тебе среден българин да чете, че и да мисли...Кауза пердута!
34
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
връщайте се в България, че не останаха хора дето да ги ритат
33
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога и къде, ще бъде пуснат шведът от ареста ? Нека да ... отидем да гледаме ...
32
11
 
5
 
! Отговори
14, преди 6 години
До Случаен Гражданин - И ти доказваш също, колко елементарно е нивото на масата у нас.Разлика между средна телесна повреда със счупен крак, както е при германката, и леката телесна повреда, причинена на българката е ясно, че не правиш.Ама пишеш, да избиваш комплекси. Като повечето от дребните човечета тук.
31
13
 
2
 
! Отговори
Елена преди 6 години
Съгласна съм с жената!!!Но кой я е гримирал така?!?!
30
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКак ще е лека телесна повреда бе ... Тебе ритали ли са те в главата. Като се замисля, май ДА !

Спонсорирани публикации