Радев иска след евроеуфорията... Назад към действителността ни!

Президентът смята, че у нас текат важни взривоопасни процеси
Обновена: 3 юли 2018 12:49 | 3 юли 2018 12:45, Веселина Йорданова
138
Радев иска след евроеуфорията... Назад към действителността ни!
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев разкритикува правителството, което, по думите му, се е хвърлило изцяло във външната политика и е загърбило "важни взривоопасни процеси" вътре в страната.

Още по темата

"Външната политика не може да бъде легитимация за бездействие по отношение на критично важни за българското общество теми. Европейската идея не може да се партизира и приватизира", настоя държавният глава при участието си конференцията "Българското председателство на Съвета на ЕС - време за равносметка".

"Европейското председателство систематично беше употребявано за вътрешнополитически пиар, и то във времена, когато протестите се множат, а властта не отговаря. Европейското председателство стана алиби за липса на отношение и за безразличие по тези проблеми, а дори и неудовлетворението на гражданите се представяше като опити за провал на европредседателството. Това е недопустимо", упрекна още Радев, според когото това е най-лесният начин българите да бъдат разколебани в европейската идея.

Държавният глава каза и че загърбването на вътрешните проблеми, когато се иска лидерство и отговорност, може да доведе до парализа на институциите.

Като положително, освен темата за Западните Балкани, той посочи това, че администрацията ни е придобила познания в механизмите на ЕС и на вземането на решения.

"Но стана ли от това България по-европейска, като интегриране в европейските институции и структури, в механизмите за вземане на решения", попита той.

Според Радев властта трябва по-бързо да се освободи от еуфорията от този изкуствено граден образ и възможно най-бързо "тялом и духом да се върне в суровата българска действителност".

Държавният глава посочи още, че Западните Балкани са останали приоритет за София, но са изпаднали от фокуса на Обединена Европа.

"Миграцията открои дълбоки разломи в ЕС, които застрашават единството му и открояват редица институционални слабости", заяви Радев и допълни, че Европа сама не смогва да следва дневния си ред.

Като пример за пропуск той даде това, че Дунавската стратегия не е намерила подобаващо място.

"Пропуснахме голям шанс, тъй като 3 последователни ротационни председатели на Съвета на ЕС - България, Австрия и Румъния са дунавски държави с отношение към този проблем", каза още държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
14
 
14
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Аз ако бях главнокомандващ досега щях да съм ги курдисъл на стадионите герберастите и пейтриотити....и без това ТИКВАТА това го влече...
30
25
 
21
 
! Отговори
маши на Русия преди 5 години
И на децата стана ясно , че руския ген. Решетников е сложил Нинова и Радев за да се обърнат срещу САЩ и ЕС . Другари много сте елементарни.
29
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иcтински българин, но със прости тикви дори и един генерал-летец не можE да се справи, Полето ражда Тикви - планината ражда генерали.
28
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачкай ги Румба.
27
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Генерале, само дай знак,и ги остави на нас.Ще писне и дете във майка!
26
26
 
21
 
! Отговори
TT преди 5 години
Радев е живо потвърждение на поговорката,че човек може да излезе от селото,но селото от човека-никога...
25
23
 
21
 
! Отговори
Това президент ли е? преди 5 години
Руският патриарх му се кара като учител на ученичка, а Радев се свил навел глава с клепнали уши и гледа страхливо надолу... Това президент на България ли е ?
24
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На здраве, другарю Радев!
23
24
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** най-добре да си гледа първата дРама и да не се бърка, като не разбира. Едва успява да заучи написаното на Позитано 20 и да го издекламира.
22
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Главнокомандващия да не се оплаква ами да стяга армията и да нападаме Русия и Китай веднъж завинаги да премахнем тази заплаха. Цветанов да бъде мобилизиран и заедно с патриотите да бъда пратени на първа линия на фронта с президентски указ.
21
21
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо еуфория не виждам, освен сред герберастката с.***.Второ кога от Борисов може да се иска да слезе на земята и да види блатото, в което се намира България та да си мръдне з.ка.Президентът както винаги е прав. Но не случи на управници, които да работят за България.Така ще си кретаме и за в бъдеще.
20
29
 
20
 
! Отговори
Пст преди 5 години
До БаятаТочно защото няма правомощия е много лесно да дрънкаш непрекъснато, какво то ти сведе ГАВАРИТ МАСКВА от Позитано.
19
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все назад искате, *** света няма да ви чака да строите пак соца.
18
10
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Няма...назад,само напред.Свинетка тъй и тъй опече занаятя като...министър по...едикакво си,та Боко да заяви още един...извънреден мандат,или по...добре,пожизнен и да...отървем другите държавици в ЕС от това не...леко задължение.
17
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ала-Бала-Портокала!
16
29
 
29
 
! Отговори
марин преди 5 години
А Вие , г-н Президент , КАКВО СВЪРШИХТЕ , нито на вътрешната , нито на външната сцена ви няма , а създаване на балкански съюз е изключително важно , защо не се заехте вие с тази трудна задача , пък Борисов да си гледа вътрешната политика , че то отстрани е лесно да се критикува !!!!!
15
30
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все повече става ясно, че Радев си е обикновен хейтър и нищо повече. Нищо добро не го чака с такова поведение.
14
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честито ти не омъжване дано разсипеш и това момиче като другите дето ги разсипа 10 поне знам
13
23
 
31
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Браво на Радев, а вие сте стадо манИПУЛИРАнО от световни шарлатани нарекли себе си демократи и така е от създаванета на човечеството едно врема в Римската империя манипулираха хората чрез истории за рая и ада в по-нови времена манипулират хората чрEз моркова и тоягата и така свободната воля на човек се загубва,, още ли искате демокрация от империалистите ? Не народ. а зомбирана амoрфна маса от бeзлични амеби това сте вие заслужавате да ви мачкат
12
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За Р.Радев действителността ние като от соца. По външната политика с Москва по вътрешната с Це к'А

Спонсорирани публикации