"Капачки за бъдеще" - тонове пластмаса за нови кувьози за бебета

Кампанията събра хора от всички възрасти, решени да рециклират и помагат
Обновена: 29 сеп 2018 21:51 | 29 сеп 2018 21:32,
16



Над 20 тона пластмасови капачки бяха събрани в поредната кампания на инициативата "Капачки за бъдеще". С парите от тях ще бъдат закупени кувьози за новородени бебета, които ще бъдат дарени на общински болници в страната.

В рамките на три часа хора на всякаква възраст и много деца носеха пластмасови туби пълни с капачки. Всички събрани капачки ще се предадат за рециклиране, а с парите от тях ще се купят кувьози.

Следващата акция ще е през пролетта.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR на Миглена Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Не че нещо ..ама... преди 5 години
До азТова с хартията и пластмасата и аз го правя.Така че има луди още...А садиш ли дървета?
13
0
 
0
 
! Отговори
Не че нещо ..ама... преди 5 години
Бе нема лошо, *** на общия фон колко пластмаса се изхвърля,изгаря и кой знае още какво в България то това с капачките е капка в морето... Нема съм жив да доживея да има у секи супермаркет автомати за изкупуване на бутилки и кенчета...
12
0
 
2
 
! Отговори
bobi 1980 преди 5 години
vzemete parite na tia izmamnitci programistite i shte ima pari za vsichko i niama da ima nujda ot takiva akcii.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хахахБойко всички Ви направи клошарит.е буудалиа гербажиите си прибират пачки от еврофиондоветекрадат от бюджетазаслужавате си съдбатаглуупациБойко Ви съдра 2 милиарда данъци надвзети от васи сега ще си ги разпределят на каре карти у тях
10
0
 
8
 
! Отговори
Елемаг преди 5 години
От всички възрасти-ясно.Но от всички етноси ,не ми е ясно!!Защото и в кампанията "Да изчистим България" само БЪЛГАРИТЕ чистим!!Да,онези другите така ни обиждат расово, на "българите".Те искат пък, да им се казва,така както са си решили и ако им кажем друго яче,тези,които събираме за ковьози и чистим България ще бъдем съдени!!!
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко ми е мъчно когато се правят такива кампании от тези капачки ефекта е нищожен най-много да са се увеличили печалбите на производителите на газирани напитки.
8
3
 
9
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До ХА-ХА-ХА !Никой не е заклеймявал такива акции, аре стига си измисляхте. Винаги и при всяко управление са били поощрявани. Навремето е имало и някакви ленински съботници, сега периодично се правят такива оборки около блоковете. Айде моля ви се дрогаре, по-кротко с лъжите
7
6
 
22
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Чакайте сега ! По времето на "лошия" социализъм също ни караха да събираме хартия, стъкло, желязо ...После години наред това беше заклеймявано като нещо лошо.Сега пак ни се представя за добро ...Целта е благородна, спор няма.Не е ли задължение на държавата обаче да подсигури кувиози поне в окръжните болници ?Оня с голямата тиква на раменете нали все се бие в гърдите, че имал голям резерв ...Да вземе да купи кувиози за болниците, а не все по-нови коли за МВР.
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво правят някаква инициатива с благородна цел, независимо че не съм привърженик на точно такъв тип реализация. Да си обяват и някакви банкови сметки към тази инициатива. Някой хора не са чак толкова големи мазохисти, че да събират и трупат пластмасови капачки. На Запад разделното събиране си е част от ежедневието, но в България се преоткрива топлата вода.
5
0
 
7
 
! Отговори
тото преди 5 години
Не разбирам, как ще изкарат пари от тези капачи?В столицата, контейнерите за пластмаса се пълнят често и ако от това се изкарват пари, странно защо казват, че нямало смисъл от разделно събиране?
4
1
 
7
 
! Отговори
аз преди 5 години
От години събирам пластмасовите бутилки и рекламни списания и ходя да ги предавам.Не го правя с цел печалба , защото пластмасата е под 20 ст. на килограм , а хартията под 10 ст. Правя го ,защото пункта е до нас. Искам да помогна ,но в нашия малък град няма кампании.Иначе ми писна да слушам тъпите кампании - предай хартия спаси дърво - това в нашата държава не важи.
3
0
 
10
 
! Отговори
Vili преди 5 години
И в Пловдив беше много успешна кампанията днес!
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ, ЧЕ ИМА ТОЛКОВА СВЕСТНИ БЪЛГАРИ!!!ОСТАНАХ С ВПЕЧАТЛЕНИЕТО, ЧЕ СМЕ ОРЕЛ, РАК И ЩУКА ВСЕКИ ДЪРПА КЪМ СЕБЕ СИ И ПРОТЕСТИРА САМО КОГАТО ЛИЧНИЯ МУ ИНТЕРЕС Е ЗАСЕГНАТ КАТО ПРИ ЖИВОТНОВЪДИТЕ!!
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КРАСОТА!!!!

Спонсорирани публикации