Бившият мъж на Виктория: Не търсете мъст, време е за промяна!

Северин е изверг, но съдиите знаят какво да правят, убеден е той
13 окт 2018 11:08, Анисия Иванова
279
Бившият мъж на Виктория: Не търсете мъст, време е за промяна!
Снимка: bTV

Искам този народ да се промени, този народ да спре да мисли за наказания, да спре да мисли за проблемите, да спре да се оплаква, да мрънка. Това каза в ефира на bTV Свилен Максимов, бивш съпруг на зверски убитата русенска журналистка Виктория Маринова и баща на детето й.

"Предпочитам да мисля за бъдещето, както трябва да направя, за да продължим това, което Виктория започна. За мен това е най-важното в момента", призна той. По думите му журналистката бързо е показала в кариерата си, че се интересува от социалните теми и от проблемите на хората в затруднено положение, особено на децата.

Още по темата

"Детектор", предаването, от което Виктория Маринова води само едно издание, пък е било създадено с цел да се даде гласност на важните теми, за които не се говори достатъчно.

"Това е несправедливост, която няма как да бъде поправена, ако всички хора не научат това нещо – и не само да стоят пред телевизора и да гледат, но и да направят нещо по въпроса", подчерта Свилен Максимов.

В тази връзка той призова да не търсим мъст: "Мотористите са хора с изключително свободен дух, със санкции няма да ги уплашите. Те по душа са добри хора и ако им обясните, че такива показности и походи в махалите ще доведат само до напрежение, до допълнително насилие, аз съм сигурен, че тези хора ще разберат".

Според Свилен вариантите в момента пред нашето общество са два: "Да продължим да мрънкаме, да искаме наказание, да правим походи в махалите, да страдат други хора, които нямат нищо общо и да гледаме как да навредим или да погледнем нещата от един друг ъгъл – че моментът за промяна е дошъл. Не е важно какво ти се случва, важно е как ти го приемаш, как реагираш на това. В този смисъл аз бих искал да направя каквото зависи от мен, за да тръгнат нещата и да се оправят".

Той призна, че не иска да мисли за арестувания за убийството Северин Красимиров. Не вижда как извиненията на близките му ще върнат Виктория, но и не вижда кое наказание ще има такъв ефект: "Той е някакъв изверг, аз в момента го мразя страшно много, но от друга страна дори и да го убием с камъни, да го обесим, това няма да ни върне Виктория".

"Съдиите, ако са морални хора, нямат нужда от моите указания, те знаят какво да правят", допълни бившият съпруг на убитата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Карбовски няма ли да направи една предаване с ***?!
146
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви криминалисти са Леа Иванова и Сашо Сладурани, бе??? Белене е за политическа вендета с интелигенцията и тук таме някой истински престъпник. Знаете ли защо България се е превърнала в чалготека???
145
1
 
7
 
! Отговори
Gaan преди 5 години
При Тодор Живков нямаше банани и тоалетна хартия, а сега има. :D)
144
0
 
9
 
! Отговори
Спиро Киров преди 5 години
Плащаха данъцизабравих и това
143
4
 
23
 
! Отговори
Спиро Киров преди 5 години
Преди 1989 г. 1.ц-иганите работеха2.ходеха казарма3.усвояваха професии4.Мируваха, щото у меверето имаше кютек5.Не се звереха на българите6.Не получаваха наготово пари7.Повечето ходеха поне до 8 клас на училище8.Не бяха медийни звездии.т.н и т.н който ви каже друго е лъжецПросто помняизраснах на границата на такава махалаведнъж пукнах главата на едно такова лапе с камък дойде цяла тумба за отмъщение и дядо ми сам ги разгони - САМИстината е такаваха със здраве
142
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
158, отвори си Гугъл и гледай, изгледай възможно повече, за да си изградиш обективна представа. Първият подобен филм е излъчен 1990. Храненето на прасетата не е някакъв градски мит. Ако ти липсват извращения, ще понаучиш това и онова. Така че, не се прави на луд/а. Имаш си интернет, компютър, има предавания телевизионни, книги написани, филми, достъпни за всеки с отворени възприятия.
141
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 157как да не е имало бе, ти къде си живял, просто тогава не се отчиташе това, кой и кога създаде максуда, факултета, столипиново ?????? айде малко по сериозно
140
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПо мое време нямаше концлагери,имаше работа за наказание на криминалите, трудововъзпитателни.В миналото наистина е имало такива лагери като Белене,но това не е била българска идея,във всички държави е имало такива срещу престъпници след ВСВ,дори в другите държави(вкл. и западните) има много повече избити отколкото в България.Днес използвате това за политически цели,вместо да направите нещо добро за обществото и населението,нещо за 99%-те .
139
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Белене въдворяваха престъпници: крадливи кметове, тогавашни copocoиди, криминални и други психопaти. После всичката тая тиня се изписа политически. Пълна лъжа!
138
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе що не се разровите из архивите, ще видите че преди 9-ти септември въобще не е имало проблем с ромите, до тогава почти във всяко село е имало по една -две ромски фамилии и те в 99 % от случаите не са създавали проблем, почти всички са били с няклакви занаяти, калайджии, ковачи, кожари и т.н. проблема започва сле идването на комунизЪма когато се забранява частната занаятчийска дейност, и въпросните роми са натъпкани в гета, където се маргинализират, Филиповци си е било съвсем норамлно село
137
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евала, че има още хора да помнят, че комунистите внесоха ромите и ги научиха да не работят!!! Аз не си спомням един ром в София да е работил нещо освен да разкарват мечкк и да лъска обувки, удобно подпрял се и пушеше цигара цял ден. Имахме един в Лозенец, който идваше в неделя и с триста зора изтупваше килима. По време на демокрацията, същия влезна вкъщи и се опита да открадне една тенджера!
136
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно бай Тошо започна да ги вади от гетата и да ги настанява по блокове. Блокът в Ямбол помни ли някой как го бяха обезкостили?!
135
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам за какви България Еър говориш. Филми за Белене за излъчвани дори тази година по БНТ и БТВ. Айде направете малко усилие и дори ги гледайте, ако ви стиска, ама май истината подтиска???
134
4
 
4
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До АнонименНяма проблеми с ромите, а има проблеми с престъпния контингент сред ромите така както има и проблеми с престъпния контингент сред българите ,турците ,германците и прочие!Относно гетата много е важно как интерпретираш думата ГЕТО! Гето не означава непременно съвкупност на една общност живееща в мизерни условия! Гето е съвкупност на една етническа общност живееща заедно без значение при какви условие живее! В Германия има турски гета ,арабски гета ! Гетото няма връзка с престъпността
133
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 146работили са дръжки тогава, именно бай Тошо ги научи да не работат,понеже го беше обзела някаква фикс идея да станем 9 милиона, та им раздаваше на всички многодетни помоши и пари за всяко следващо дете, аре вземи се гръмни
132
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съдиите не са морални хора.. корумпирани са.. точка! А тоя вярва в Дядо Коледа..
131
1
 
9
 
! Отговори
Кифладжията преди 5 години
До МюмюнСлучайни къси клечки няма на тоя свят, приятелю. Всеки си получава заслуженото някой ден. Ако не си работил във фирмата няма как да знаеш за какво става въпрос. Ти може и да си фенбой на Свилен и да му се радваш колко успешен бизнесмен е, но не знаеш колко кожи е съдрал и кой всъщност стои зад него.
130
1
 
7
 
! Отговори
Saki преди 5 години
Според мен не е прав. Закона на честта казва друго.
129
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз да питам въпреки че е ром той все пак е само на 21 и си има приятелка. На тия години да иска да изнасили с десет години по дърта кака някак си не мога да си го представя. Айде да беше некой на 35-50. Пак ни мятат нещо ама си мисля че и бившия и мъж е наясно и си трае
128
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някакви *** набор 90+ се гаврят с паметта на невинните жертви в Белене и ми хвалят ту Бойко ту Тошко. На вас май прасета са ви изяли мозъка, не друго. Затова сте на дъното драги, добре че е евтина ракийката и цигарите и кюфтенцата. Срааааам