Бившият мъж на Виктория: Не търсете мъст, време е за промяна!

Северин е изверг, но съдиите знаят какво да правят, убеден е той
13 окт 2018 11:08, Анисия Иванова
279
Бившият мъж на Виктория: Не търсете мъст, време е за промяна!
Снимка: bTV

Искам този народ да се промени, този народ да спре да мисли за наказания, да спре да мисли за проблемите, да спре да се оплаква, да мрънка. Това каза в ефира на bTV Свилен Максимов, бивш съпруг на зверски убитата русенска журналистка Виктория Маринова и баща на детето й.

"Предпочитам да мисля за бъдещето, както трябва да направя, за да продължим това, което Виктория започна. За мен това е най-важното в момента", призна той. По думите му журналистката бързо е показала в кариерата си, че се интересува от социалните теми и от проблемите на хората в затруднено положение, особено на децата.

Още по темата

"Детектор", предаването, от което Виктория Маринова води само едно издание, пък е било създадено с цел да се даде гласност на важните теми, за които не се говори достатъчно.

"Това е несправедливост, която няма как да бъде поправена, ако всички хора не научат това нещо – и не само да стоят пред телевизора и да гледат, но и да направят нещо по въпроса", подчерта Свилен Максимов.

В тази връзка той призова да не търсим мъст: "Мотористите са хора с изключително свободен дух, със санкции няма да ги уплашите. Те по душа са добри хора и ако им обясните, че такива показности и походи в махалите ще доведат само до напрежение, до допълнително насилие, аз съм сигурен, че тези хора ще разберат".

Според Свилен вариантите в момента пред нашето общество са два: "Да продължим да мрънкаме, да искаме наказание, да правим походи в махалите, да страдат други хора, които нямат нищо общо и да гледаме как да навредим или да погледнем нещата от един друг ъгъл – че моментът за промяна е дошъл. Не е важно какво ти се случва, важно е как ти го приемаш, как реагираш на това. В този смисъл аз бих искал да направя каквото зависи от мен, за да тръгнат нещата и да се оправят".

Той призна, че не иска да мисли за арестувания за убийството Северин Красимиров. Не вижда как извиненията на близките му ще върнат Виктория, но и не вижда кое наказание ще има такъв ефект: "Той е някакъв изверг, аз в момента го мразя страшно много, но от друга страна дори и да го убием с камъни, да го обесим, това няма да ни върне Виктория".

"Съдиите, ако са морални хора, нямат нужда от моите указания, те знаят какво да правят", допълни бившият съпруг на убитата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нали именно бай Тошо създаде тия гета, факултета, максудам столипиново, филиповьи, ромската махала в Пловдив е била около 800 човека преди 9-ти и основно са били занаятчии - ковачи, кожари, калайджии, ромския пробелм започва да ескали ра 70-те години след като започва създаването на гетата, после през 80-те заедно с внасянето на виетнамци се пявяват и първите наркомани там, първо дишаха едно лепило "кале" беше пълно с такива около захарна фабрика, централна гара и т.н.
126
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
139, а вие на колко години сте, ако не е тайна?
125
1
 
24
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 5 години
Тоя май нещо не е със всичкият си! Трябва незабавно въвеждане на смъртно наказание! Даже ако е много зверско убийството като това например, да ги бесят като в Иран и Ирак на центъра всички да гледат...за добро назидание - СТРАХ ЛОЗЕ ПАЗИ!!! Какво ми дрънка тая страхлива шушумига?!? Само едно ще му кажа: ако беше станало обратното и индиеца беше бастисан досега да си труп мой човек! Тия злобни до мозъка на костите си изчадия нямаше да ти простят и досега целия катун да се е изсипал пред вас!
124
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само една контрастна справка за това, което се е случвало в България преди да дойдат престъпниците и убийци комунисти. През 1907 отпускаме заем на Франция в размер на 145 млн в злато. България е бедна, а??? Само смърт за комунисти те, това е тъжната истина, иначе няма отърсване.
123
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В края на 60-те, в квартала ни е било извършено тежко кримкално престъпление, от местен. Престъпникът е бил заловен още на другия ден и незнам дали е имало съд, но беше изпратен в Белене. Повече не се чу за него, но всички в квартала бяха доволни! Говоря за центъра на София!
122
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 133 Май дядо ми ми я каза тази подробност, но ти нещо или си пиян или... че не можеш да ми прочетеш целия пост?
121
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименромските гета бяха създадени именно при бай ти Тошо, име4нно това е проблема с ромите, гетата, защо не се разровиш в миналото преди да одйдат шумкарите на власт, дали в тогава е имало този проблем, не , този проблем с ромите кпойто е днес е следствие от гетата създадени при бай Тошо, още тогава започнаха проблемите с тях
120
6
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
Едно е сигурно - Виктория Маринова е поредната жертва на престъпното, богоборческо, комунистическо управление, продължаващо от 1944 г. до днес, за което сме виновни всички ние.Бог да я прости, а нас да вразуми!
119
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 129 Е, чак пък средно образование. Гледаха да ги докарат до завършване поне на 8-ми клас 99%. Имаше и умни ромчета. Даже в нашето село имаше един който беше пълен отличник и ни разпердушини всички българи като интелект, но той беше един на 1000.
118
1
 
10
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Аз ще повярвам повече на мойто kуче,околкото фалшиви демократи да ме учат.Като сте толкова големи демократи,защо милиони напуснаха страната ?!А толкова пък сте и капиталисти,експлоататори изедници чисти.
117
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има достатъчно документални филми за Белене и съдебните процеси срещу директор и надзиратели. Има ги в интернет, ако ви издържат нервите да ги гледате. Повтарям документални интервюта и материали заснети в съда със същите ***, които са извършвали нечовешки гаври. Страшно е, хора с очевидно тежки психически отклонения са раздавали някакъв вид болно правосъдие. За вноса на роми по комунистическо време и а нистията на престъпници след девети, гледам пак има недоволни, но това са исторически факт
116
0
 
15
 
! Отговори
Лени преди 5 години
Някой роднина няма ли да каже нещо? Омръзна ми от този Бивш.
115
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименРомите бяха заети тогава с работа,нямаше просяци и бандити,при бай Тошо учеха до завършването на средно образование и бяха заети с кръжоци+спорт,а след това в заводите или на друга работа,бяха заети,получаваха и заплати,затова не мислеха за глупости.Гледах в Тубата,че днес има и доста неграмотни роми,които дори не умеят да четат и по-старите роми,които са се образовали в миналото им четат документите и всичко останало.
114
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Белене е било нещо като "нужникът" на обществото. И разбира се в ония условия не е имало начин, работещите там да са били изискани джентълмени!
113
1
 
21
 
! Отговори
НАПИШИ КОМЕНТАР преди 5 години
Зъб за зъб, око за око! Това е истината, всичко друго са празни бръщолевения на заблудени хора. В нормалните страни(като Япония и Китай) има смъртно наказание, в кочините като Бразилия, Мексико, ЮАР и т. н., няма дори доживотен затвор. Дали искаме след време децата ни да живеят във военна зона, или искаме уредена, спокойна и развита страна... Всеки народ сам прави избора си.
112
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 126 Ти беше надзирател в Белене ли, че категорично казваш, че не са хранели прасетата в Белене с човешко месо, ***?И да- неудобните на властта изгниваха в килиите на Белене, а изродитте като този убил журналистката направо ги даваха на прасетата. Дядо ми е бил служител там 65-та година на острова и не се гордееше с това.
111
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Промяна няма да има! Вече 30 години няма промяна, защото не се вписва в директивите на новия световен ред. Промяната ще стане, но няма да е така лесно и спокойно. Просто трябва да се формира критична маса от хора, които да отхвърлят масовата днешна лъжа. Успех!
110
4
 
17
 
! Отговори
Мюмюн преди 5 години
Ало кифладжията, що се излагаш като кифладжия. И дори да я е поръчал, няма да я поръча на професиналист ( а човека има пари и може да си плати за такъв ), ами ще я поръча на кварталната *** наркоманче, което при 2 шамара и майчиното мляко ще си изпее. Имате ли поне 2 мозъчни клетки? Просто мацката е изтеглила късата клечка, на нейно място можеше да е и моята жена/дъщеря. Ето ви демокрация и човешки права в действие!!!!!
109
0
 
9
 
! Отговори
Само по делата им ще преди 5 години
Ги познаете !!!!!!!!!!!!Дами и Гопода, четете и гледайте повече независими медии, защото само там е написана и показана истината за случилото се, случващото се и за важните теми на деня. Медиите които не получават реклами за отпечатване или излъчване са най - обективните.
108
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Белене е затвор предимно за политически противници и неудобни хора. Не прасета, а доста по-страшни неща е имало. Комунистите пък са отговорни за вноса на роми в България. След комунистическия преврат в България от 9 септември, са амнистирани всички затворници. Образовайте се бе!