Бившият мъж на Виктория: Не търсете мъст, време е за промяна!

Северин е изверг, но съдиите знаят какво да правят, убеден е той
13 окт 2018 11:08, Анисия Иванова
279
Бившият мъж на Виктория: Не търсете мъст, време е за промяна!
Снимка: bTV

Искам този народ да се промени, този народ да спре да мисли за наказания, да спре да мисли за проблемите, да спре да се оплаква, да мрънка. Това каза в ефира на bTV Свилен Максимов, бивш съпруг на зверски убитата русенска журналистка Виктория Маринова и баща на детето й.

"Предпочитам да мисля за бъдещето, както трябва да направя, за да продължим това, което Виктория започна. За мен това е най-важното в момента", призна той. По думите му журналистката бързо е показала в кариерата си, че се интересува от социалните теми и от проблемите на хората в затруднено положение, особено на децата.

Още по темата

"Детектор", предаването, от което Виктория Маринова води само едно издание, пък е било създадено с цел да се даде гласност на важните теми, за които не се говори достатъчно.

"Това е несправедливост, която няма как да бъде поправена, ако всички хора не научат това нещо – и не само да стоят пред телевизора и да гледат, но и да направят нещо по въпроса", подчерта Свилен Максимов.

В тази връзка той призова да не търсим мъст: "Мотористите са хора с изключително свободен дух, със санкции няма да ги уплашите. Те по душа са добри хора и ако им обясните, че такива показности и походи в махалите ще доведат само до напрежение, до допълнително насилие, аз съм сигурен, че тези хора ще разберат".

Според Свилен вариантите в момента пред нашето общество са два: "Да продължим да мрънкаме, да искаме наказание, да правим походи в махалите, да страдат други хора, които нямат нищо общо и да гледаме как да навредим или да погледнем нещата от един друг ъгъл – че моментът за промяна е дошъл. Не е важно какво ти се случва, важно е как ти го приемаш, как реагираш на това. В този смисъл аз бих искал да направя каквото зависи от мен, за да тръгнат нещата и да се оправят".

Той призна, че не иска да мисли за арестувания за убийството Северин Красимиров. Не вижда как извиненията на близките му ще върнат Виктория, но и не вижда кое наказание ще има такъв ефект: "Той е някакъв изверг, аз в момента го мразя страшно много, но от друга страна дори и да го убием с камъни, да го обесим, това няма да ни върне Виктория".

"Съдиите, ако са морални хора, нямат нужда от моите указания, те знаят какво да правят", допълни бившият съпруг на убитата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
2
 
25
 
! Отговори
Северин преди 5 години
Искам самостоятелна килия 50 кв.м. с американска кухня, двойно легло, телевизор 50", компютър с интернет 300 мб/сек., баня с джакузи, барче със студени напитки и поне три пъти седмично пpocтuтyткu !...А, ...и от време на време да ми идват приятели от eтнoсa за джaмбyрeтa, така че ще трябва и музикална уредба, някоя пo-якa !
186
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Не търсете мъст, време е за промяна! Приемете Конвенцията!"
185
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя бизнесмен ми звучи гузно. ТРЯБВА ДА НАУЧИМ ИСТИНАТА. И тоя северин трябва да проговори. НЯМА ДА ВЪРНЕМ МОМИЧЕТО НО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО НАИСТИНА. И да кажем на българките че в България не са сигурни по пладне в парковете.
184
14
 
22
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До АнонименИ какво значение има какъв е Северин ?!Ако Северин е ром , нормалните хора няма да намразят всички роми заради някакъв си престъпник Северин ! Ако Северин е българин , нормалните хора няма да намразят всички българи заради някакъв си престъпник Северин !Ако Северин е турчин , нормалните хора няма да намразят всички турци заради някакъв си престъпник Северин ! Само за ненормалните хора има значение от какъв етнически произход е престъпника !Само ненормалните мразят масово !
183
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да уточним,че този Северин е *** не е турчин!те не живеят турците нито на охлюва нито в реакцията.не лъжете хората какви сте що сте!!!няма значение това ,а самото престъпление!
182
5
 
14
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До От Сталин:Аз чета всички статии ,но ти явно ги четеш през редовете !Поръчково убиство с неграмотен ром не се прави ! Първо нететичният материал на убиеца върху покойната , но да речем ,че това е постановка с цел да се обвини някакъв си ром! Но какво ще кажеш за кървавите дрехи на убиеца открити в дома му, а кръвта е на покойната ?! Хайде да кажем ,че и това е инсценировка ! А защо бяга в Германия ?! В Германия има много добри следователи и психолози и могат да разберат дали той е убиеца
181
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм мъж!Промяната я направих преди 20 год.Промених страната!
180
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми то промяната я е почнала Виктория (rip).Тя е смятала, че може да тича в парка по обяд.Но живия живот и българския постсоцреализъм са й показали ясно за какво служат българските паркове.Но българските жени да бъдат мултикултурни и да не се предават. Да правят джогинг покрай циг махли.Може някои да дадът фира, но е важна промяната.Щото ако разчитат на мъжете си за промяна...
179
4
 
14
 
! Отговори
От Сталин: преди 5 години
До привет от Германия Прочети всичко в медиите и пак пиши ... последно .. някой хора се разминаха с едни 15 - 20 милиона ... е това си е основание ... едни документи се гориха ... това още едно основание .... това ни е престъпната държава.
178
14
 
8
 
! Отговори
Виж ти! преди 5 години
Имало и такива хора, и то безнесмен, собсвеник на телевизия! Явно не всичко в България е оскотяло. Дано само не казва всичко това за да си прави реклама и привлича внимание, но звучи искрено.
177
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека не бъда разбран неправилно НО БЕЗ НАКАЗАНИЕ НЯМА ВЪЗПИТАНИЕ !
176
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интелигентно разсъждава, опитва се и да преодолее ужасяващата болка (още не знае, че това никога няма да се случи) и да гледа напред, да е положителен, защото това би му погогнало да спаси собствената си душа в този вихър от ужасяващи чувства и от тези кошмарни събития. Някъде го обявиха едва ли не за мека китка по този повод, но човекът е прав за себе си. Много правилно разсъждава. Между др, не е сега моментът да му искат интервюта.
175
10
 
12
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До Сталин Манията за поръчкови политически убийства , това си е чиста болест в някои хора !Не ,че няма такива убийства , но в случая едва ли е политическо поръчково убийство !Тази журналистка никога не е била разследваща журналистка , никога не се е опитвала да изкара нечии кирливи ризи на бял свят ! А ти ми пишеш за поръчково политическо убийство ?! Никът който си избрал също доказва тази твоя мания и вяра в някакви конспирации ! Това убийство е случаен криминален казус ! Малшанс за жената
174
2
 
5
 
! Отговори
От Сталин: преди 5 години
До тези с неодобрението ... бихте ли се обосновали ?
173
3
 
19
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Наказанието трябва да се прилага навреме ,на място и точно на когото трябва / на виновника / !Глупости са всички други предложения от рода на -да има масово наказание за цели етнически групи ,за всички роднини или пък да няма никакво наказание защото видите ли наказанието нямало да върне покойната журналистка !
172
6
 
20
 
! Отговори
Сталин преди 5 години
с този *** и дебилен народ нищо не става ... знам, че ще ме засипете с хули но за нещастие съм прав ... вероятно само 5 - 10 % са със света ... ако не бях прав сега щяхме да сме поне като Гърция или Чехия ... Бог да прости момичето, на със сигурност този мангу.ст не е причината за смъртта а вероятно и за другите престъпления. Всички политици се изградиха да дават обяснени които никой не им е искал.Нали ако се докаже, че е е заради разследванията и ще стане революция ... е, това е ...
171
1
 
23
 
! Отговори
??? преди 5 години
***?
170
0
 
28
 
! Отговори
Вики преди 5 години
Тоз на принципа- на чужд гръб и сто тояги са малко. Много милосърден щото се разделил с нея,ако бях заедно нямаше да мисли така.1
169
0
 
8
 
! Отговори
Св преди 5 години
Бяха надъхани? От кого. А ако са самонадъхващи се тия завоеватели ти що чиниш там в тая омразна страна като си пацифист? Няма значение не ми отговаряй няма да влизам повече в тая статия. Със здраве!
168
1
 
8
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До СвСвят като цвят ! Има и такива хора като тебе , за хубаво или лоши ви има ,това е положението ! Та казваш на германците им запалили юргана заради един човек ?! Ти не си добре с акъла , вероятно в казармата е имало много гонка и много бой си ял !Този човек сам ли нападна цяла Европа или всички немски войски нападнаха Европа ?! Всички германци до един бяха надъхани да превземат света ,затова им подпалиха юргана.