Каролев: Бюджет 2019 ще вдигне стандарта на живот

Според Мика Зайкова той е щедър и предизборен
Обновена: 28 ное 2018 21:42 | 28 ное 2018 21:37, Нели Христова
32

Със 100 гласа "за", 66 "против"  парламентът прие рамката за държавния бюджет за 2019 г.  Един депутат се въздържа.  Размерът на приходите, помощите и даренията ще е 25 693 299 800 лв., от които данъчните приходи са 23 133 200 000 лв.
Размерът на разходите ще е 13 323 731 600 лв., а на трансферите - 11 486 769 200 лв. От средствата за трансфери за общините са предвидени 3 745 750 500 лв., за държавното обществено осигуряване - 4 231 661 600 лв., а за НЗОК - 1 437 589 000 лв.

В студиото на "Денят ON AIR", финансовият експерт Мика Зайкова заяви, че този бюджет е доста щедър и може да бъде наречен предизборен.

"Има много алтернативни бюджети, но реално само този на Институт за пазарна икономика става за нещо. Алтернативният бюджет на БСП е неясен - откъде ще се вземат толкова много пари? Разходната част е огромна, а откъде ще се спечелят тези пари", попита Зайкова от ефира на Bulgaria On Air.
 

Според Владимир Каролев, качеството на живота в страната ще се повиши с последните повишения в бюджета. 

"Ако съм държавен служител, щях да съм доволен, ако съм лекар или учител - също. В тези сфери заплатите ще нараснат. Бюджетът не е никак лош, но има само една критика - държавата не стимулира реформите в сферите, където държавата има голямо влияние. Такива големи държавни корпурации са БДЖ, "Топлофикация" и други. И догодина ще дадем половин милиард ще даде данъкоплатецът на БДЖ, за да се движат празни влакове", категоричен е Каролев.

По думите му държавните компании трябва да бъдат "оздравени", защото ако няма инвестиции в мрежата, няма как да липсват проблеми.

"Имаме много пропуснати ползи от неефективна икономика. България трябва да започне да предоставя по-добри условия за бизнес. Няма да спирам да твърдя, че в повечето случаи частниците работят по-добре от държавните компании", добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кои му дава думата на това крадливо недоразумение наречено каролев
20
2
 
2
 
! Отговори
съжаление преди 5 години
Социалистите цяла нощ са сънували оставка.Времето застудя. От колко време само някои от по-другарите могат да крадат, ама поради некадърно управление заграбените активи не дават мечтаната печалба.Въобще, де да можеше пак да се докопат до обществените фондове, а народчо да им бачка . . .
19
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баба Мика-Май ми се пика!Хайде стига този хербарии!
18
1
 
0
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
ПаРаДоКсКазал си нещо, ама не си казал нищо!
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка, крадльовци!
16
4
 
25
 
! Отговори
ПаРаДоКс преди 5 години
Каролев, как ще ми се вдигне стандарта като бюджета идва 95% от данъци, а данъците ги плащам Аз. (друг въпрод е, че насреща не получавам НИЩО)Е как ще ми се вдига стандарта, когато му се вдигат разходите ? На мен частника не ми вдига заплатата...и кво праим?!
15
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак Каролев ли изкарахте?Свършиха се компетентните експерти и опряхте до тоя.
14
3
 
26
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 5 години
Кой е тоя е бе? Специалист по всичко като Плевнелиев. Когато някоя пропаднала медия не може да намери професионалист да коментира дадена тема, тя кани Каролев.
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това,че списвате Неграмотно е лично ваша заслуга,и когато ви бъде посочено макар и иронично,м'одито започва да се изявява като цербер! Смешни сте.
12
2
 
16
 
! Отговори
БАШ майстора преди 5 години
дори и да върви добре икономически страната ни това не е достатъчно без реформа в институциите най вече съдебна,образователна и здравна система,хвърлянето на повече кеш е временно замазване на положението но без основен ремонт не се решава дългосрочно нищо
11
14
 
8
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
да живеят нашите гастербайтери и парите от европа без тях сме обратно на изтокна тези на които им е трудно финансово у нас са предимно хора без професия или занят,или слабо квалифицираните иначе всеки друг който умеее да върши качественно и професионално нещо успява да се развива само да е малко по амбициозен и да му се работи
10
1
 
15
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
***, какво е "корпУрация"?
9
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според дърт/ия... Зайкова бюджетът бил предизборен и щедър,абе дърт/ул С ИЗВИНЕНИЕ ВСЕ ПАК а ако не беше "предизборен"КАКЪВ ВОЙ ЩЕШЕ ТИ И ЦЕЛОТО КНСБ ДА НАДАДЕ???Каква е тая шизофрения бе,ако не дават що не дават,ако дават що дават?!А тия пък от БКП един друг не се слушат какво пляскат-Корнела-"ГЕРБ ИЗПЪЛНЯВАШЕ ПРЕЗ 2018 ГОДИНА БЮДЖЕТА НА БСП.РАЗЛИКАТА Е 50 МИЛИОНА"А стига бе,ми тогава що лаехте и миналата година,за спорта?Тая година същото,хем предизнорен бил,хем бил антисоциален?!Бокл/ци.
8
2
 
25
 
! Отговори
4 километър преди 5 години
Тоя ни го пращайте !
7
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тоя Празноглавец до кога ще му бъде давана трибуна да ръси простотии!
6
5
 
31
 
! Отговори
123 преди 5 години
Чий стандарт ще вдигне - на държавните служители. Откъде ще дойдат парите - от частния бизнес.
5
6
 
36
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Прав е Каролев.Бюджетът ще вдигне стандарта.Само дето не е уточнил чии стандарт ще вдигне.То е ясно - на гербаджийските чиновнически калинки, на раздутия репресивен апарат на МВР и на обръчите от фирми на ГЕРБ, които постоянно "печелят" конкурси за държавни поръчки.За останалия народ предстои поредното обедняване.
4
13
 
7
 
! Отговори
Корни преди 5 години
Нашият бюджет е по-добър: Излапваме всичко. Правим Атомната в Белене, да живее СССР-то. После сдаваме щафетата на следващите - Да се оправят.
3
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лъжи,лъжи и пак лъжи.
2
6
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Ние ще си отидем - комунизмът още няма да си е отишъл от България...