Внимание: Опасни хранителни добавки в нета!

Съдържат забранени вещества, които причиняват смърт
Обновена: 12 дек 2018 07:31 | 12 дек 2018 07:31, Анисия Иванова
18
Внимание: Опасни хранителни добавки в нета!
Архив: Булфото

Опасни хранителни добавки, които съдържат забранени в ЕС вещества, ни продават в интернет, показа проверка на "Монитор".

Въпросните вещества – сибутрамин, орлистат, фентермин, йохинбин са забранени, тъй като причиняват необратими поражения и дори смърт.

Най-многобройни са офертите на добавките за бързо отслабване със сибутрамин. Лекарство за сваляне на килограмите с опасния химикал беше забранено за производство в цяла Европа още преди десет години, след като то стана причина за няколко смъртни случая на континента.

В продуктите, които се търгуват с него, сибутраминът е един път и половина повече, отколкото в таблетките, които бяха забранени като лекарствено средство.

След хранителните добавки за отслабване най-много се търгува чай за подсилване на половата мощ. 50-годишен мъж се мъчил две денонощия в ерекция, след като си поръчал от него по интернет. За този случай разказа Пенка Георгиева, председател на Пациентски организации "Заедно с теб".

Потърпевшият се оплакал пред пациентски организации, че като купувач не може да направи рекламация, нито да съди дистрибуторите, тъй като за получаването на стоката няма документ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Потребител преди 5 години
Пих с цел отслабване преди година чай от *** на Йохимбе. По-гаден вкус през живота си не съм вкусвал. Ефект не усетих никакъв-нито редуциращ, нито полов.
16
1
 
3
 
! Отговори
Бана гуси преди 5 години
Взимайте химия не се занимавайте с тия ***. А и като цяло няма как да мааш баници направени от ТОП продукти и да разчиташ на добавки. Хората в България са прости😂
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЙохиМбин!
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да беше само това. Често има проблем със срока на годност, примеси, дозировка и замърсяване.
13
0
 
4
 
! Отговори
Истерия преди 5 години
Само като натиснеш бутона ПОРЪЧАЙ и падаш умрял безвъзвратно! :)Всички тези съставки са забранени и у нас и е въпрос на органите да си свършат работата. Само йохимбина е разрешен у нас и в целия свят с изключение на няколко страни в европа. Ефект от него няма никакъв за нищо.Моето мнение е че всички тия неща трябва да са законни и всеки да си прави сметката. Държавата не е бавачка на непораснали деца.
12
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
В тая сфера се подвизат много шмекери, най-добре е да се залага на реномирани и проверени марки
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаете ли защо се оплакват?Защото са си поръчали,платили изконсумирали и сега си искат парите.Най-обикновени измамници.
10
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Откога сибутрамин, орлистат, фентермин са хранителни добавки, когато това са химически лекарствени субстанции?
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ко плашите бе ... bg-mama знае най-добре !
8
2
 
13
 
! Отговори
Клиент преди 5 години
Сила бг продава йохимбин, dhea, хормонално заместващи продукти и всякакви НОВИ разработки на ДЕЦА под 18 г!!! Дори им дават точки и отстъпки за следващата покупка.
7
0
 
14
 
! Отговори
Сила бг преди 5 години
Сила бг са най големите измамници на пазара, продават фалшивикати през Haya Labs, както и преетикирани добавки където умишлено завишават дозата, която препоръчва производителя. Всичко на промоция при тях е с месец-два до крайния срок на годност!!! Коментарите в сайта се модерират, като лошите и критични не се публикуват. И не на последно място - Сила Бг са единствените, които могат да ти продадат един протеин на 5 различни цени в петте им магазини
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има много ментета, че даже и в аптеките ги продават, като "американската" марка Haya Labs, която я правят Сила БГ. И не само те. Купувайте само доказани марки.
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не ти се вдига, отиваш на Лъвов мост и си взимаш един масажист, да ти разтрие половата жлеза. Както се казваше в оня виц "Мехмед я *** натегни човека , че много се е олабил"
4
0
 
18
 
! Отговори
3 преди 5 години
Пише, че някой си се борил с ерекция два дни. Тоя е медицински феномен ако още има Ку.... . Каквото и да е взимал, веднага да се бори за исключителни дистрибуторски права.
3
3
 
3
 
! Отговори
Ач преди 5 години
До Никога не съмЗависи как и кво тренираш и на колко си .А тия препарати горе са за ослабване....
2
2
 
9
 
! Отговори
бизнес идея преди 5 години
спешна клиника за предозирали с еректилни средства и препарати. Само в България, страната на балканските старТЪПИ.
1
12
 
9
 
! Отговори
Никога не съм преди 5 години
Най добрата тренировка е по естествен начин. И като другите ми викат да взимам хранителни добавки защото те са полезни и че не са вредни за да вдигна маса. Да уе ей сега. Аз химия не взимам. А мойте приятели викат че това не е химия да уе дрънкулки. Нито знаеш колко са слагали в тези хапове нито нищо. На опаковката може да пише еди Ко си ама в хапа може да съдържа вещества които не са написани в съдържанието. Затова по естествен начин си тринирам. Никога не съм употребявал химия и хранителни доб