Младите у нас се стопяват – 40 хил. по-малко за година, бягат в чужбина

В същото време обаче се отчита спад на младежката безработица
22 фев 2019 09:10,
367

Младите хора у нас намаляват с всяка изминала година. Това сочат данните в последния доклад за младежта, приет от парламента.
 
Според тях само за 2017 г. младежите у нас са намалели с близо 40 хиляди. А причините за това са основно демографската криза и решението на много от тях да търсят реализация в чужбина.
Още по темата

Позовавайки се на данните от Агенцията по заетостта, в доклада е записано още, че е намалял броят на работещите до 29 години, предава Bulgaria ON AIR.

В същото време обаче е отчетен спад на младежката безработица. Така, ако през 2014 г. младите хора без работа са били малко над 64 000 хил., през 2017 г. те са почти наполовина по-малко.

По-голямата част от младите хора у нас живеят с родителите си. Една пета от тях споделят, че биха отишли в по-голям град, близо една трета пък биха заминали в чужбина.

И още - половината четат книги и също толкова гласуват на избори често или редовно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
18
 
! Отговори
Циник до 36 преди 5 години
Само бесепарска фанатизирана npocтотия - може да напише подобни измишльотини!Имало работа и заплати в България!Е...има - за 560лв.
38
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като видят какво им предлагат българските "работодатели", какво е отношението и условия на труд, разбира се, че ще избягат от нечовешката експлоатация за мизерни пари, които не стигат за храна, да не говорим за останалите разходи.
37
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръбата с руска газ от Турски поток ще мине през Гърция и Македония за ЕС, това е част от сделката за името. А българите многознайковци пак оглаждат супата и гласуват чинно за влизането на Македония в НАТО.
36
3
 
6
 
! Отговори
ББ преди 5 години
Няма толкова добра държава за живот от Бг! Мед и масло тече навсякъде.
35
8
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
А НЕ ЩЕ ОСТАНАТ БУДА ДА ГИ ТРОВИ!!! ПЕНСИОНЕРИТЕ СА ГЛАВНИТЕ ВИНОВНИЦИ ЗА ОБЕЗЛЮДЯВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ ТЕ СА ЕЛЕКТОРАТА НА ГЕРБ И БСП!!!!
34
4
 
1
 
! Отговори
Север преди 5 години
Или, четеш много- съвестен си , глазуваш. Половин книга- умните гласуват за теб
33
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хахах кой ще ти стои в България братлета - при положение че имаш възможност да отидеш в Русия или в Америка кой ще ти стои в тая нaгъзeна измиcлeна "държава". В америка хората са усмихнати, възпитани, имаш възможност за истинско кариерно развитие или да започнеш собствен бизнес. В Русия не съм бил ама предполагам че е същото. Хората са истински, не като в България само разни сeляни и зaвиcтливи некaдърни кoмплeкcapи
32
1
 
30
 
! Отговори
Дельо Хайдутин преди 5 години
С тая скорост.... И от Конго не бягат!
31
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За останалите млади има действително работа колкото си искаш, добри заплати, защото като няма качествени кадри може да си поискаш колкото си искаш, има жилища, изобщо аз лично съм доволна, стягайте куфарите и да ви няма...който не може да се справи тук, мноооого се лъже, че няма да е мизарник навън, но по-добре по малко некачествени кадри тук, само да се мотат неграмотни и да пречат
30
1
 
12
 
! Отговори
Север преди 5 години
От статията разбира, че има пряка връзка между четенето на книги и гласуването. От това следва, че е по-добре само половин книга проочетена и после гласуват за теб. Имаш поне 2-3 сигурни мандата във власта.
29
4
 
18
 
! Отговори
Ne zabravqm преди 5 години
Пълни глупости!Бг е най-добрата страна за живот!Така каза боеко!
28
0
 
8
 
! Отговори
Рашко преди 5 години
До Makedonгрешиш македоне, никой освен македоните дето се стичат на тълпи у нас и се редят на безкрайни опашки да вземат български паспорт!
27
2
 
13
 
! Отговори
точно преди 5 години
Червената буржоазия след като се награби, изпрати децата си в швейцарските Алпи, там да си раждат и да се плодят.
26
5
 
20
 
! Отговори
Цонко преди 5 години
До 123Ами ето още едно доказателство, че не бягат от трудното към лесното а съзнателно избират къде да се реализират, водени от свои лични мотиви а не от партиниите опорки дето се опитвате да лансирате тука!
25
14
 
8
 
! Отговори
световна тенденция преди 5 години
Това е естественият ход на нещата- младите хора търсят по-добър живот поне от 200г.!След ИЗКУСТВЕНОТО ОГРАНИЧАВАНЕ от КПСС,БКП,ДС 45 години!! като взатвор, сега И БЪЛГАРИТЕ търсят по-добър живот.НЕ ВИ харесва/ Трудно се наваксват 45г.ЗАСТОЙ и фалшиво "благополучие" в рамките на СИВ, но ЗАБРАНЕНО да видиш КАК живеят другите.И сегашните "виения на умряло" са НЕЛОГИЧНИ.
24
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъжете можели да правят деца и на 100 години, обаче утробите с краткосрочната си годност бягат в чужбина. Леле мале що така.
23
6
 
14
 
! Отговори
123 преди 5 години
До ЦонкоАми всъщност днес е по трудно за напусналите, едно време им дават моментално статут, а в америка ги записват на курсове по език, дават им пари и им намират работа или казано ги изстрелват и интегрират моментално, днес ти казват вие сте свободни и трябва виза.
22
1
 
18
 
! Отговори
Фандъкова преди 5 години
Видими резултати, браво Бойко!
21
2
 
34
 
! Отговори
Munchen_DE преди 5 години
Не ви ли омръзна всеки ден да пишете едно и също?Хайде оставете ни на мира да решаваме какво да правим с живота си! Никой не бяга от хубаво. Оставете на управляващите да си задават тези въпроси. А след 10 години, когато няма да има кой да им изхранва електората и не останат пари за пенсии, ще бъдат принудени да си ги задават, но ще е късно.Хайде със здраве и се радвайте на деня на майстора!
20
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нима някой е очаквал нещо по добро за една страна в периферията на ЕС управлявана от червени о'трепки и техните наследници!