Вземаш болничен, за да бачкаш друго! Борисов размаха пръст

Проверяват болничните тази година, вече скочили с 1.5 млн.
Обновена: 3 юли 2019 17:30 | 3 юли 2019 15:29, Веселина Йорданова
255
Вземаш болничен, за да бачкаш друго! Борисов размаха пръст
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов е възложил проверка на издаваните болнични тази година.

Поводът е, че през миналата година те са били 2 милиона, а само досега за 2019-а са над 3,5 млн.

"Това са 1,5 млн. заболели, което няма как да е истина", аргументира се Борисов по време на представянето на резултатите от проучването срещу незаконната търговия на цигари.

Той предупреди всички медицински лица, които издават фалшиви болнични, да спрат тази практика, защото ще се вземат много сериозни мерки. Според него това е бич за работодателите и държавата.

По думите му се отчита, че големи групи хора вземат болнични, но през това време работят друга работа.

"Големи групи от хора взимат болнични и отиват да берат гъби, ябълки, ягоди и през това време си им течат заплатите. Така че предупреждавам, защото никак не ми е приятно да арестуваме доктори", коментира Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо продължавате да вземате данъци и здравни от нас и ни забранявате да си боледуваме. Аз не смятач че сте ми господар че да ми забранвате да боледувам Пийти си хапчетата редовно не е зле и вие да посетите някой рекар мое да ви открит една купчина болести кАКВО СТАВА МЕЖДУ МЕН МОЯТ ЛИЧЕН ЛЕКАР И МОяТ РАБОТОДАТЕЛ ИЗОБЩО НЕ Е ВАША работа Ваща работа е да си гледате хората колко крадат и ако крадат да ги виждаме в затвора.
133
2
 
6
 
! Отговори
Е, как бе.... преди 4 години
БОЛНА БОЖКА.... ЗА КОКОШКА!!!!ПЛАЩАШ НА ДЖИПКАТА И ВЗИМАШ ЦЕЛА СЕДМИЦА.ПЛАЩАШ, ЛЕЖИШ В БОЛНИЦА И.... ВЗИМАШ МЕСЕЦ!!!!ДОКТОРА ВИНАГИ Е ПРАВ!!!!
132
10
 
1
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Анонимен 137 Ти виж Корнелия как се провали. Мани Цецо крадецо.
131
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България болнични вземат бедните работещи ! Да сте чули началник политик ,Пеевски да са взели болничен ,та те и отпуски не вземат защото лакомията им е огромна инак си почиват кога искат ,ходят на работа когато искат и после им плащаме и отпуските когато напуснат...
130
7
 
12
 
! Отговори
Иляз преди 4 години
На мен Джипито ми изписа 1 месец болничен срещу 50 кинта в брой :)))))))))))))))))
129
2
 
13
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Глупости. Отиват на почивка в Гърция и Турция.Каква работа ?Бягат от работата.
128
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
съгласен съм с Премиера, абсолютна истина е това с болничните, само дето повечето отиват на почивка а не да берат гъби. но ако питате лекарите ше получите пълно отричане че се издават болнични (срещу некой лев) на здрави хора! иначе заплатите им ниски!
127
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това че някой е отишъл да бере ягоди например не означава, че не е болен... Той може и болен да си е, но като не му стига заплатата... :) ... Лекарят как да прецени дали болният ще отиде да бере ягоди, след като си получи болничния...? :) ... Вероятно фалшивите ТЕЛК-ове могат да се хванат, но това, че някой си е взел болнични 1-2 пъти в годината за по 2-3 дни, едва ли... Не съм убеден, че е възможно да докажеш, дали някой преди няколко месеца е имал настинка... Може и да е възможно, знам ли...
126
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цецо крадецо не взимаше болнични, а направо апартаменти. Бате мани се боко, време ти е пак на минеш на филии с мас.
125
2
 
13
 
! Отговори
Елементарно преди 4 години
Даваш 100-лв. На Джипката и взимаш цели 5-дни!Плащаш и влизаш в болницата за месец!!!!ДОКТОРА Е ВИНАГИ ПРАВ!!!!!!
124
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя знае ли значението на думата наемен труд, абе да не сме ти роби на тебе или на някой да ми казваш как и от какво да боледувам. Оставка бе *** ти ли ще ми казваш дали ще съм болен кога и колко. Ще ни арестуваш и на прасетата ли ще ни хвърляш *** си вземи ти самия един болничен и не се връщай повече никога Абе тия дрогата дето я конфсискуват да не би да я ползват ? Как 1400 години нямаше проблеми с болничните сега при тоясе появи такъв проблем ?
123
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почнах работа в соца на 18г. /1968г / И от тогава до днес СХЕМАТА С БОЛНИЧНИТЕ НЕ Е ПРОМЕНЕНА.Зощо трябва да се коментира тази кражба. Като се краде и се фалшифицира каквото падне, пари , време, болнични, инвалидни документи, пенсии, всичко
122
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щи ли не вземе го стовари нещо...Та да види горният па долният праг...
121
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредното отвличане на вниманието от истинските проблеми. Колко са фалшивите болнични - 1 на 100 хиляди или 1 на 10 хиляди болнични? Поредната дивотия и стадото веднага захапа въдицата.
120
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Болничните- най- големият проблем в Бг!Разреши ли се проблемът с болничните, Бг ще стане Швейцария на Балканите.
119
6
 
17
 
! Отговори
Толуп преди 4 години
Сатана на Булгари БокоУбиецо направи здравеопазването безплатно а не да се крадеот здравната каса създаваш администрация която гласува за теб но скоро и те ще те смачкатСАТАНА Булгариъе89
118
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво ! Време беше да се обмислят мерки за това ! Не може ей така ,домързи те и хоп -бооничен . Едва ли " болните" работят,докато са в болничен,просто си ги смързява и почива.Лекарите се самозабравиха.Еми уважавана професия е,безспорно,но това не ги прави космополити на света !И най-голямото поущтрение на престъпника е чувството за безнаказаност ! Това важи в пълна сила за бг лекарите .А те и те по-голямата част едни лекари........
117
6
 
24
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Хахахаххаа, абе Тикво, нъл искащ да се пълни хазната? Е, как да стане? Българинът бачка на минимум 2 работи,з а да даде на теб, след това да дадеш;))) и втората работа е за него, да си плати заема, наема и да му остане за ядене! Ако не искаш да е така, направи българите богати! Вземи то евреите и дай на Българите! Това наричам аз, "Тиккун олам"! Гиди тарикати, гиди такива!;)))
116
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стари и бедни, бедни и болни - това са работещите българи в мнозинството си - работещи бедни! Изтощени от мизерията на т.н. преход...Днес ще арестува докторите, утре ще прати болните в крематориуми.
115
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки месец от заплатата ми удържат данъци и осигуровки. Къде отиват тези пари, да издържам някои които не знаят какво е работа, а само чакат да си получат социалните помощи. Взимайте си болнични и да не ви пука.