Вземаш болничен, за да бачкаш друго! Борисов размаха пръст

Проверяват болничните тази година, вече скочили с 1.5 млн.
Обновена: 3 юли 2019 17:30 | 3 юли 2019 15:29, Веселина Йорданова
255
Вземаш болничен, за да бачкаш друго! Борисов размаха пръст
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов е възложил проверка на издаваните болнични тази година.

Поводът е, че през миналата година те са били 2 милиона, а само досега за 2019-а са над 3,5 млн.

"Това са 1,5 млн. заболели, което няма как да е истина", аргументира се Борисов по време на представянето на резултатите от проучването срещу незаконната търговия на цигари.

Той предупреди всички медицински лица, които издават фалшиви болнични, да спрат тази практика, защото ще се вземат много сериозни мерки. Според него това е бич за работодателите и държавата.

По думите му се отчита, че големи групи хора вземат болнични, но през това време работят друга работа.

"Големи групи от хора взимат болнични и отиват да берат гъби, ябълки, ягоди и през това време си им течат заплатите. Така че предупреждавам, защото никак не ми е приятно да арестуваме доктори", коментира Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този да не би да казва, че той и служителите му ни издават фалшиви болнични и вземат пари под масата ама той е готов да си затвори очите за туй престъпление и корупция. Значи утре ако ида при доктора той ако ми даде болничен аз няма да посмея да го взема отде да знам дали не е фалшив После пък ако се лекувам по фалшив болничен и рецепта мога да се разболея още повече и дори да се натровя още повече. Кажете, какви лекари ни лекуват лекари ли са или чудовища и измамници и с какно ни тровят ?
153
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
DAAA DRUGARUI CHE GEVARA TI KVO BACHKASCH MEJDUNARODNIK I AZ ISKAM KATO TEB DA RABOTQ NEUMORNO
152
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
boicho efendi, tova nesto za anglia se otnasia v eu? hem angluata e ujkim v bolnichni ili maichinstvo v eu, hem varti offshorni dalaveri po sveta za kralskite koloniaglisti....
151
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доктор Борисов ще лекува лекарите с вътрешно министерско лекарство. Има странични ефекти подуване, зачервяване и повръщане, затова не е приятно.
150
1
 
35
 
! Отговори
Ами преди 4 години
Защо не се извади процента на болничните на служителите от администрацията? Със сигурност ще се окаже, че той е много по-висок от този на заетите в производството.
149
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо в ЕС имаме фалшиви новини, фалшиви болнични, фалшиви мъже и жени и с по 3 пола ,фалшиво здравеопазване, жените имат фалшиви цици, фалшив въздух ,фалшив климат, фалшива демокрация и фалшиви ценности народа е фалшиво болен ? Защо всичко е фалшиво като диплома на Калинка кацнала на ластун на Тиква.
148
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изводът е само един: народът е болен и беден. Богат и здрав на болен и беден не вярва.
147
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 157На теб минава ли ти през ума, че работниците се разболяват или преуморяват и имат нужда от почивка?Обаче упорито внушаваш, че всички болнични са фалшиви.Хубаво вижте какво става по Черноморието с кадрите и клиентите!Тази тенденция ще продължи във всички сектори.
146
24
 
3
 
! Отговори
x преди 4 години
Да ползваш фалшиви болнични не е право-това си е чиста измама.И после,когато работодателят си го връща, няма защо да пищиш като ощипана ученичка.Да си учил навремето , та да станеш шеф.Като си *** и мързелив ще си работник и толкоз.А работникът го защитава само едно - резултатът от неговата работа.Никой не коли кокошка,докато снася яйца.
145
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще каже ли нещо за позорно ниската МРЗ?Всеки ден цени на стоки и услуги се повишават, повишиха данъци такси, горива, ТОК, а доходите не мърдат.Защо никой журналист не пита за МРЗ?
144
23
 
4
 
! Отговори
до счетко преди 4 години
това което си написал е абсолютна лъжа.наистина първите 3 дни не се плащат от НОИ , но се плащат от работодателя.така че, работникът ментарджия си взема парите, а потърпевш е работодателят.в моята фирма се е случвало да работят такива тарикати и тъй като инженери-електрончици се намират трудно,заплатите и осигуровките им са големи.та като кихнат на подкупното джи пи някой лев,взимат по месец-два болнични и си правят каквото поискат.после в чудо се виждам докато уволня такъв михлюз.
143
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-готиното е че тоя прогони хората сега си боледувам фалшиво цял месец и не могат да ме уволнят щото няма кой да им работи хахаха Гнусна червена гербажийска некадърност трябва и да му работи някой за да си купи асансьор хахаха.
142
1
 
31
 
! Отговори
помнещ преди 4 години
Гн Борисов..Ако беше на 20 г..Нямаше изобщо да те отразя! Но понеже си от моето поколение..Само ще ти припомня..Че и 2 мата знаем.Как след 1989 г.Куцо и сакато.Се юрна да става "бизнесмен" и "работодател"!.И как "демократичните""бизнесмени"?Таксуваха осигуровките и здравни и пенсионни осигуровки .За "Лична печалба"! Да представиш болничен.Си беше направо "молба" за "напускане"! Ти едва ли си работил болен! Аз обаче да! Ами не ти ли светна.Че 30 г по късно.БЪЛГАРИНА Е РЕШИЛ ДА СИ ПОЛЗВА ПРАВАТА
141
2
 
32
 
! Отговори
Ставрю преди 4 години
От сега нататък болнищните лично доктор Борисов ще ги иьдава. Вижте как пеевски цяла година беше болен само един ден беше здрав ама боко не вижда. Ее нека сиромахо малко да опита от вашата баница мутри прости. Мутра да те оправлява та гледаи сеир. Наи дибре е да скочиш зад борда в открито море.
140
2
 
20
 
! Отговори
Чичо Док преди 4 години
Поне 1/3 от вземaщите болнични ca по ,,инcтрукции" от рaботодaтелите....aло...повече от хорaтa вземaт болнични по cоциaлни причини. Кaкво cе прaви Боко нa ощипaн?
139
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия да не са свили парите от здравната каса и вече да няма пари за лекарства по разни пътеки, тия самолети на еднокнижния ще ни излязат през болничния.
138
1
 
23
 
! Отговори
счетко преди 4 години
Май не знаеш, че като се случи болничния да е издаден в сряда, четвъртък или петък за 5 дни - НОИ не плаща нищо на болния. Ако е в понеделник- плаща 2 дни, във вторник- цял 1 ден ! Ако е за 10 дни- в първия случай НОИ плаща обезщетение за 5 !*** издевателската системата и чудото ! Някой е станал богат с мизерните болнични.Хората не могат да си купят само лекарства с тез пари, а какво ще ядат докато боледуват... ***.
137
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
,,болничните и кучета с наморник"....новите дъвки на Собственика на ГЕРБ , срещу новите цени и резила от ,, печатницата ( перачница ) на пари " ТОЛбойколина
136
2
 
20
 
! Отговори
Въпрос и Отговор преди 4 години
А защо бачкам друго другарю Борисов, защото на едното не стига заплатата от ПРОСПЕРИРАЩАТА ти държава?
135
1
 
3
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
До Иляз 141 Има си хас да е бил чек.Май лъжеш. Докажи го.