Русенска фирма въвежда четиридневна работна седмица

Заплатата няма да бъде намаляна
Обновена: 22 юли 2019 07:40 | 21 юли 2019 17:10,
92
Русенска фирма въвежда четиридневна работна седмица
Снимка: Pixabay

Консултантска фирма от Русе е сред първите в страната, която въведе четиридневна работна седмица. Дружество има офиси в Русе и Бургас, в които работят общо 8 служители. Мениджмънтът на фирмата очаква нововъведението да намали стреса и да оптимизира работата, предаде БНТ.

Още по темата

Управителят на фирмата Петър Петев се решил на смелата стъпка, след като прочел статия по темата в специализирано издание.

"Когато хората почиват повече, в работното време са по-мобилизирани, по-оптимизирани и обемът работа, който се свършва за 5 дни, би могъл да бъде свършен за 4 дни при такава мобилизация", коментира Петър Петев - управител на консултантска фирма.

Въпреки че служителите почиват един ден повече, това няма да се отрази на работната им заплата.

"Всички сме много ентусиазирани и се надяваме да сработи. Смятам, че това ще се отрази положително върху нашите резултати, когато сме по-отпочинали", казва Мирена Пашкунова - служител във фирмата.

Тенденцията за 4-дневна работна седмица обхваща все повече фирми по света. И макар да е рано за равносметка на резултата, Петър Петев препоръчва на всеки работодател да направи този експеримент и сам да вземе решение дали е удачен за неговата фирма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ех *** *** все си недоволен все много разбираш...Този метод с 4 дневна работна седмица през последната година в много държави се изпробва в много големи фирми и показа много добър ефект.Наистина има по голяма производителност и по малко стрес на работното място.Прочетете малко преди да философствате бе....Надявам се да има повече такива фирми,защото това показва че управителя мисли за персонала си.
58
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро фирмата ще бъде закрита. Това се прави когато една фирма е пред фалит.
57
2
 
4
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
Именно сминдух. Някой хора не разбират чи парите не падат от небето. Това че си на работното място и не работищ не значи че си си изкарал парите. Едно е да работиш друго е да се правиш че работиш
56
6
 
3
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
Значи в Германия примерно плащат на час това означава че бачкаш. *** ти може да си такъв онакъв няма значение щом си наемник работиш и уплътняваш времето работа винаги има.А тука отиват ми на работа да пият кафета и да пушат цигари крак връз крак пък после реват че нямало пари. Ми няма. Само като бачкаш здраво има.
55
2
 
26
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 4 години
Огромна част особено в държавния сектор може и да не ходят на работа,никой няма да забележи .
54
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо не пише с какво точно се занимава тази фирма?
53
1
 
14
 
! Отговори
Manc. преди 4 години
Вече втора година съм на 4-дбевна работна седмица и ви уверявам, че има толкова много предимства. Преди три месеца за малко ме прехвърлиха в друг град на 5 дни и ми се стори безкрайно.
52
2
 
18
 
! Отговори
стефчо преди 4 години
а мене ме карат да бачкам и в съботите,за някакви мизерни 1000 лв. Какво да правя да го ......ни с работа ,нито без!
51
0
 
9
 
! Отговори
обективен преди 4 години
Това е пътят.И аз като работодател ще го направя... защото,който е работодател знае...ако работникът не иска да работи,...никой не ще го накара.
50
2
 
19
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
Абе толкова ли е сложно да се разбере. В капитализма се плаща на свършена работаа не на висене на работното място. Само аз ли го разбирам. Един щастлив човек който има време за семейството и личния си живот е по продуктивен от симулант който се прави че работи но виси по сайтовете.
49
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тя много голяма тая фирма бе , 8 човека , явно нямат много работа и гледат да стиковат работното време , същата логика е щом е толкова отговорен да си вземе още няколко чоека на работа и да работят през ден на смени , или пък ако иска да си ги върти с по един месец почивка , аман от глупости вече
48
0
 
8
 
! Отговори
Брадатчесъноядец преди 4 години
Който работел в петък му умирал шефа.Затуй ще работите до четвъртък в Русе .
47
4
 
3
 
! Отговори
Чравоугодник преди 4 години
Русенското варено в Русе ли го правят?В петък?
46
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е уловката?Вдигат възрастта за пенсиониране, а натискат за 4 дена работна седмица?Нещо има дето не съобразявам. Някакви идеи?
45
5
 
16
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
И какво аз ако вися денонощно там повече работа ще свърша друг път. Нещата в капитализма отдавна са измислени и се нарича плащане на час.А в Англия даже надницата се плаща седмично. Вие социалистите понеже сте много интелигентни и лансирате 12 часа работа в която се пушат по кутия цигари и нищо не се върши затова фалира държавата. Продуктивност е ключовата дума а не продължителност.
44
1
 
2
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Предполагам в България ще е последната фирма с това работно време,не само първата.Прозвуча странно нали?
43
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тия им се плаща на свършена работа, а не за време. Ако работата се свърши, няма проблем, още повече ако работата не е толкова много. Има ли бързи поръчки и краен срок обаче, ще бачкат 24/7, иначе децата им ще реват гладни.А инак - консултант да си! Едни немъчени пари от небето.
42
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, Павка, сериозно ли "Заплатата няма да бъде намаляна". Кой ти е дал диплома? И на какъв диалект е написана?
41
1
 
4
 
! Отговори
Греек преди 4 години
Браво. Евала. Малко го могат. Успехи.
40
2
 
9
 
! Отговори
Терикат преди 4 години
Аз отдавна така си работя. В петък се прая, че работя. А всъщност блея. Вече 7 години номера минава. Имам си програмка, която имитира работа на компа.