Родители на протест: Българските деца не се продават!

Те са против Стратегията за детето
Обновена: 30 юли 2019 13:50 | 27 юли 2019 17:38,
95

В центъра на София се провежда протест под надслов "Българските деца не се продават". Освен в България, протести има в Румъния, Литва, Италия и Испания. Родителите искат спиране на стратегията за детето.

Според тях, приетите през пролетта закони дават голяма свобода на социалните служби да отнемат деца от родителите им. Демонстрацията ще приключи пред норвежкото посолство в София, пише Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Протестът е част от серията такива, които до момента са проведени. Такъв ще има и в Италия. Той е в подкрепа на Национална група "Не на Стратегия за детето 2019-2030".

Поводът за протестите  е случаят на малката София, чието име е измислено, за да се запази самоличността й. Майка й е българка, а детето и семейството й са живели в Италия.

През 2018 г. София е била неправомерно отнета от майка си заради подаден иск от училището, в което е учила. И до днес родителите ѝ все още не могат да се виждат с нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
0
 
! Отговори
Венци преди 4 години
Ми то тия дето си присвоиха Българската територия след 1989 година са същите дето я Окупираха на 9ти Септември 1944.
80
0
 
0
 
! Отговори
Нечий мнение преди 4 години
Българските деца не се продават ?!Българската територия продава ли се ?Онези които си присвоиха тази територия през далечната 1989 година, те знаят ли какво е значението ?А и още нещо - Знаят ли каква е разликата между ТАРИКАТ и БОЖЕСТВО !?
79
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВСИЧКИ ПРОТЕСТИРАЩИ ЗАЩИТАВАТ ПРАВАТА НА ДЕТЕТО, А СИ ПРАЩАТ ДЕЦАТА ПО 10/12 ЧАСА НА ДГ В ПРЕТЪПКАНИ ГРУПИ- КАКВО НАПРАВИХТЕ ЗАГРИЖЕНИ РОДИТЕЛИ, КОГО УВЕДОМИХТЕ, КОЛКО РАЗГОВОРА С ПСИХОЛОЗИ НАПРАВИХТЕ ДЕЦАТА ДА СА ПЛЪТНО ДО МАЙКАТА, ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА Я СМЕНИ, ЗАЩО СЕ ДОПУСНА МАЙКИТЕ ПО ЦЯЛ ДЕН ПО ГРАДИНКИ И МОЛОВЕ, А ДЕЦАТА В ДЕТСКАТА ГРАДИНА ИЛИ ПО ЦЯЛ ДЕН В УЧИЛИЩЕ- НЯКОЙ ВИ ПЛАЩА ЗА ДА КРЕЩИТЕ НЕ СИ ПРОДАВАМЕ ДЕЦАТА- ДОКАТО ДЕЦА И ВНУЦИ ВИСЯТ В ДГ ПО 12 ЧАСА- ЛИЦЕМЕРИ.
78
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде стига глупости - гледайте и ВЪЗПИТАВАЙТЕ децата си, не бягайте от отговорност, спазвайте законите без да търсите вратички в тях и няма за какво да се тревожите
77
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не отпадна ли тази стратегия,тази модерна форма на еничарство от страна на държавни администрации, продаващи деца на платежоспособни двойки
76
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 74И как разбра,че тук ще стане като в Норвегия?Хайде стига глупости.Това,че има *** пропаганда по медиите,не означава,че държавните служби са свързани с тях.
75
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
плюнчете се по форумите. така се прави истинска промяна. и ф16ките спряхме и другите кражби и злоупотреби. опитвали ли сме до сега да резнем неколко зелника? дали ще има по голям ефект?
74
0
 
8
 
! Отговори
до 69 преди 4 години
Опасен е-натрапените социал.услуги като топлинните счетоводители например не касаят само здравите децата, утре могат да ви принудят да го направите за възрастни родители или децата с разл.увреждания,особено с един родител.Имаше и някаква презокеанска фирма-една от многото-посредник за осиновяване с ценоразпис на български деца,не,имаше и рум.,полски,но българските не само че бяха най- евтини,но и бяха посочени и условията- поръчваш,плащаш,взимаш тутакси за разлика от от другите.От2020по катало
73
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТУК, НАХЛУВАТ БЕЗБРОЙ ЧУЖДЕНЦИ ДЕТО ЩЕЛИ ДА ВИ ВЗЕМАТ ДЕЦАТА- СТИГА ГЛУПОСТИ- ТИ ПРОЧЕТЕ ЛИ ТОВА КОЕТО ЩЕ ВЛЕЗЕ В СИЛА ОТ 1.'20Г, НЯМА НИЩО ОБЩО С ТОВА КОЕТО СИ Д Р И С К А Л.
72
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кой иска да ни купува децата ли? ами гледай филчето на би би си за норвежеца дето им бил шеф на социалните служби десетки години и е въвел тази система. осъден педофил. има и другите дето сменят по 5-6 сърца преди да ритнат камбаната - ротшилдовци, соросци и т.н. има и много бездетни дето искат да си купят здраво бяло дете.
71
1
 
18
 
! Отговори
да преди 4 години
Не знам дали шизофреници са по площадите. Но платените писачи са тук. Не ти се сърдим, за теб е бизнес, трябва да изкараш за хляб. Но и ти не се увличай, а първо направи дете пък после давай акъл.
70
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВЕДНЪЖ СОЦИАЛНИТЕ ВИ КРАДЯЛИ ДЕЦАТА, СЛЕД ТУЙ НАМЕСВАТЕ ДЖЕНДАРИТЕ ДЕТО ИСКАТ ДА ВИ ГИ КУПЯТ- ЛУДА РАБОТА.
69
11
 
4
 
! Отговори
Бау преди 4 години
интересно какъв е бил иска от училището на София. Нека позная, бита е системно ... Как може да им отнемате крушата! За какво са я създали!
68
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТИ ОТ ПСИХИАТРИЯТА ЛИ ПИШЕШ ТИЯ ГЛУПОСТИ, КОГО СЕ ОПИТВАШ ДА СУГЕСТИРАШ, КОИ СА "НОРВЕЖЦИТЕ", КОИ СА ДЖЕНДАРИТЕ И КОИ СТЕ ВИЕ ДЕТО НЕ СИ ПРОДАВАТЕ ДЕЦА- КОЙ ИСКА ДА ВИ ГИ КУПИ- ХОРА УТОЧНЕТЕ СИ ОПОРНИТЕ ТОЧКИ- СТРАНИЧЕН ЧОВЕК, КОГАТО ЧУЕ И ПРОЧЕТЕ ГЛУПОСТИТЕ ВИ- РАЗХВЪРЛЕНИ И НАЛУДНИ, А СЛЕД ТОВА ПРОЧЕТЕ И ЗАКОНИТЕ КОИТО ЩЕ ВЛИЗАТ В СИЛА ОТ ЯНУАРИ '20Г- СТИГА ДО ИЗВОДА ЧЕ НЕ ВИ БИВА- ПЛАЩАНЕТО ЗА ТРОЛЕНЕТО Е МАЛКО.
67
16
 
5
 
! Отговори
До 60 преди 4 години
Хомосексуалист не се "прави", открива се. С векове е трябвало да се крият поради хомофоби, но вече сме 21 век и трябва да да ги приемаме. Има хора които просто се раждат харесвайки хора от същия пол, кой си ти че да им забраняваш да се любят?
66
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кой не скача е червен... яжте демокрация балъци
65
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОЙ ПЛАЩА,ЗА ТОЧНО ТАЯ ОГРОМНА ЛЪЖА- ВСИЧКИ КОИТО ИЗЛИЗАТ СА ПЛАТЕНИ, ТЕ САМИТЕ НЕ ВЯРВАТ, ЧЕ МОЖЕ НЕЩО ПОДОБНО ДА СЕ СЛУЧИ. В ЕВРОПА ЯДАТ ХОРА...
64
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименИЗВИНЯВАЙ, КОЙ Е ТРЪГНАЛ ДА ТИ ВЗЕМА ДЕЦАТА....
63
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЯКОЙ ЩЯЛ ДА ВЗЕМЕ ДЕЦАТА НА НЯКОГО- ЕВРОПОЛ ИМА САЙТ- ОТВОРЕТЕ И ПОДАЙТЕ СИГНАЛ С ФАКТИТЕ. ЗА МЕН ТОВА СА ИНСИНУАЦИИ ЗА ДА ПОКАЧВАТ НАПРЕЖЕНИЕТО ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ. НЯКОЙ ПЛАЩА ЗА ДА СЕ ГОВОРИ ПРОТИВ УПРАВЛЕНИЕТО.
62
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе те добре ще дойдат да ми вземат децата ама по интересното е дали някой от тия ще оцелее. Ако искат могат да дойдат и с жанадари а й някой танк може да докарат.

Спонсорирани публикации