Борисов отговори на Радев: Ако е неговият телефон - може би знае!

Премиерът откри завод в Пещера: Подкрепяме инвеститорите!
Обновена: 16 сеп 2019 15:30 | 16 сеп 2019 14:30, Веселина Йорданова
136
Борисов отговори на Радев: Ако е неговият телефон - може би знае!
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти в Пещера думи на президента Румен Радев, че държавата се управлява по телефона, а свободата на словото е в криза. "Ако е неговият телефон - разбирам, може би знае", заяви Борисов.

Той определи отстраняването на Силвия Великова от ефира на БНР като саботаж срещу правителството, срещу свободата на медиите. Премиерът изрази надежда днес или утре прокурорите да приключат "с цялата тази работа".

Борисов добави още, че недоумява как хора, които ежедневно участват в програмите на телевизиите като гости, могат да твърдят, че в България няма свобода на словото. Той зададе въпроса: "как една партия с една група журналисти протестират заедно". Според него свободните журналисти трябва да работят свободно и да са еднакво отдалечени от всяка партия".

Бойко Борисов беше в Пещера по повод откриването на нов фармацевтичен завод. В приветствието си премиерът изтъкна, че всеки ден или през ден в страната се откриват заводи и въпреки че Европа е в рецесия, ние имаме 3 процента ръст на икономиката.

Важно е в региони, където е трудно да се намират инвеститори, икономиката да продължава да се развива и затова ние ги подкрепяме, посочи още той, цитиран от БТА.

Борисов поздрави инвеститорите от името на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, който не е успял да присъства на церемонията по здравословни причини.

Той е бил е поканен, тъй като част от инвестицията е финансирана по плана "Юнкер", обясни Борисов. Премиерът добави, че 40 милиона лева са вложени в екологичната обезпеченост на новото производствени предприятие.

На церемонията присъстваха още министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на околната среда и водите Нено Димов. Премиерът каза, че преди началото й Нено Димов е инспектирал лично пречиствателната станция на съоръженията.

Министър-председателят използва случая, за да поздрави учениците и учителите в Пещера и цялата страна по повод първия учебен ден. Той посочи, че в България няма класна стая без интернет и по това сме може би на първо в Европа.

Собственикът на фармацевтичния завод Кирил Домусчиев съобщи, че ще се разкрият 200 нови работни места, основно за висококвалифицирани специалисти - химици, инженери, биолози. По думите му така заводът създава продукт с висока добавена стойност и осигурява високи възнаграждения на работещите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цензурата е толкова голяма, че единственото което медиите и простолюдието прави е а псува, обижда и мрънка по абсолютно всяка възможна платформа в интернет, вестник, целенасочени книги, списания и кафенета. Баси цензурата.
97
4
 
9
 
! Отговори
yes преди 4 години
с цензурата оставаш слепи милиони и така безпомощни лесно управляваш и най вече векуваш несменяем. Цензурата обезмисля изборите. Какво като гласуваш, ти вече си облъчен и с гласуването само затвърждаваш престъпната власт.Преди висях по цял ден в близ и дир но те толкова нагло започнаха да трият, случвало се е чета коментар и в момента изчезва изтрит.Разбира се трият неудобни коментари не цинизми, Сега хич не ги отварям дори за заглавия да видя, тотално са отписани.И ми е бистра главата че си вдигам кръвното като чета идиотщините им.
96
5
 
19
 
! Отговори
mdaaa преди 4 години
това е времето на най-голямата цензура в историята на БГ, цялата 1300г история. Няма друго толкова безогледно гонене на истината и свобода на слово, никакъв достъп до медии, само послушни ласкатели, ако някой критикува властта Борисов на секундата заплашва, има видеа, статии четете какво казва на нудобните истини и критики.За цензурата на форума няма да говоря че там е трагично, най голямото престъпление за мен остава цензурата..
95
5
 
18
 
! Отговори
istinata преди 4 години
по-нагъл отговор разбира се не може да даде. Защо бе другарю гербераст цензурирате форума че е по-зле и от бай тошо времето. Като кажем неудобна истина и хоп - изтрит, нямаш достъп, и разни "санкции". Защото като хванахте медиите сега ви е зор че истината остана само във форума и наливате там за ***, цензура да спрете истината. Само Радев се осмелява да ти каже открито в лицето истината и само се издига в очите ми а ти си знаеш как ще си отидеш един ден.
94
3
 
14
 
! Отговори
Велес преди 4 години
Бря....Ми, то.... Резачите на лентата гаче ли са повече от строителите на обекта... БРЯ...
93
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що 10 главанака режат лентата?
92
3
 
19
 
! Отговори
ДГД преди 4 години
СЛИВАНЕТО НА ОЛИГАРХИЯТА С ПОЛИТИЧЕСКАТА ВЛАСТ СЕ НАРИЧА ПЛУТОКРАЦИЯ. ВЛАСТИМАЩИТЕ НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА И НЕ РАБОТЯТ ЗА НАРОДА,А ПОЛИТИКИТЕ, КОИТО ПРАВЯТ СА В ПОЛЗА НА ОЛИГАРХИЯТА. ВЛАСТТА Е НА НАРОДА, ПРОИЗТИЧА ОТ НАРОДА И Е ЗА НАРОДА. САМО В НАРКОБАНАННОВИТЕ РЕПУБЛИКИ И РБ ВЛАСТТА Е ОТ ОНЯ ОТ БАНКЯ, ЗА ОЛИГАРХИЯТА, А ЗА НАРОДА - ГОЛ Х ЕЙ. НО НАРОДЪТ Е *** И ЛОШ МАТ'РЯЛ ПО ДУМИТЕ НА ОНЯ ОТ БАНКЯ. ЗАТОВА БОКО Е ТОЛКОВА НАГЪЛ.ДОКАТО НАРОДЪТ,ТОЗИ ЛОШ МАТ'РЯЛ, СПИ ЩЕ Е ТАКА
91
4
 
26
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Тонкатаха ха!!..Ама то верно всеки,който се осмелиш да агитира против Тиквата ,го грози опастност от "прокурорско преследване"!..Така е в Сев. Корея,така е и у нас....Та тук си прав..
90
7
 
19
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
не знам до кога ще дремете,хора!.."Нещото-Нищо" от село Банкя НЕ Е ПРОСТО КЛОУН!!!..Той е ОТРОВА за политическия и обществен живот в България!..Ще изквичите на умряло от тая отрова,но ще бъде късно!!!Пъчите са че сте "европейци"...Хубаво,но КОЙ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЛИДЕРИ демонстрира такава ПРОСТАЩИНА,НАГЛОСТ и БЕЗХАБЕРИЕ за държавата и народа си?ИМА ЛИ ДРУГ СЛУГА ,който поне от малко да прилича на наш Мутрьо?!
89
4
 
20
 
! Отговори
Jojo преди 4 години
Да си спомним разтоворите на Борисов изтекли по медиите и въпрося от кой телефон се управлява държавата става риторичен. АЛО ,ВАНЬО!
88
3
 
22
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
иначе наистина Мутрьо просто обърква с простотиите си..Ето и сега..Тиквун каже:-"Ако е неговият телефон - може би знае!"...?!?!?!Тая глупотевина излиза от устата на ГЕРОЯ ,известен с МНОГОБРОЙНИТЕ си издънки от сорта на.."Ало,Ваньо!"..?...да се смее ли човек,да плаче ли...
87
13
 
7
 
! Отговори
Решетников звъни преди 4 години
Таварищ, падми трупку !
86
5
 
22
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
впрочем,в Пещера имаше наистина фармацевтичен ЗАВОД ,изграден по времето на Живков.какво стана с него след "десети" не знам,но сега имам чувството,че Домуса го е купил на безценица,турил му е "санирането",ударил му е боята и ето ти-"ИНВЕСТИЦИЯ В ПРОМИШЛЕНОСТТА"......няма друго място на Земята,където така да са се развихрили наглост,КРАДЛИВОСТ,лъжата и ГРУБАТА ФАЛШИФИКАЦИЯ!!!
85
5
 
19
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Почти безплатен завод получи Дпмусчиев.Нали са приятели с Борисов,заводи си подаряват.А,народа,за това ще плаща на двойни и тройни цени всичко.
84
4
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Пич..и ти са напъна нящо да надраскаш...Ама да беше добавил "ка"-то към името си!
83
6
 
19
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До 82 АнонименПри ГЕРБ още е в сила мотото преди 89та: Те ни лъжат, че плащат, Ние ги лъжем, че работим! :)) Даже е още по зле днешното положение! Вж. магистралите, площадите, и ... вс. останало боядисано/понаправено /имитация на работа/ от ГЕРБ! ГЕРБ имат изискване за ниски заплати, а не към работата! Обаче основното е че още не са схванали, че: С трици маймуни не се хващат бре от ГЕРБ!
82
15
 
7
 
! Отговори
Пич преди 4 години
Специално за този случай с аватара на Масква и Решетников, Борисов е прав. За друго може и да не е прав, но за зеления чорап, който чете изразително речите написани в Масква, е много, много прав.
81
3
 
26
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
СОБСТВЕНИК на "завода" /колко е "завод" се не знае,това е много силна дума,но както и да е/ е ЧАСТНИК-НЕБЕЗИЗВЕСТНИЯ Домусчиев.Та възниква въпроса:-ЧИЙ ГО ТЪРСИ НА ЕДНО ЧАСТНО предприятия ЦЯЛАТА ПРАВИТЕЛСТВЕНА ТУМБА?!?!Тоя "завод" дело на Тиквоправителството ли е?..Ако да,то защо СОБСТВЕНИК е Домусчиев?Ако не,пак ще попитам:-Чий го търси цялата Бокова Хунта на едно ЧИСТО ЧАСТНО мероприятие?!?!Утре се открива обществено-частна тоалетна в града ни,Тиквата да дойде да са поизпъчи и тук!
80
5
 
7
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До Тонката"Тиквоний"бил диктатор и не искал да си ходи:):):):)Абе другари,човека два пъти хвърля оставка и ние после пак го избираме,защото другото просто не става за нищо-----------------Тиквоний е незаменим! :)) Помпайте Егото на ББ! :)) Вярно за някой е незаменим, като статутковото е удобно на този няКой!
79
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тонката"Абе другари,човека два пъти хвърля оставка и ние после пак го избираме,защото другото просто не става за нищо"Ти го избира, не за. Ти не ставаш.