Борисов отговори на Радев: Ако е неговият телефон - може би знае!

Премиерът откри завод в Пещера: Подкрепяме инвеститорите!
Обновена: 16 сеп 2019 15:30 | 16 сеп 2019 14:30, Веселина Йорданова
136
Борисов отговори на Радев: Ако е неговият телефон - може би знае!
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти в Пещера думи на президента Румен Радев, че държавата се управлява по телефона, а свободата на словото е в криза. "Ако е неговият телефон - разбирам, може би знае", заяви Борисов.

Той определи отстраняването на Силвия Великова от ефира на БНР като саботаж срещу правителството, срещу свободата на медиите. Премиерът изрази надежда днес или утре прокурорите да приключат "с цялата тази работа".

Борисов добави още, че недоумява как хора, които ежедневно участват в програмите на телевизиите като гости, могат да твърдят, че в България няма свобода на словото. Той зададе въпроса: "как една партия с една група журналисти протестират заедно". Според него свободните журналисти трябва да работят свободно и да са еднакво отдалечени от всяка партия".

Бойко Борисов беше в Пещера по повод откриването на нов фармацевтичен завод. В приветствието си премиерът изтъкна, че всеки ден или през ден в страната се откриват заводи и въпреки че Европа е в рецесия, ние имаме 3 процента ръст на икономиката.

Важно е в региони, където е трудно да се намират инвеститори, икономиката да продължава да се развива и затова ние ги подкрепяме, посочи още той, цитиран от БТА.

Борисов поздрави инвеститорите от името на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, който не е успял да присъства на церемонията по здравословни причини.

Той е бил е поканен, тъй като част от инвестицията е финансирана по плана "Юнкер", обясни Борисов. Премиерът добави, че 40 милиона лева са вложени в екологичната обезпеченост на новото производствени предприятие.

На церемонията присъстваха още министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на околната среда и водите Нено Димов. Премиерът каза, че преди началото й Нено Димов е инспектирал лично пречиствателната станция на съоръженията.

Министър-председателят използва случая, за да поздрави учениците и учителите в Пещера и цялата страна по повод първия учебен ден. Той посочи, че в България няма класна стая без интернет и по това сме може би на първо в Европа.

Собственикът на фармацевтичния завод Кирил Домусчиев съобщи, че ще се разкрият 200 нови работни места, основно за висококвалифицирани специалисти - химици, инженери, биолози. По думите му така заводът създава продукт с висока добавена стойност и осигурява високи възнаграждения на работещите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 78Ти и да искаш, не можеш да направиш и задържш фирма, защото ще ти я вземат в момента в който започеш да имаш обороти достатъчно високи, че да даваш 3000 лева заплата.И . крайно време, да променим зкаоните и конституцитя, не мислиш ли :)
77
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 79Няма как да е сложен човек с написани фрази. Насочени към старците леко объркващи и с много бумашина. Т. Е. Много глупсоти, малко работа. Това ако ти е сложното..значи си голям *** :)))
76
10
 
13
 
! Отговори
:)) преди 4 години
Зеления чорап пак ръси тъпизми--------------:)) На теб медиатор ли ти трябва бре "умнико?" Сложен ли ти е ген.Р. Радев?
75
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 70Ти защо не направи някой фирма и да даваш 3к заплата? Защо някой трябва да ти дава висока заплата.. Къде го пише това в закона или конституцията. Ако не си доволен знаеш, къде е банката теглиш кредит и даваш 3к заплати. Ама до сега такъв от вас не съм видял... Само чувам големи приказки.
74
10
 
6
 
! Отговори
Силвия Великоеа преди 4 години
ПАРЯСАНАТА ЧЕРВЕНА КОНСПИРАТОРКА ОТ БНР!
73
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зеления чорап пак ръси тъпизми.Ами толкова може човека... ХАХАХААААА.....
72
5
 
12
 
! Отговори
:)) преди 4 години
Всички дето желаят тази територия да стане държава Саботират правителството на ББ! Няма проблем Борисов щом така разбира нещата! И е вярно, че ако правителството на ББ го няма, държавата ще е по добре!пп. в главата на ББ единствено Саботажа му е у тиквата, т.с някой на някого да наврежда! др. варианти няма! :))
71
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
боко много .... Ама нали трябва да каже нещо?
70
5
 
18
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Както е тръгнало всеки ден ,или през ден заводи да откриваме,кога ще посрещаме и китайците ,които ще работят в тях,защото като гледам по колко полета на ден има само от терминал 2 и всичките пълни ,не е ясно кой ще работи.
69
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквоний Балкански много Великий му е време да си ходи, видяхме го какво може. На нас ни трябва стратегия пак да станем балкански лъвове, а не да се влачим самодоволно във всичко на опашката. Вече и Косово ни треска националноя отбор по футбол, такъв резил не е било никога. А каквото във футбола, това и в цялата държава
68
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на снимката двама от собствениците на държавата, пр..естъпници от класа
67
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
200 работни места с 500 лв заплата, браво на домус..агата
66
7
 
5
 
! Отговори
безполезни Генерали преди 4 години
Докато се карат и двамата Генерали стават и двамата безполезни за таа Държава , да си купят самолетни билети за 2 седмици за Южна Аафрика и да се накарат там , като се върнат тука да не разнасят Скандалите си чрез Медиите из цяла България като Еболата
65
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грип ги гепи ГЕРБВисока температура И нискакултураНарода вече ги не ще Бокич чуди се сега къде да се свреАма пчеличката ще го намери С жило точно ще уцелиИ от тоз надут балонще остане Колкото навоз от слон ;)))
64
3
 
22
 
! Отговори
Тиквешов преди 4 години
Боко официално си откри нарко лаборатория,пазара процъфтява.Спец съда къде дреме,аре гешеф покажи желязно теме-щот всички знаем ,че топки нямаш.
63
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-страшен от СПИН-а,по-опасен от рака,сега за сега си остава простака---Радой Ралин !!!
62
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето защо требва следващия Министър да е жена щото мъжете не се понасят
61
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаха Борисов е *** :) Цял ден бачка човека ходи гледа пита... Тоя президент на 110 000 заплата на година, какво точно свърши за Българското общество? Искам да видя отчет защо плащаме такава заплата?
60
7
 
11
 
! Отговори
чуки преди 4 години
Днес трябва да звъни училищният звънец,телефон при просвета,а то звъни вчера в -Дънди прешъс,днес при Гелосания,а утре при асфалта убиец!
59
6
 
17
 
! Отговори
:)) преди 4 години
Той определи отстраняването на Силвия Великова от ефира на БНР като САБОТАЖ? срещу правителството, срещу свободата на медиите. Премиерът .... Прокурорите Да приключат "с цялата тази работа".--------------:)) Ръчно уПравление! Ръчна намеса?!? - Автоматика / автом. управл/ нема! - върнали сме се в кой/ точно/ век ... ? На вероятно *** ли? пп. ББ бълка со пръстче / у апарата па несхваща кво следва/ та системата гърми?