Шефът на БНР със заплата по-висока от премиерската - 8209 лв. за август!

Таванът на основното му възнаграждение е около 5000 лв., сам си пише бонусите
171
Шефът на БНР със заплата по-висока от премиерската - 8209 лв. за август!
Снимка: Булфото, архив

Шефът на Българското национално радио Светослав Костов е получил през август заплата от 8209 лева, а през юли е бил малко по-скромен - 7800 лева.

Генералният директор на Българско национално радио, който зае поста на 2 юли, на практика е по-високо платен от министър-председателя и президента на България.

Данните са предоставени неофициално от източници от парламента на "24 часа".

По закон, гласуван от депутатите, генералният директор на БНР трябва да получава заплата колкото председател на комисия в Народно събрание. С днешна дата тя е близо 5000 лв.

Още по темата
Бойко Борисов получава 5900 лв., заплатата на президента надхвърля 7600 лв.

Според договора, който Костов сключва със СЕМ за възлагане на управление на БНР, има право и на допълнително месечно възнаграждение, не по-голямо от 40% от основната му заплата. Тази надбавка я определя той самият като генерален директор.

Ако решението на Управителния съвет на БНР от понеделник сутрин за 25% увеличение на заплатите се отнася и за ръководния екип, то Светослав Костов ще се радва вече на заплата от 10 261 лв.

Шефът на радиото не успя да обясни в понеделник пред Съвета за електронни медии кой е виновен за спирането на "Хоризонт" в петък от 6 ч до 11 ч сутринта. Проблем с оптичния кабел, който пренася данни, е довел до замлъкването на програмата, е неговата версия. На изслушването пред СЕМ бяха поканени и представители на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС).

"На 11 септември заради множество констатирани от директора на дирекция "Техника" проблеми в БНР за осигуряване на нормалното приемане не само на "Хоризонт", но и на различните програми, се реши да бъде извършена профилактика в БНР", обясни Костов пред съвета. По думите му планови профилактики се залагат в началото на годината. Проверка показала, че такива не са правени от години. "И може би всичко това е довело до проблемите. Но е ясно, че има чисто технически проблем", уточни Костов.

"Има информация за профилактика на предавателите в същия ден на три места на обекти на НУРТС - в Белоградчик, Тръщеник и Ивайловград. Всички материали, които са събрани след проверката, предоставихме на прокуратурата", обясни шефът на КРС Иван Димитров. "Дължим корекция - говорим за спиране на сигнала, подаван от БНР към предавателите. Никой не е спирал предавателите", допълни Константин Тилев, член на КРС.

СЕМ ще представи становище за спирането на "Хоризонт" най-вероятно в сряда, а вчера прати отговор на прокуратурата, която в края на миналата седмица изиска проверка от съвета в срок от 3 дни. Зам-главният прокурор Иван Гешев увери, че до края на седмицата ще има резултати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
1
 
16
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Заплатата на П. Панайотов - бивш началник на МП Лесово бе 2500 + ДМС в четири цифри на тримесечие + служебна кола. Пътят от Бургас до Лесово и обратно 4 часа влиза в работно време. Реално 5 дни по 3-4 часа за тия пари. Добре ли е?
129
1
 
15
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Ба си интелегентната физиономия... Сигурно още носи опинците на дедА си.
128
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мда. 5000 основна плюс "колкото му се откъсне от сърцето" - той сам си решева - до 40% върху основната. Явно той е щедър и си отпуска максимума - стават 7000. Откъде идват останалите над 7000 не става ясно. Но е голямо нахалство. И аз мисля, че не е необходимо да се харчат пари за държавно радио. Не ми се е случвало да го слушам от години.
127
2
 
14
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРКомунизма си го построиха навсякъде държавните служители. На сладка заплатка открадната чрез данъци от работещите и по цял ден лежане от кълка на кълка. И в София и в Пловдив и в планините и на морето! Където има проблем, ако се разровиш винаги в дъното на цялата история има замесен корумпиран държавен служител на сладка работа като тоя с нереално висока заплата!
126
1
 
7
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 4 години
До РадославКомунизма си го построиха на Сл.бряг другарите, години преди този да вземе първата си заплата.Даже го презастрояват, откриват се всякакви обекти, само и само мафията да си пери мръсните пари.
125
2
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До 121Меси генерира за работодателя си в секунда повече пари отколкото този индивид е генерирал за целия си живот! Ама работодателя на тоя сме ние, от нашите данъци идва неговата заплата! Но се замислете само във всички агенции и комисии и държавни институции просто какво диво раздаване на заплати е щом на тоя дето нищо не прави по цял ден заплатата му е толкова! На началника на НОИ да не е 20 бона за това, че НОИ е разграден двор? А представете си само в НС какво дивашко раздаване пада!
124
1
 
9
 
! Отговори
Русенец преди 4 години
Който слуша, му вдигат високата заплата.
123
2
 
17
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Като теглим чертата излиза, че е в пъти по добре да си на държавна работа отколкото да се бъхтиш в частния сектор. При държавната работа - работата гарантирана, заплатата и тя (без значение какво правиш). Що се мъчим да мислим по цяла нощ от къде работа, от къде пари за заплати? Я всички да ходим в държавния сектор и да настане една идилия, никои за нищо няма да мисли, само ще се разписваме на фишовете. Комунизъм си постройха другарите на наш гръб, това е жалката истина!
122
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тази заплата от нашите данъци ли я получава?
121
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АНТИЗа борисов Може и така да е. Знам ли.Ама нещо наследниците не ги виждам.След него - ялова работа.
120
4
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
До 128Ами той Борисов също е "продукт" на всесилната ДС.Даже имат варианти за след Борисов, резервни варианти ... абе все комунистически м.ъ.р.ш.и ще ни крадат.
119
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо спряха "Музикална стълбица"?
118
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АНТИИ при бай тошо беше така.Ми няма кой да го замести.Като се махна бай Тошо, дойде пешо танкиста и работите тръгнаха на зле за 8 години.Страх ме е, че сега пак ще стане така.Падне ли Борисов, ще почне едно боричкане на довчерашни мижитурки и назад 8 години.
117
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората под 30 години, дори не знаят, че има такова нещо ... като радио. Хората под 59 години, дори да знаят, се питат - Защо!
116
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 125президентската заплата в БГ е 11 бона. наскоро е публикуваха.Иначе аз принципно съм против въобще да се харчат пари за държавно радио.
115
2
 
14
 
! Отговори
До 121 преди 4 години
А ти Меси с този ли го сравняваш??? Меси печели, но сам прави икономически продукт - билети от мачове, сувенири, тв права, реклами прочее. Вкарва много пари в касата на работодателите си. А на този какви са му заслугите? Никакви. И да, за България това е космическа заплата. Забеляза ли, че е по-голяма от президентската. А и този човек е държавен служител. Това не са спечелени от него пари.
114
2
 
12
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
до до антиБай Тошо беше един хитрец,дето Бойко се опитва да го копира.Умря Брежнев обаче, свърши помощта ва Бг.При Бо Тик Вун, как ще бъде бъдещето ?!И него ли ще го търпим дълги години ?
113
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До някой сиНещо си се объркал.Що мислиш, че богатите хора имат проблем със съня?А и общо взето средностатистически богатите са по-здрави и живеят по-дълго от бедните.
112
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на тоя му показаха заплатата.Не е зле да кажат и заплатата на уволнената джурналистка забравих и името.
111
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АНТИАбе и при бай Тошо сигурно шефовете на БНР и телевизията едва ли са били с под 2-3 хиляди тогавашни + привилегии.Не като текезесар със 120лв.А на кое викаш космическа заплата?На 4000 евро ли?лео меси Толкова изкарва с половин пасче.