Шефът на БНР със заплата по-висока от премиерската - 8209 лв. за август!

Таванът на основното му възнаграждение е около 5000 лв., сам си пише бонусите
171
Шефът на БНР със заплата по-висока от премиерската - 8209 лв. за август!
Снимка: Булфото, архив

Шефът на Българското национално радио Светослав Костов е получил през август заплата от 8209 лева, а през юли е бил малко по-скромен - 7800 лева.

Генералният директор на Българско национално радио, който зае поста на 2 юли, на практика е по-високо платен от министър-председателя и президента на България.

Данните са предоставени неофициално от източници от парламента на "24 часа".

По закон, гласуван от депутатите, генералният директор на БНР трябва да получава заплата колкото председател на комисия в Народно събрание. С днешна дата тя е близо 5000 лв.

Още по темата
Бойко Борисов получава 5900 лв., заплатата на президента надхвърля 7600 лв.

Според договора, който Костов сключва със СЕМ за възлагане на управление на БНР, има право и на допълнително месечно възнаграждение, не по-голямо от 40% от основната му заплата. Тази надбавка я определя той самият като генерален директор.

Ако решението на Управителния съвет на БНР от понеделник сутрин за 25% увеличение на заплатите се отнася и за ръководния екип, то Светослав Костов ще се радва вече на заплата от 10 261 лв.

Шефът на радиото не успя да обясни в понеделник пред Съвета за електронни медии кой е виновен за спирането на "Хоризонт" в петък от 6 ч до 11 ч сутринта. Проблем с оптичния кабел, който пренася данни, е довел до замлъкването на програмата, е неговата версия. На изслушването пред СЕМ бяха поканени и представители на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС).

"На 11 септември заради множество констатирани от директора на дирекция "Техника" проблеми в БНР за осигуряване на нормалното приемане не само на "Хоризонт", но и на различните програми, се реши да бъде извършена профилактика в БНР", обясни Костов пред съвета. По думите му планови профилактики се залагат в началото на годината. Проверка показала, че такива не са правени от години. "И може би всичко това е довело до проблемите. Но е ясно, че има чисто технически проблем", уточни Костов.

"Има информация за профилактика на предавателите в същия ден на три места на обекти на НУРТС - в Белоградчик, Тръщеник и Ивайловград. Всички материали, които са събрани след проверката, предоставихме на прокуратурата", обясни шефът на КРС Иван Димитров. "Дължим корекция - говорим за спиране на сигнала, подаван от БНР към предавателите. Никой не е спирал предавателите", допълни Константин Тилев, член на КРС.

СЕМ ще представи становище за спирането на "Хоризонт" най-вероятно в сряда, а вчера прати отговор на прокуратурата, която в края на миналата седмица изиска проверка от съвета в срок от 3 дни. Зам-главният прокурор Иван Гешев увери, че до края на седмицата ще има резултати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Sicht PunktНе ги мисли политиците ,това е само по ведомост а на колко места се подписват и от колко места по толкова вземат ....Те и затова си мълчат ,защото знаят колко те са се *** от горе до долу.....ако имаха право мислите ли че щяха да мълчат ?
69
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТИКВА ТИ СИ ДЖЕБЧИЯ - ОПРАЗНИ МИ ПОРТФЕЙЛА
68
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТИКВА ТИ СИ ГЕШЕФТАР
67
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как може да получава повече от Бойко Тиквата? Това е подигравка със свободата на мафията! Не може така всеки да краде, като Боко! Абсурд! Това не е държава!
66
2
 
11
 
! Отговори
нищо лично преди 4 години
Силвия Великова, колко взима на месец ?
65
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много сте объркани! Никой не е забогатял от заплати. Смятайте малко: 8000х12мес=96000,т.е.даже 10год да е шеф с разни повишения и бонуси, няма и 1 милион,...за 10 ГОДИНИ. Като си вдигне харчовете, ще му останат за един апартамет и дрехи. Гледайте истинските апаши, не тея на заплата, било то и от бюджета.ТИ НОРМАЛЕН ЛИ СИ ВА
64
5
 
6
 
! Отговори
Ей, преди 4 години
много сте объркани! Никой не е забогатял от заплати. Смятайте малко: 8000х12мес=96000,т.е.даже 10год да е шеф с разни повишения и бонуси, няма и 1 милион,...за 10 ГОДИНИ. Като си вдигне харчовете, ще му останат за един апартамет и дрехи. Гледайте истинските апаши, не тея на заплата, било то и от бюджета.
63
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТИКВА ТИ СИ КРАДЕЦ
62
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
заплата от 8209 лева ХАХАХАХАХАНАЙ-"ВИСОКИТЕ" ЗАПЛАТИ БИЛИ В IT СЕКТОРА ХАХАХАХАХАХАХ
61
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С огорчение разбираемо, че е по лесно да изговориш и напишеш томове глупости отколкото да приложиш в живота си поне един нравствен закон , и не е трудно да си обясним наблюдаваното в ежедневната практика.Противоречия за справедливост и претенции за нея.
60
2
 
10
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
И този "Зеленият пъпеш" защитава БНР!!! Нямало свобода на словото!!!Ква ти свобода, дъректора му взима по-висока заплата дори от него, за да си клати краката.
59
2
 
12
 
! Отговори
мижи да те лАжем преди 4 години
И това е, когато сме на 111 место по свобода на словото.Скочим ли с нЕколко места, на тоз заплатата му ще хвръкне нагоре.
58
5
 
7
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
Бойко Борисов получава 5900 лв., заплатата на президента надхвърля 7600 лв."Зеленият пъпешон" получава с 1700лв. повече от премиера и като основно задължение за това си е определил, да плюе по Борисов. Ежедневно, ежечасно ежеминутно.Вместо да организира с Деса Мерцедеса благотворителни кампании, делови срещи с посланици и представители на чужди държави, вместо да гради ПОЛОЖИТЕЛЕН имидж на България, той плюе плюе..
57
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето защо е бедна нацията ! Защото се самозабравиха шепа политици и обслужващите ги бизнесмени. Едни най-вече началниците дето други им вършат работата си определят сами заплатите за тях е комунизъм ,така е и с депутатите ,те си узаконяват своята лакомия и голямата част от народа едва мърда толкова години не можем да смогнем да ги нахраним....
56
2
 
2
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Анти съм против тези, дето за пари са готови на всичко.
55
2
 
6
 
! Отговори
проктолог преди 4 години
Това е част от международния заговор. БНР спира излъчването, в това време Тодоров пуска пръскачките пред Народното събрание, Малинов и Иванчева правят преврат. И понеже населението не може да бъде уведомено за предстоящия потоп, след престъпното включване на пръскачките, София, а по-късно и България потъват във водните струи на пръскачките. Дори и Георги Харизанов от Напоителни системи е безпомощен. Руснаците отменят идването си в България, защото тя вече е на дъното. Не само в преносния смисъл.
54
2
 
19
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Пичове, не знам кой стилист е измислил този тип прическа, но като цяло излъчването и визията на този тип е като налузен *** и слузест гол *** едновременно;))) Гледам, че и други *** от телевизионният екран, почват да я носят. Пичове, изглеждате като абсолютни оли.гофрени;))) Трагедия, подплатена с близо 9 хилки заплата за клатикурство.
53
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АНТИИ АЗ СЪМ АНТИ- ИСКАМ ДА РАЗБЕРА КЪДЕ ОТИДОХА СПЕСТЯВАНИЯТА НА ПОКОЛЕНИЯ БЪЛГАРИ ОТ 13 ФАЛИРАНИ БАНКИ ОТ ЧЕРВЕНИТЕ ПРЕЗ 1.1995Г/2.1997Г, ПАРИТЕ ОТ КТБ РАЗБРАХМЕ ЧЕ СЕ ПРЕВЕЖДАТ ОТ ВАСИЛЕВ КЪМ МАЛОФЕЕВ ЗА ДА НИ ОБЪРНЕ ПОСОКАТА, А СЕГА ВСИЧКИ НИЕ И ВНУЦИТЕ НИ ЩЛАЩАМЕ 4/5 МИЛИАРДА ПРЕЗ ФОНДА ЗА КОМПЕНСАЦИЯ- ЧЕРВЕНАТА БАНДА СЛУГУВА НА БРАТЯТА- С ТАКИВА СЕСТРИ И БРАТЯ НЕ НИ ТРЯБВАТ ВРАГОВЕ- ВСИЧКИ ОЛИГАРСИ В ЗАТВОРА ДО ЖИВОТ.
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един се обади, да въведат символичнатакса от два лева на електромер защото да са по-обществена медия от досега.Слрф време я вдигат и ние слушамекачествена *** медия.Колко ехубаво наготово да взимаш зслъка на хората,за да ти е добре на теб.Това,катоидея го натресе величеството кобурга.
51
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво. Спомнете си колко е минималната пенсия и то за трудов стаж.