Шефът на БНР със заплата по-висока от премиерската - 8209 лв. за август!

Таванът на основното му възнаграждение е около 5000 лв., сам си пише бонусите
171
Шефът на БНР със заплата по-висока от премиерската - 8209 лв. за август!
Снимка: Булфото, архив

Шефът на Българското национално радио Светослав Костов е получил през август заплата от 8209 лева, а през юли е бил малко по-скромен - 7800 лева.

Генералният директор на Българско национално радио, който зае поста на 2 юли, на практика е по-високо платен от министър-председателя и президента на България.

Данните са предоставени неофициално от източници от парламента на "24 часа".

По закон, гласуван от депутатите, генералният директор на БНР трябва да получава заплата колкото председател на комисия в Народно събрание. С днешна дата тя е близо 5000 лв.

Още по темата
Бойко Борисов получава 5900 лв., заплатата на президента надхвърля 7600 лв.

Според договора, който Костов сключва със СЕМ за възлагане на управление на БНР, има право и на допълнително месечно възнаграждение, не по-голямо от 40% от основната му заплата. Тази надбавка я определя той самият като генерален директор.

Ако решението на Управителния съвет на БНР от понеделник сутрин за 25% увеличение на заплатите се отнася и за ръководния екип, то Светослав Костов ще се радва вече на заплата от 10 261 лв.

Шефът на радиото не успя да обясни в понеделник пред Съвета за електронни медии кой е виновен за спирането на "Хоризонт" в петък от 6 ч до 11 ч сутринта. Проблем с оптичния кабел, който пренася данни, е довел до замлъкването на програмата, е неговата версия. На изслушването пред СЕМ бяха поканени и представители на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС).

"На 11 септември заради множество констатирани от директора на дирекция "Техника" проблеми в БНР за осигуряване на нормалното приемане не само на "Хоризонт", но и на различните програми, се реши да бъде извършена профилактика в БНР", обясни Костов пред съвета. По думите му планови профилактики се залагат в началото на годината. Проверка показала, че такива не са правени от години. "И може би всичко това е довело до проблемите. Но е ясно, че има чисто технически проблем", уточни Костов.

"Има информация за профилактика на предавателите в същия ден на три места на обекти на НУРТС - в Белоградчик, Тръщеник и Ивайловград. Всички материали, които са събрани след проверката, предоставихме на прокуратурата", обясни шефът на КРС Иван Димитров. "Дължим корекция - говорим за спиране на сигнала, подаван от БНР към предавателите. Никой не е спирал предавателите", допълни Константин Тилев, член на КРС.

СЕМ ще представи становище за спирането на "Хоризонт" най-вероятно в сряда, а вчера прати отговор на прокуратурата, която в края на миналата седмица изиска проверка от съвета в срок от 3 дни. Зам-главният прокурор Иван Гешев увери, че до края на седмицата ще има резултати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
12
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До КАРЛОВЕЦНай отвратителното е, че на тоя заплатата от 8000 на месец идва от данъците на тия шивачки с по 400 лева заплата! Това е най покъртителното в цялата история! Че за тия 8000 лева които ги получава тоя на месец се взима от изкараните с пот на челото данъци на цели 35 шивачки (например)! Кои е по полезен за държавата? Тоя или 35 шивачки които произвеждат стоки за износ и внасят пари в държавата? Цялата концепция е сбъркана из основи! Ама не е само заплатата му, а и осигуровките му!
49
1
 
17
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Е сега пък ...Разходите покрай катастрофата с Карапутанчева са хиляди и хиляди лева.Бедните ще ги плащат !
48
2
 
15
 
! Отговори
we преди 4 години
Разсплута държавна хранилка е БНР. Защо не ми дойде в частната фирма и за 8000лв заплата да ми прави *** парчета - моментално аут с шутове. И му вдигат заплатата???
47
2
 
10
 
! Отговори
До 49 преди 4 години
Средна класа на заплата няма. Основна характеристика на средната класа е, че не са на заплата. Може и 100 хиляди или 1 милион да им е заплатата, пак не са средна класа, а високоплатени наемни работници. Доста често срещана грешка - бърка се средни по доходи със средна класа.
46
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕЛЕНА МИЛИОНЧЕВА СИ БЕШЕ ПИСАЛА 12 000ЛВ ЗАПЛАТА ОТ 500 000 ЛВ ОТ КТБ И КЪЩИЧКИ ЗА ГОСТИ С ЕВРОПАРИ БЕЗ ГОСТИ- ЕХ НА РУСУФИЛЯТА ИМ НЕ ТРЕБИ СИЛНА ПОЛИЦИЯ И ПРОКУРАТУРА- АКО МОГАТ ДА ФАЛИРАТ И РУШАТ, А ПОСЛЕ ПЛАЩАТ ТУК ТАМ- ПОСЛЕДНО РАЗБРАХМЕ ЗАЩО ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ФАЛИРАЛ КТБ- ЕМИ ПАРИТЕ В РУСИЯ СЪМ НА МАЛОФЕЕВ- УБАВИ ХОРА СА ЧЕРВЕНИТЕ Б А Н Д И Т И- НЕЩАТ НЯКОЙ ДА ГИ КОНТРОЛИРА- ПРЕС ПРОСОТУ....САМО ДА НАБАРАТ ВЛАСТТА И ЗАКЛЮЧВАМЕ ВСИЧКО ЧЕ ЧЕРВЕНИТЕ МИЛОСТ НЯМАТ КРАДАТ ПОСЛЕДОВАТЕЛНО И ТВЪРДО.
45
18
 
3
 
! Отговори
Програмист преди 4 години
Хора не злобейте и не завиждайте. Изграждането на а средна класа е приоритет за държавата. Тази му заплата си е ок за средно а класа, ще повлече след време и ваше заплати нагоре, осъзнайте. Аз съм н а 10 хилки заплата, ама шефа ми е н 20 бона, какво да седна да злобея и завиждам ли? Кой каквото си е надробил, това ще сърба, когато аз съм учил и решавал задачи по цели нощи, Вие щипехте момите и пиянствахте в Студентски град. Сега си берете плодовете от труда си тогава
44
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно как някой взима 8 хилки за да убива от скука слушателите си. За какво отговаря този челяк? Заплатата нали е според отговорностите?
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слугата на #КОЙ спря радиото и се опита да наложи цензура. Това се плаща!
42
1
 
6
 
! Отговори
info.info преди 4 години
Онзи *** Къдера го сложили шеф на спортните новини, той пък взел, че се сложил да води студиото на европейското по футбол преди и след мача, след това си направил и предаване за след мача пак да коментират мача с някви с една флейта и една ионика/синтезатор/ и си играе пред камерите и пред зрителите като взима пари от 3 неща. То да крадеш пак се изисква някакви умения и акъл, ама да го правиш пред очите на цяла България си е наглост и ние овцете позволяме това даже сси го гледаме на живо.
41
1
 
2
 
! Отговори
Еххаха преди 4 години
защо да не е?
40
1
 
20
 
! Отговори
Гербераст - комунист преди 4 години
Пазарджишкият доктор прави по 57 к на месец и слага байпаси на напълно здрави хора :)
39
1
 
6
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Днес тук, един (като този) за да е добре, други трябва да са зле.Ама за другите, дето са зле не пишете !!
38
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 38------------------А един лекар ако вземе 50 бона щото е учил и работи високоспециализирана дейност го оплюват,нали.
37
2
 
8
 
! Отговори
Ааа преди 4 години
Има ли такова радио?Кой ли го слуша?
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
как беше - далавера е схема в която не участвам...
35
3
 
8
 
! Отговори
info.info преди 4 години
Тези хрантутници в БНР и БНТ като ги гледам на кадри от апаратните как се разхождат по домашни дрехи все едно от дивана в хола са дошли на работа са ми много нелицеприятни. Качеството на картината и софтуера в БНТ се променя, а гледам физиономиите все едни и същи, има една говорителка къде плаши децата сигурно с торби под очите - като цимент от 50 кг. И това се случва със закон - народа т.е. НИЕ им даваме по 68 милиона лева за миналата година да гледам на живо ме крадът.
34
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, нотариусите правят по 50 хилки на месец, за да бият печати. Първо с тях се захванете.
33
6
 
5
 
! Отговори
Заможен преди 4 години
Е чудо голямо, аз за юли изкарах 8300,не е кой знае какво
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до пишещите тук - бъдете сигурни че има хора които четат тук и си викат 'а само ако знаете как е при нас/как е на други места, за какви суми става въпрос..'. И се подсмихват разбира се!
31
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Закрийте ги тези държавни медии. И без това сме пълни с частни.