Не знаем кой, кога ще ни нападне, за това ни трябва казарма

Според депутатите от ВМРО, военната служба е наложителна
Обновена: 20 сеп 2019 10:09 | 19 сеп 2019 22:30, Нели Христова
288

"Според социологическо проучване, проведено от Министерството на отбраната през последния месец, 71 % от българските граждани желаят връщане на наборната военна служба. Много е важно да подчертаем, че и обществото в Европа е категорично по този въпрос",  това заяви депутатът от ВМРО Борис Вангелов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Но ще се върне ли задължителната военна служба от 2021 година?

Според Вангелов връщането на наборната военна служба се налага, защото води до физическото и нравственото възпитание на мъжката част от населението, като предвиждат жените също да служат, но доброволно.

"Ще служат за период от 6 до 9 месеца, като това зависи в кой род войски служи. Например в зенитно-ракетни, авиация и такива сложни войски, там не може да придобие умение за 6 месеца", каза депутатът от ВМРО Борис Вангелов.

От думите му стана ясно, че няма как да знаем кога и кой ще нападне дадена държава, затова идва този натиск за връщане на казармата.

"Започва мащабна модернизация на българските въоръжени сили. В края на тази година ще гласуваме проекта за корабите, а в началото на новата година този за сухопътните войски", заключи Вангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
3
 
10
 
! Отговори
Смях преди 4 години
ВМРО още живеят във военно време...Не разбират ли, че на България е нужна работеща икономика, производство? Хубаво - ще съсипят 6 до 9 месеца от живота на младите и после какво? Чакаме Русия да ни нападне ли? И с какво ли ще се отбраняваме тогава? С една шепа изгнили самолетчета и танкове ли? Че те руснаците имат последно поколение техника навсякъде. Не, тия ВМРО наистина са вредни за България.
214
6
 
1
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
Ааа , Джамбазки не пипай. Тай е единствения свестен във ВМРО.
213
8
 
0
 
! Отговори
Историк преди 4 години
До Анонимен 215Спокойно няма да въведът казармата, недей рева.Аз съм служил 98-99г.Не е приятно за такива като тебе а и се чудя ако застане един двуметров мъж с тегло 130кг. как ли ще реагираш.Поколението от 90-те си беше мутренско, спор няма, ама само ако знаеше какви здрави батки имаше тогава, изобщо нямаше да говориш така.Айде с мир.
212
4
 
3
 
! Отговори
ха-ха преди 4 години
И като всички се напишат меки китки кой ще отиде в казармата?
211
0
 
14
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
И какво ще защитава армията, за кое синовете ни да стават пушечно месо - за имотите и властчицата на олигарси, прасчовци и престъпни управници ли? То не остана държава, заради която да се бори човек - имаме мафиотизирана мащеха, не държава. Да ни превзема който ще, все ми е тая - по-лошо от тва няма да е.
210
1
 
1
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До Историк 140 Вярно човешкия фактор е от значение. Представи си един милиард китайска войска като цунами с тояги , тръгнали към Русия.Няма кой да ги спаси.
209
1
 
4
 
! Отговори
бай х преди 4 години
от всякъде сме заобиколени от натовски съюзници / може би ?? / да не стане като през 1913 съюзници разбойници
208
1
 
2
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
До Анонимен129 Какви акции бе , човек ? Акциите ми ги окрадоха комунистите като Жан Виденов.Къде се скри този мишок ?
207
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да питам големите мъже служили на БКП, къде бяхте когато партията ви ограби пенсионните фондове 1997г?Защо позволихте на партията ви да направи това?
206
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ми е приятно да го призная, но най-скопените поколения български мъже за всички времена са тези, които минахме през задължителна казарма. Страхливи и роболепни послушковци, които почитаха като господ "кварталния". Историята доказа, че от такива "мъже" нищо не става. Могат само да слушат, изпълняват и козируват на партията.
205
1
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
каква поредна глупост за неефективна армиянякои еснафи в тази държава искат да се връщаме назадглупостта на пишещи се за политици индивиди няма какво по смисленно да измисли
204
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Долу фашизма, свобода за народа!
203
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва ни по-добро разузнаване и оставка на сегашните незнаещи некадърници.
202
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВМРО са жалки изчадия адови.
201
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Партия която праща за евродепутати Слабаков и Джамбазки, да дава мнение и за казармата .......пълна бутафория
200
1
 
14
 
! Отговори
Трябва си преди 4 години
Ако отида в казарма, първото нещо, което направя след като изляза, е да отида да разчистя в парламента.
199
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като ВМРО са такива "мъже" - нека дадат пример и всичките им членове, които не са ходили в казарма да се запишат първи, в т.ч. и Джамбазки
198
1
 
5
 
! Отговори
ВАНГЕЛОВ, преди 4 години
ДА ТИ ДАМ ЛИ ТЕЛЕФОНА СИ, ДА МИ СЕ ОБАДИШ , КАТО ГО НАЛОЖИТЕ ТОВА? НА КУКОВО ЛЯТО...ЩО НЕ ХВАНЕЩ ДА МЕ ПОРАЗВЕДЕШ...
197
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОТКЪДЕ КИНТИ БЕ, ВАНГЕЛОВ??? НАЛИ 1 ОТ ПРИЧИНИТЕ ЗА 3 ТЕ ФАЛИТА НА ЖИВКОВ Е ТОЧНО НЕПОСИЛНАТА АРМИЯ!ГЛАВНА ПРИЧИНА ЗА ФАЛИТА НА СВЕТОВНИЯ КОМУНИЗЪМ! И ШКЕМБЕТО СЕ БАРА ИСТОРИК???
196
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
по дискотеките и кръчмите сте големи мъже пък сега сте готови да емигрирате със семействата си да не вземе някой да ви нашляпа в казармата