Държавата не дава: Маргарита Хранова без пожизнена награда

След 3 г. чакане: Певицата не е одобрена за награда за заслуги
147
Държавата не дава: Маргарита Хранова без пожизнена награда
Снимка: архив, БулФото

Държавата остави Маргарита Хранова без пожизнена парична награда за заслуги към нацията.

Идеята на отличието е да осигури старините на десетките изпълнители, актьори, творци и спортисти, които получават малки пенсии или изобщо нямат такива.

Маргарита Хранова е изпяла едни от най-обичаните български песни. Преди три години се пенсионира с 352 лева на месец. Тогава Съюзът на музикалните и танцови дейци издига кандидатурата й за пожизнена парична награда за особени заслуги към държавата.

Певицата все още чака отговор от Министерството на културата, предаде bTV.

"Трябва ли човек да грохне, за да му дадат такъв вид пенсия, пожизнена. Чувствам се безкрайно досадна. Така ми се струва, че е много обидно, да звъниш и да питаш: Абе, какво става? Тия мойте документи, като че ли просиш някаква награда", заяви певицата.

Наградите се определят от 15-членна комисия към министерството, в която има представители на всички артистични среди. Маргарита Хранова не попада сред тези наградени творци.

За пожизнена награда до 700 лева са кандидатствали 133 души, от тях одобрени са 47.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
16
 
! Отговори
обаче преди 4 години
На раздутата до пръсване излишна администрация раздаваме с пълни шепи
52
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Социалистическата Концерта дирекция си е правила оглушки и не е внасяла осигуровки.Имаше затрити документи.То и Годжунов умря в мизерия с 220 лв пенция.Уж му бяха обещали 700,но така и не ги дочака.
51
2
 
18
 
! Отговори
Жо преди 4 години
ПЕНСИЯТА на всички се изчислява по формула, която я има в сайта на Националния осигурителен институт. Тази формула не е много трудна, сам да си изчислиш пенсията- трябва да знаеш осигурителният си доход през годините и трудовия си стаж. И двете неща не са тайна и можеш да си ги поискаш от местата, където си работил.Осигурителният ти доход се сравнява със средния осигурителен доход (СОД) за страната.Ако си получавал заплата и осигурявал над СОД, ще вземеш пенсия над 500 лв.Толкова е просто!
50
4
 
57
 
! Отговори
так не може преди 4 години
Гледах я по телевизията и ми стана жал за нея. Защо се унижава така? какви заслуги? Нима аз, която съм работила 42 години нямам заслуги? Абсолютно недостойно. Навремето си живееха като царе, сега продължават да учасват в разни пошли предавания и всичко това за пари. Само тя ли има нужда от пари, ами останалите?
49
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А минималната в Гърция е 486 евро.Лош късмет да пееш у нас ,та да взимеш една трета от минималната при съседите.Стабилни сме.
48
12
 
9
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Сигурно е класифицирана като "Русофил" - затова не е одобрена. Кой знае колко концерти е изнесла в СССР и Русия..............
47
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние ги уважаваме, но те нас, не. Участват във всякакви халтури, унижават се заради подхвърлени пари. Никакво достойнство. Респект пред Лили Иванова. Остана си сама звезда на небосклона. Горда и недостижима.
46
4
 
56
 
! Отговори
гост преди 4 години
Дайте на всички артисти , певци , клоуни , музиканти , писатели ,художници , антифашисти , журналисти , политици по 2000 или по 2500лв пенсия за да живеят добре . На обикновенният българин 250 до 350 лв . му стигат . Той е научен да оцелява с малки суми ......
45
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е добре,де Хранова през прехода,близо 30 години вече може да се каже,че е работила,че и артиска беше по едно време,концерти,представления,,та, с какъв доход се е осигурявала?То по тази логика всички артисти и певци имат заслуги към държавата,но примерно научните работници от БАН които са на минималка и които имат принос без да го афиширате,но не са на екран,те нямат заслуги.Нищо лично,но но не само тя е пенсионер,а 2/3 имат пенсии под 300 лв.
44
4
 
60
 
! Отговори
Бнт преди 4 години
Като ядеше кебапите не рева.Сега ревеш.И 352 лв.са и много. С какво е повече от останалите пенсионери?Н***глеци!
43
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държава вече няма. Разберете! Един народ , дето не иска МАСОВО да отиде и да гласува ба избори срещу МАСОВИЯ ПЛАТЕН ТУРСКИ И Р.О.МСКИ ВОТ не е никакъв народ.ОЩЕ ОТ СЕГА МАСОВО СИ СМЕНЯТ МЕСТОЖИТЕЛСТВОТО. ВИЕ РАЗБИРАТЕ ЛИ? ПО ЦЕНТРАЛНИТЕ НОВИНИ ЖУРНАЛСТИ ПРАВЯТ РЕПОРТАЖИ. ИМА РАЙНО С 10 пъти увеличено население.
42
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Води ни патио велика, към светло бъдеще и красота. А бъдещето ни осъмна на тръстика, красотата пък се вмириса!
41
2
 
54
 
! Отговори
вЕтъра на ПОДмяната преди 4 години
до 37 ТРябва да се уважават певци и артисти Пич,че такива кат нея от едно време ги "уважаваха" другарите !Сега заради точно многото уважение са така ,да просят. Нямат стаж,нямат документи , приходи от концерти ,халтури ... ядеш ,пиеш на корем ,обикаляш света -народа плаща!И минат 30 години и ХОП "къде ми е пожизнената награда?"То сега вече става ясно званието "народен артист" - артист който го храни народа от доходите си . Станаха тези досущ кат ци/га./ните - без нищо ,да им даваш!
40
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
навремето тази жена имаше автомивка в зона Б-5 не знам дали още я има
39
2
 
46
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
"за особени заслуги към държавата" То по тая логика и Азис утре може да каже че заслужил на държавата, даже позаслужил ще иска да е ,щото е ***
38
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 30г сме демокрация, музикантите се осигуряват сами, демек каквото изкарат от участия , трябва да си плащат осигуровки и т.н. ние каква вина имаме, че жената не го е правила. На запад е същото, с единствената разлика, че ако я разберат, че не си е плащала осигуровките, темида не и мърда
37
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пееха пред храма Свети Александър Невски на 10 ноември 1989 година "Комунизма си отива ", " Аз не съм Комунист", "45 години стигат (Времето е НАШЕ/ТЯХНО)".А сега що дири пожизнена награда ? Да си я търси от тези които ги вдигнаха да правят скечове след 89-та година по поръчка. Да си беше накупила имоти да ги дава под наем ,зле нямаше да е .Ама за това си трябва акъл , не става само като се навираш г. /аза на партийните другари..това е до време
36
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мъже й нали уж беше бизнесмен,нямат ли заделени пари?А от авторски права не получава ли? Или всичко отива в казината?
35
0
 
44
 
! Отговори
Ьц преди 4 години
Мъжа й, с когото се хвали непрекъснато, профуква големи суми пари за хазарт, но ние какво сме виновни?!
34
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да изпее нещо за гербери може да стане номера.