Свързаха любопитни имена с расисткия скандал на мача с Англия

"Ройтерс" пусна снимки на български фенове, облечени в черни дрехи и с маски
16 окт 2019 18:00, Екип на Bulgaria On Air
92

Кои са феновете, уловени от фотографите и телевизионните камери с вдигнати във фашистки поздрав ръце на мача с Англия? Това трябва да установи полицията, която започна арести на част от заподозрените, издавали маймунски звуци на стадион "Васил Левски".

Още по темата
От полицията за момента са установили 15 ултраси, като за 9 от тях има данни за участие  в расистката проява. Част от тях са с криминални регистрации. В Първо районно управление в София са задържани шестима, други трима все още се издирват.

Разпитите продължиха през целия ден. Излизащите от полицията обаче отказаха коментар.

В същото време агенция "Ройтерс" разпространи снимки на български фенове от стадиона, облечени в черни дрехи, с маски и качулки. А много световни издания ги препечатаха на първите си страници. На тях се виждат и популярни лица. Сред тях е ММА боецът Георги Валентинов, известен и като бивш приятел на плеймейтката Златка Райкова, съобщава в свой репортаж телевизия Bulgaria ON AIR.

Непосредствено до Валентинов е Теодор Грудов, с прякор Теди-Хитлера, близък с "Мис Силикон 2018" - Ана-Мария Чернева. Неотдавна, в телевизионно интервю за обществената телевизия, Грудов показа татуировките си с нацистки символи. На фотографията се разпознава и Любомир Делев, който сам се представя като ултрас и кикбоксьор.

Ако съучастието на феновете в хулиганските прояви бъде доказано, Законът за футболното хулиганство предвижда отнемане на правото за посещение на спортни събития у нас и в чужбина до 2 години и глоба до 2000лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Колкото и да е банално, гешефта с расизъм е новия тарикатлък на евреите. Холокоста е изсмукан до дъно, трябва нещо ново. А защо точно с България започват? Този въпрос е от много отдавна, писано е доста по него, бих и допълнил няколко думи - но трият.
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми кво толкоз. Хората в Европа не са като ингилизите, имат други интереси. Футболът е просто отмора.
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Англия не е забравила Доиранската епопея и гледа да ни изложи пред целия Свят че сме расисти това направо удар по националните ни цености . Ние като Държава трябваше да се защитим не може да те унижат толкова мерзно . Стига сме търпяли да ни мачкат да заклемяват нямаме ли ние лъвски сърца както при Доиран и други събтия сме показали като сме спасили 50000 Евреи . И да ни лепят етикет че сме расисти.
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига сме я лющили тази провокация,ПРЕДВАРИТЕЛНО ПОДГОТВЕНА ОТ ИНГИЛИЗИТЕ И РЕАЛИЗИРНА С БЪЛГАРСКО УЧАСТИЕ!Поне 10 дни преди мача ингилизитре изляха кава ли не помияСРЕЩУ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ,НАРИЧАЙКИ ГИ ПРЕДВАРИТЕЛНО И ПРЕДНАМЕРЕНО РАСИСТИ и никой,ама никой от управляващите нито се сети,че това е планирана провокация И КОЕТО Е НАЙ-ДОЛНОТО,НЕ РЕАГИРА В ЗАЩИТА НА БЪЛГАРИЯ,ПРЕД ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ - КАКВО Е ДА ОБВИНЯВАШ ЦЯЛ НАРОД В РАСИЗЪМ,АКО НЕ Е НАЙ-ДОЛЕН ТАКЪВ?Но,глас в пустиня,сега рев-напра
57
0
 
9
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
Няма такава полиция в света! Групичката от около 40-50 човека предизвикала расистките подмятания, била "помолена" да напусне и те "тихо и кротко"-напускат сектора на стадиона! Сигурно полицаите им пожелали на излизане и "приятна вечер" и "лека нощ"! При условие, че това се очакваше на стадиона от анличаните 10-на дена, не се предприе нищо. Толкова ли беше сложно всички "кротко" излизащи от стадиона и придизвикали расистките изцепки да бъдат качени в един автобус и в райнното, а не след дъжд качулка сега да се издирват от кадрите на телевизионните камери. Браво....!
56
0
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
100 пъти ще плащаме за една и съща работа защото тлъстаците в МВР ги мързи да си вършат работата за която взимат заплати и защото не се научиха, че основната работа на МВР е превенция, а не констатация, че МВР не е статистическо бюро! Ж*рналята отидете и питайте Баш Тиквондур защо има расизъм в Абсурдистан! Тия гамени са просто симптом на една болест която разяжда обществото ни! Първоисточника е в НС! Причината е ясна - за данъкоплатеца само задължения, за мързелите само права! Това е причината!
55
0
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Как 1 *** не повдигна въпроса за дисциплинарното уволнение на министъра на вътрешните работи заради престъпно пилеене на публичен ресурс? Абе некадърници - питайте го тоя *** защо след като сме платили заплатите на една банда милиционери да пазят тоя мач никои от тия некадърници не си свърши работата и не арестува тия гамени? А сега освен заплатите на некадърниците на мача ще трябва да платим и заплати на некадърниците които сега ги издирват по градовете!
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам дали е расисъм това, по скоро е изблик на злоба и агресия, която си я показват на почти всеки мач тези хора под една или друга форма. Подхранват егото си като се подиграват на противниковите играчи. Целта им е да унижат противника, да го разконцентрират или да го смачкат психически ако могат. Обиди и провокации - това са инструментите. Навсякъде по света има такива хора, не само в България, но тук на стадиона се чувстват анонимни и безнаказани и затова се получава така.
53
0
 
0
 
! Отговори
Поздрави преди 4 години
Свали тия очила , ***
52
0
 
1
 
! Отговори
мунчо преди 4 години
До питам сериозно 2 път>не можеш ли да си отговориш саМ,КАКВАТО ДЪРЖАВАТА,ТАКЪВ И ФУТБОЛА,
51
1
 
22
 
! Отговори
питам сериозно 2 път преди 4 години
Защо триете 2 пъти коментара ми? Англичаните са освиркали българския химн,защо българските медии не отразят тази проява на расизъм? Защо журналисти винаги сте на страната на чужденците? Борис Джонсън нима има право да обижда,че българите сме животни? Да не би англичаните да са постъпили като джентЪлмени?
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами нали наште гамени от англичаните са ги изкопирали тези расистки номера, нали от тях се научиха на арогантност !! Малко късно, но стигнаха учителите си. Все пак не са се били и не са убивали, както десетки пъти са го правили английските футболни неандерталци по своите и чуждите стадиони. А сега се правят на Дева Мария и непорочното зачатие....Присмял се Щърбел на Хърбел!
49
1
 
3
 
! Отговори
meesi преди 4 години
до 58. А като малък да се те изнасилвали...и сигурно ти е харесвало...
48
0
 
9
 
! Отговори
РВ преди 4 години
И аз да видя някой да пикае българското знаме или да плюе химна пред очите ми, ще го напсувам! Никой народ не заслужава това!Ще го напсуваш? Аз бих го псувал с тръбата докато спре да диша.
47
6
 
18
 
! Отговори
скункс хед преди 4 години
Като ги гледа човек тия ***,никаква разлика с талибани на външен вид,големи арийци..
46
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако полицията не започне да ги арестуват, категоризират, привикват, да им сложат гривни.България ще остане в изолация. Политиците ще бъдат изолирани от политиците в другите държави.Колко оплаквания в МВР има срещу тях? Какво направи полицията? Колко бити хора има? Защо полицията не започне да се среща с хората. Адрес по адрес, вход след вход. Всеки да каже за съседа УЛТРАС-СКУНАР-МУТРА-ПОБОЙНИК.Нищо не работят, а разполагат с коли у скъпи имоти. Как става така?ГРОБ СА ВИНОВНИ. ТИКВАТА Е
45
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само в моя квартал има 15 броя 25-30 год. лапета. Нямат работа. По цял ден тренират. С анцузи и си личи, че са взимали яко АНАБОЛИ. 20 год. лапе с тяло на великан.Питаш го, къв си ти бе? Спортист без медали?Истината е, че ГРОБ ги ползва и не дават на МВР да ги пипат. ГРОБ СЪЩО са НАЦИ ПАРТИЯ.ГЕРМАНИЯ НАПРАВИ ГРЕШКА С ТИКВАТА. МЕРКЕЛ ВЕЧЕ СЪЖЕЛЯВА И ПОЧНА ДА СЕ РАЗГРАНИЧАВА ОТ ТИКВАТА.КОЯ Е ТАЗИ МАРКА ХУЛИГАН? КАК СЪЩЕСТВУВА? ФРАКЦИИ, ГРУПИЧКИ, ПОБОИЩА. НЕ СИ ПЛАЩАТ СМЕТКИТЕ ЗА ОБЩИТЕ Ч
44
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
15? Я стига сте се излагали. Във фейсбук има хиляди. Само филтрирайте по градове и почвайте с мъжките имена по азбучен ред. Обикновенно акаунтите им са с снимка на ФК ЛЕВСКИ .В профилите им има бухалки, побой, български про..ститутки, боеве с кучета, питбули, реклама на анаболи, химии и омразни текстове към хора с кариера и работа (полицаи, лекари, ит специалисти). Яко хейт към всички и благоговение към МАФИОТИ, ММА борци.Защо полицията не ги привиква ,разследва? Знаят ги. Оплаквания има мн
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до Никола,вече не е кой, а кои. В условията в момента няма единичен случай на монополно влияние, има доста единици, които работят като олигархична структура и се разбират помежду си. Никой от тях няма интерес за борба за еднолично първо място защото риска е много голям и ще последва унищожение на системата.
42
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Химна на националния отбор по футбол трябва да е "Хубава си моя горо". 11 дървета, от които получаваме само скръб и жалост!

Спонсорирани публикации