Гешев: Толкова открито не са избирали никого в Европа

Изборът на ВСС за неговото назначаване е професионален
232
Гешев: Толкова открито не са избирали никого в Европа
Снимка: Булфото архив

Според Иван Гешев, който беше избран за нов главен прокурор, но президентът Румен Радев не подписа указа за назначаването му, процедурата за избора му е била открита, прозрачна и публична. При това по начин, какъвто няма в нито една европейска страна.

Още по темата

„Нито една европейска страна няма процедура, която да се излъчва по националната телевизия в продължение на 10 часа или поне на мен не ми е известно, ако има такава“, отсече той.

Нинова не видя политика в решението на Радев за Гешев

„Аз не се притеснявам дали е един, дали са двама, трима или 15 кандидата. Така че решението колко кандидата са се взима от Прокурорската колегия, тя се е обединила около една кандидатура – има такава законова възможност, не е нарушение на закона, така че аз не виждам проблем. Аз бях сам и когато бях кандидат за шеф на Специализираната прокуратура. И проблем ли беше?“, риторично потита Иван Гешев.

Той все пак благодари на президента, че изпълни конституционните си задължения в обозрим срок, въпреки че е върнал решението на ВСС.
 
Според него обаче изборът на ВСС за неговото назначаване е професионален, а не политически.

А действащият главен прокурор Сотир Цацаров обясни, че вече е късно министърът на правосъдието Данаил Кирилов вече да направи предложение за кандидат за негов наследник.

Сега предстои ВСС отново да се събере и или да одобри кандидатурата отново, ако Гешев събере подкрепата на на не по-малко от 17 гласа или в случай, че не събере такава подкрепа, да започне цялата процедура отначало.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още ли има такива които се съмняват, че българските институции не са в позиция "партер"?! Колко наивен народ! Пази боже!
111
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОЙ ОБАЧЕ ЩЕ КАЖЕ ИСТИНАТА ЗА 14-ТЕ МИЛИОНА НА ГЕШЕВ В БАНКИ В ШВЕЙЦАРИЯ И МОНАКО?!Изпраните близо 14 милиона франка в банки в Швейцария и Монако от Иван Гешев бяха набързо обявени като менте и фалшиви документи от прокуратурата. Същата тая цацаратура, която служи на Гешев и на която Гешев служи. Ами ако документите са достоверни, а? Ами ако и шефът на ДАНС знае, че са достоверни? Ами ако има резон в това, че документите изтекоха точно, докато шефът на ДАНС се подвизаваше в САЩ?Кого да питаме истински ли са документите, касаещи прането на милиони на Гешев? Американския посланик? АФЕРА ще каж
110
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има опг, която включва целия парламент, цялото правителство, цялата съдебна схема-система, президенството, огромна част от администрацията, общини, области и т.н. - около 2 000 000, които пият кръвта на останалите 2 000 000 пенсионери, непълнолетни, инвалиди, безработни, хронично болни и др. Е, според вас имали някакъв шанс за съществуване на тази " държава" и хората в нея, ако ги има?
109
6
 
0
 
! Отговори
:)) преди 4 години
това е специализиран избор! Егати тъпотията да се изнася скандълат през медиите, да се занимана Президента, дърлящите се партии-дърпащи чергата към себе си, ... пп. въобще какви са тези скандали? Ами то е така! За управляващите е по лесно да намерят място за някой помазвач/калинките наупр. партия, отколкото да намерят качествен човек за подходящия пост! :)) Второто им създава трудности, не е обичайно поведение!
108
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
10% от 500 милиона, за си 50 милиона, както и да го смятаме! Мизата е толкова за премълчавване!!!
107
4
 
9
 
! Отговори
до 101 преди 4 години
А Гешев лъжеше, че Пеевски въобще не фигурира. Само заради тая лъжа не трябва да припарва до стола на Гл.прокурор!
106
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Манолова всякакви документи и листчета показва, диплома за юрист не показва защото няма такава, а работи като адвокат, че даже и омбудсман беше.
105
5
 
13
 
! Отговори
до 104 преди 4 години
Смени опорките.Манолова е отличник на Юридическия факултет на СУ, випуск 1990-та.Докато Гешев няма въобще юридическо образование.Развъдника за милиционери в Симеоново не се брои сред ВУЗ-овете, които дават такова.
104
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Арестуваните олигарси и червената мафия плащат богато на ***, партии, даже и на президента да рият против Гешев, това значи че Гешев е правилния избор.
103
4
 
10
 
! Отговори
глас от миналото преди 4 години
Толкова открито не са избирали никого в Европа------------------Тато, Тато, ти ли си това бе... а пардон, объркал съм се нещо...
102
4
 
9
 
! Отговори
Гербераст - комунист преди 4 години
Нищо няма да кажа, защото Гешефтурата ще ме погне. Голуем красавец е на снимката хахаха.
101
6
 
11
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
Поредния отвpaтителен нагляр.Те не дават възможност за избор, а после говорят за прозрачност!Ние сме отвратително заспал народ!До сега трябваше да запалим държавата!
100
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП трябва да бъде урината цялата, даже да се забрани със закон.
99
5
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Гешев - хвалопръцко.
98
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България няма да се оправи докато жените в БСП не бъдат уринати.
97
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези направо се гаврят с нас. Днес на този глупостите, вчера Тиквун вика другите били внуци на номенклатурата...
96
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без юридическо образование е Манолова, Гешев е юрист.
95
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кукла марионетка, не избран, а назначен. На всичко отгоре без юридическо образование, освен ако не са му купили нещо различно от полицейската школа.
94
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев е избор на прокурорската колегия, утвърждава го ВСС, нещо неясно?
93
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев премълча кредити за над 500 млн.лв. от КТБ за фирми на Борисов, Доган и ПеевскиЗатова го наградиха с поста