Горанов за болничните: Кой го бил предложил!? Това е технология!

Решението е в пакет и е политическо, отсече финансовият министър
218
Горанов за болничните: Кой го бил предложил!? Това е технология!
Снимка: БТА, архив

Решението първият ден от болничните да не се плаща е политическо и зад него стоят и ГЕРБ, и Обединени патриоти, всичко останало било опит да се създаде напрежение в управляващата коалиция, каквото нямало.

Така отговори финансовият министър Владислав Горанов на въпроса за авторството на идеята, след като по-рано Менда Стоянова от ГЕРБ обясни, че зад нея стоят патриотите, а пък Юлиян Ангелов от ОП прати топката в неговото поле.

Още по темата
Горанов допълни, че нито Стоянова, нито Ангелов са присъствали на заседанието на Политическия съвет на коалицията, така че и двамата коментират неправилно.

Според него няма значение кой точно е инициатор на предложението. "Това е технология и такъв въпрос няма смисъл, предложението е на управляващата коалиция и е в пакет", отсече той.
 
Горанов допълни, че пакетът от мерки, в който е и предложението за неплащането на първия ден от болничния, съдържа и въпроса със скока на минималната пенсия на 250 лева и подобряването на достъпа на децата до детските гадини.

Той смята, че е безспорно, че ако служителите не вземат обезщетение за първия ден, няма да има толкова фалшиви болнични.

"Много анализи показват, че със сигурност ще се намали склонността към злоупотреби, защото такава практика има в 2/3 от европейските държави, това не е изолиран за България проблем. Голямо впечатление прави при равен брой заети екстремалното нарастване само за някого години на болничните, почти удвояване - от 8 милиона за 2013 г. до над 18 милиона през тази година, това е проблем", призна Горанов.

Според него е много трудно да се осъществи контрол над фалшивите болнични особено в малките населени места, където има близка връзка на лекарите с хората.

Така се стигало до варианта, вместо да са на работа, наетите да са в болнични, но на почивка на северното гръцко море.

Искрен Веселинов от ОП застана зад становището на Горанов и потвърди, че става въпрос за решение с достатъчно мотиви, което е взето от Политическия съвет на коалицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
23
 
! Отговори
Jonsy преди 4 години
Алоооо, Глупи болничните нарастват заради трагичнто положение на здравеопазването ни!
32
2
 
25
 
! Отговори
сава преди 4 години
Хора, убиват ни бавно, ако не излезем да протестираме и още ни мачкат. Това е кражба! Да си отстояваме правата. Това е техноглия за геноцид...
31
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горанов поддържа топли връзки с мафията и му личи.
30
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доволно ухилен , мазен и богат бездомен , как да ви вярва човек още ? Една богата прослойка управлява крайно бедни работещи . Какво друго ни чака , само те могат да знаят , ние сме безгласни букви . Сигурно такова е нареждането от големите началници , кой знае ?
29
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
е ква е тая технология...................
28
3
 
30
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Данъчна проверка, конфискация, съд и затвор за финансовия министър на Домусчиев.
27
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този защо все още живее в жилището на Кръстника, продължава да е министър и никой не му търси сметка. А с обясненията си вбесява нормално мислещите.
26
3
 
8
 
! Отговори
DO 23 преди 4 години
То и сега НОИ плаща погребение , ама ако си осигурен .
25
6
 
6
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Незнам при вас как е, но при нас с болничен за 1н месец с реално заболяване / нелечимо е/ се ходи на работа, тъй като никой няма друг кой да я свърши! А ако вземеш дори 1н ден натоварваш колегите!
24
3
 
34
 
! Отговори
циркаджии преди 4 години
Докато по "западния свят" вече въвеждат четири дневна работна седмица, българските РОБОВЛАДЕЛЦИ търсят още начини как да печелят повече на гърба на народа си!Срамота. Ама какво разбира тоя ДЖEHДЪP на снимката - всичко му е подарено, власт, пари, апартаменти = слуга на мафиоти!
23
11
 
2
 
! Отговори
Мъдро решение преди 4 години
Има много фалшиви болни и затова предлагам да не се изплащат никакви болнични, а само след смърт - което означава че сме имали действително болен човек - да се изплаща част от погребението на болния.
22
2
 
23
 
! Отговори
ЧАУШЕСКО преди 4 години
ГЕРБ да се замислят как падна диктатурата в Румъния преди 30 години
21
2
 
28
 
! Отговори
честно преди 4 години
...потресена съм, просто омерзена...
20
2
 
24
 
! Отговори
Дон Боко Дерикожев преди 4 години
Изборите минаха и ето Грабят от народът гладен,граби подъл гербаджия,за злато демокрад жадени патроидиот с божа литургия!
19
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този така подписа и за по-скъпите самолетни билети, без решение на МС, а защото играе за други, но не и за България.
18
3
 
14
 
! Отговори
ПЕРНИК преди 4 години
Лъжат като за Водата в нашия град .Тук въпроса беше КОЙ е Предложил , а не КОИ са Приели .Предложението е внесено от Обединени Патриоти - за това им е платено от Бизнеса крупна сума пари за Лобиране .
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Решението няма да се приеме! Прави си сметката, Горанов, ако това мине!
16
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бездомнико послушен тепърва ще изпадаш в обеснителен режим,ами новата "реформа "в здравеопазването дето я готовите с оня сенилният ти роднина,мислиш ли че ще мине безпроблемно!
15
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По какъв начин точно това ще намали болничните? Поредната пълна простотия!
14
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1. Обясненията на мазнислав не звучат като нещо повече от оправдания.2. Моля, моля да не си цитираме "2/3 от европейските държави", където средната заплата е 4000-5000 евро и в повечето от които от здравеопазването се плаща всичко от аналгин до подмяна на стави и всякакви операции.3. Приема се по презумпция, че завишението на болничните е поради злоупотреби, а не заради мръсния въздух, некъдарно здравеопазване по всички етажи и нива и най-нискокачествените храни, които ни се пробутват.