Протестиращи щурмуваха министерството на Аврамова, 40 обгазени

Стигна се до сблъсъци между протестиращите и полицията
Обновена: 27 яну 2020 14:30 | 27 яну 2020 14:23, Камелия Цветанова
569

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Поредният протест заради безводието в Перник пред прозорците на регионалния министър Петя Аврамова не мина мирно.

Протестиращите се опитаха на нахлуят в министерството и така се стигна до саморазправа между тях и полицията.

Щурмуването на сградата дойде, след като недоволните от безводието, поискаха Петя Аврамова и заместникът й Николай Нанков, да слязат при тях. След като нито един от двамата не се отзова, протестиращите решиха те да нахлуят в МРРБ.

Още по темата

Протестиращите се оплакаха, че са били обгазени и подадоха сигнал до Спешна помощ.

6 линейки са мобилизирани и се търсят още, за да окажат помощ на пострадалите.

40 човека са обгазени, те ще бъдат транспортирани до ИСУЛ, където има очна клиника.

Към "Пирогов" карат един полицай с контузия на главата, той е пострадал при сблъсъка. На място от Спешна помощ са оказали са помогнали на 30 души, като са им накапали капки в очите.

Протестът с искане на оставката на Петя Аврамова е организиран от инициативен комитет "Спаси Перник" и от партия "Възраждане". Пред БНР лидерът на политическата сила Костадин Костадинов заяви, че създаването на ВиК холдинг не би решило проблема с водната криза в Перник.

"В момента, в който бъдат окрупнени водните дружества в страната, най-вероятно ще бъде предложено да се приватизират, което означава, че тези в момента управляващите престъпници искат да продадат и водите ни“, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


569
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
449
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БОЙКО БОЙКО ТИ СИ АНГЕЛ МОЙЕТО ТАКА УВАЖАЕМИ БОФОСИНХРОНИСТИ ИЗГЛЕЖДАТЕ ДОКАТО СЛУГУВАТЕ НА ГЕРБЕСТИТЕhttps://vbox7/play:dab1b95b96
448
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕ БСП Е СМЕШНА ПАРТИЯ А ГЕРБ С НЕГРАМОТНИТЕ СИ СРИЧАЩИ ДЕПУТАТИ ОТ ПАРЛАМЕНТАРНАТА ТРИБУНА, ПОЗОРЯЩИ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ. СМЕШНИ СТЕ ГЕРБУХЧОВЦИ И ИДЕ КРАЯ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ГЛАСУВА ЗА ФАЛШИВИТЕ ВИ УЖКИМ ОПОЗИЦИОННИ ПАРТИИ, СХЕМАТА ВИ Е КЪМ КРАЯ СИ. ЩЕ ИЗБЕРЕМ БСП ЗА ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ВАС, А ПОСЛЕ ЩЕ ИМА НОРМАЛНИ ИЗБОРИ ЗАЩОТО ВИЕ ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕТЕ БЕЗ ВЛАСТ ВСИКИ ЩЕ СЕ РАЗБЯГАТЕ ИЗ ПАРТИИТЕ ЗА КОКАЛА АКО СА ЛУДИ ДА ВИ ПРИЕМАТ. А И НА ГЕШЕВ ЩЕ СТАНЕТЕ КЛИЕНТИ НЯМА НОРМАЛЕН ЧОВЕК КОЙТ
447
17
 
8
 
! Отговори
Алекс2 преди 4 години
То се видя че другарите с избори вече ще видят власт през дефектен макарон и се надяват Зелените чорапи да ги уреди със служебно правителство !
446
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоталитарния режим на ГЕРБ се поддържа от свитата от буфосинхронисти - знаете ли какво е буфосинхронисти - ами вижте политолозите, журналистите, цоциолазите, изборните технолози, някои хора от зависимата съдебна власт, народа все повече вижда същността и на ГЕРБ и на слугинажа им. ТЕЦ ВАРНА ДОГАН И СТУДЕН РЕЗЕРВ - ЕТО ЗАЩО ДПС А НЕ ПРОТЕСТИТЕ СВАЛИ ОРЕШАРСКИ ЗА ТЕЦОВЕ. КАКТО В СОФИЯ БСП И НЕЗАВИСИМАТА ДЯСНА ОПОЗИЦИЯ ОБЕДИНЕНИ СРЕЩУ ШАЙКАТА И ДА СИ ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ.
445
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Милиони истински Българи се изнесоха извън страната,където отглеждат спокойно децата и семействата си.В България останаха хората на които им спират водата,унищожават добитъка,тровят въздуха им и ги обричат на самоунищожение и то от собствените си управници които казват,че нямат алтернатива.Успех на тия хора.
444
20
 
10
 
! Отговори
Миньор преди 4 години
Българска Смешна Партия стои зад всичко това ! Елементарно Уотсън ! А и Цецо Беглецо в Белград потрива ръце и се надява Гешев да го забрави !
443
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нервите на шайката са опнати да краен предел. Мислят че България им е бащиния. С това си управление се разкри долната същност на тн патриоти - антибългари, назначени за патриоти от чуждите посолства. Използването на репресия срещу президента и неизползването и срещу Гинки и Теменужки Чезазийски и срещу апартаментаджиите ще изиграе много лоша шега на тоталитарния гербест мутрински режим. Още една годинка и са аут, всички за БСП за да няма лъжци като патриотите, коалирали се с ДПС и ГЕРБ.
442
7
 
20
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Колко хиляден е Перник и колко са протестиращите ? Жалък протест , който доказва що за стока сме ! Масовите протести у нас са само платените ... Така че , перничани да се къпят в Банкя !
441
32
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
комунистите им разбиха водата сега Бойко виновен
440
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SSНяма протести неорганизирани от задкулисието,бъди сигурен в това,аз затова много не вярвам на протести.
439
7
 
23
 
! Отговори
ГАДАТЕЛ: преди 4 години
Кабинетът Виденов беше свален след Февруарските събития.Кабинетът Борисов 1 през Февруарските събития.Кабинетът Борисов 3 ще бъде свален през Февруари и по-вече няма да бъде допуснат до Властта.
438
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SSАко нашите спазваха правилата на ЕС и удряха през ръцете крадците,ако даваха по-добро заплащане на пенсионери и майки+социални жилища,България щеше да е много по-добра държава за живеене,правилата на ЕС не са лоши,но няма кой да ги спазва.
437
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я подобре вместо да пишеш фермани с глупости кажи путин гей ли е или просто е хомосе,,ксуален ?
436
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тъпотията на бсп няма край нормално като са се учили от най глупавото мизерно племе руснаците
435
1
 
6
 
! Отговори
1(продължение) преди 4 години
.....висши чиновници в ЕС от кръга на Католическия Университет Льовен (Херман ван Ромпой). Белгия източва ресурсите на бедна България точно като банановата си колония си Конго Заир.....За това е гробовното странно мълчание на ГЕРБ и медиите Кой или кои са главните виновници за кризатаНЕ върви да посочиш и кажеш че това са началниците на 1книжника в ЕС които му отпускат ?вро фондовете и Стомана Перник,които източват водата за жълти стотинки,а гражданите плащат високи цени,заради тях.
434
3
 
6
 
! Отговори
1(продължение) преди 4 години
ВАЖНИ инфраструктура обекти на територията на Брюксел и Белгия (магистрали, офиси, бизнес, сгради, спортни, зали, стадиони, летища)За да произведат нужните евтини и качествени стомани обаче иска мнооооого ресурс ВОДА, но гърците НЯМА да ползват водата на 2 милиони Солун а я взимат от бедна колониална България при това ДАРОМ без да плащат чадъросани от евробюргерите висши чиновници в ЕС от кръга на Католическия Университет Льовен (Херман ван Ромпой) Белгия източва ресурсите на бедна България то
433
2
 
9
 
! Отговори
1 преди 4 години
От 2001 год Стомана Перник е собственост на гръцката ВИОХАЛКО която я купува за сума от 15милиона и още 7 милиона платила за няква пещГърците обаче впоследствие биват купени от едри мастити БЕЛГИЙСКИ евробюргери с големи властови позиции в ЕС и ЕКВИОХАЛКО започва да точи безнаказано ВОДАТА на Перник защото знае че има Чадър от Брюксел а Тиквата и ГЕРБ са колониални без гласни послушни бушони Виахалко доставя огромни количества стоманени, изделия за ВАЖНИ инфраструктура обекти на тер
432
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лютивият спрей съдържа капсацин и поразява предимно очите.Затова-първо носете предпазни очила плътно покриващи очите.Има такива на Щил или Хускварна много добре изглеждат.Второ-купете си от аптеката капки Алкаин.Имат вълшебен ефект.Може да не ви напръска полицай-бандитите много често го използват.Трето- с полицай не се говори-със същият ефект може да опитате да говорите с бойлера си.Той само изпълнява чужди заповеди-сляпо и без да мисли.
431
2
 
14
 
! Отговори
София преди 4 години
Колелото на историята се върти. През 2020 г. е същото почти Пернишка област, ВодоМОР, българоубийци....
430
1
 
6
 
! Отговори
Перник преди 4 години
Втората обсада е през 1016 година и продължава близо три месеца със същия резултат - византийците са принудени да отстъпят, след като претърпяват сериозни загуби. При последния владетел на Първото българско царство, Иван Владислав, Кракра управлява обширна област, включваща 35 крепости. През 1017 година, докато византийците опустошават южните предели на държавата (Югозападна Македония) пернишкият военачалник подготвя контранастъпление от север. Планът му е осуетен, тъй като печенегите, населяващи земите на север от Дунав, отказват да се присъединят към българската войска.

Спонсорирани публикации