Протестиращи щурмуваха министерството на Аврамова, 40 обгазени

Стигна се до сблъсъци между протестиращите и полицията
Обновена: 27 яну 2020 14:30 | 27 яну 2020 14:23, Камелия Цветанова
569

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Поредният протест заради безводието в Перник пред прозорците на регионалния министър Петя Аврамова не мина мирно.

Протестиращите се опитаха на нахлуят в министерството и така се стигна до саморазправа между тях и полицията.

Щурмуването на сградата дойде, след като недоволните от безводието, поискаха Петя Аврамова и заместникът й Николай Нанков, да слязат при тях. След като нито един от двамата не се отзова, протестиращите решиха те да нахлуят в МРРБ.

Още по темата

Протестиращите се оплакаха, че са били обгазени и подадоха сигнал до Спешна помощ.

6 линейки са мобилизирани и се търсят още, за да окажат помощ на пострадалите.

40 човека са обгазени, те ще бъдат транспортирани до ИСУЛ, където има очна клиника.

Към "Пирогов" карат един полицай с контузия на главата, той е пострадал при сблъсъка. На място от Спешна помощ са оказали са помогнали на 30 души, като са им накапали капки в очите.

Протестът с искане на оставката на Петя Аврамова е организиран от инициативен комитет "Спаси Перник" и от партия "Възраждане". Пред БНР лидерът на политическата сила Костадин Костадинов заяви, че създаването на ВиК холдинг не би решило проблема с водната криза в Перник.

"В момента, в който бъдат окрупнени водните дружества в страната, най-вероятно ще бъде предложено да се приватизират, което означава, че тези в момента управляващите престъпници искат да продадат и водите ни“, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


569
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
429
1
 
8
 
! Отговори
Перник преди 4 години
Първата обсада на Перник е през 1004 година, когато Кракра отбива както пристъпите срещу крепостта, така и опитите на императора да го привлече на своя страна. Втората обсада е през 1016 година и продължава близо три месеца със същия резултат - византийците са принудени да отстъпят, след като претърпяват сериозни загуби. При последния владетел на Първото българско царство, Иван Владислав, Кракра управлява обширна област, включваща 35 крепости. През 1017 година, докато византийците опустошават южните предели на държавата (Югозападна Македония) пернишкият военачалник подготвя контранастъпление о
428
1
 
9
 
! Отговори
Перник преди 4 години
Всички сме Перник!!! Да бъдем като Кракра Пернишки!"Кракра е български велможа и военачалник, живял през втората половина на 10 и началото на 11 век. По време на войните на Самуил с Византия Кракра отбранява Пернишката крепост и нанася две поражения на византийския император Василий II ***, който се мъчи да я превземе." УикипедияПървата обсада на Перник е през 1004 година, когато Кракра отбива както пристъпите срещу крепостта, така и опитите на императора да го привлече на своя стран
427
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно някои хора вярват, че с протестиране ще предизвикат дъждове и снеговалежи.
426
12
 
4
 
! Отговори
Биологично оръжие преди 4 години
Във връзка с грипната епидемия и риска от смътоносни корона-вирусни инфекции,трябва да се забранят всякакви обществени мероприятия по градовете, като например протести пред министерства, общини и др. институции.При близкият контакт и плюене между полицаи и протестиращи предаването на инфекциите е гарантирано.В центъра на града се допущат само лица с имунизационен паспорт,с отбелязани имунизации за грип и корона-вирус.Последната ваксина още не измислена,но се надяваме след парлам.избори да има.
425
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕЕЕЙ КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ ДА ДОЙДАТ РУСНАЦИТЕ БРАТУШКИ ОТ ВЪЗРАЖДАНЕ ДА НИ ОСВОБОДЯТ ОТ ТАКА НАРЕЧЕНАТА ДЕМОКРАЦИЯ,КЪДЕ БЯХТЕ ПРЕЗ ТЕЗИ 30 ГОДИНИ БРЕЕПАК ЛИ ПО ПАРТИЗАНСКИТЕ ПЪТЕКИ ИЗ ГОРИ И СЕЛА.ДА ЖИВЕЕ ТАТКО СТАЛИН И НЕГОВИЯ ВНУК ПУТИН
424
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТИЯ ВЪЗРАЖДАНЕ НЕ БЯХА ЛИ РУСКИТЕ ***,НАЛИТАЩИ НА БОЙ НА ИВО ИНДЖЕВ?
423
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е водата ,Бойко, на кого я продаде, кой я открадна.
422
1
 
28
 
! Отговори
antinwo преди 4 години
Борисов *** си сам, да не свършиш като Садам (мака че признавам си това много ще ми хареса )
421
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно как по новините наблягат на това как имало ранени полицаи(2ма), а не че има над 40 обгазени граждани.
420
6
 
5
 
! Отговори
Интересно!?!? преди 4 години
Как законно се узаконява партия с по-малко от 500 души членска маса? Или те са хем във БСП хем във Възраждане???Да се позаинтересува прокуратурата!
419
17
 
5
 
! Отговори
До избирател.... преди 4 години
Това не беше никакъв протест,а откровена хулиганска проява.Искали да влязат!? И какво ще направят бе избирателю?Ще ги бият ли,ще ги убиват ли ??? И язовирът ще се напълни?!?!? И.д.и.о.ти!....Хората правят всичко за да им помогнат,тези дошли с рейсове от кол и въже да хулиганстват.Какво и колко ни помага това на перничани? Кметът е прав ,тук от политика няма нужда а от експертна помощ.......А на тия платените 100-200,,протестъри е крайно време да им разлепят снимките за да ги знаем и по име.
418
9
 
10
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Костя Копейкин от ПП Възраждане да обясни как се харчат 83 000 субсидия за популяризиране на партията,кога Копейкин спести пари и си купи апартамен във баровски квартал със охрана
417
4
 
12
 
! Отговори
тонката преди 4 години
вода няма, ов ци, вие се делите на червени и зелени. И въздуха ще ви вземат и ще ви колят по домовете и вие пак ще викате, че другите са платени и преди е било по-зле. Ом ци сте вие и заслужено ви стрижат
416
4
 
25
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Другарю Борисов,мисля си,че тия полицаи,който ЗА сега Ви пазят,плащат същите сметки,като нас и взимат същите мизерни заплати,като нас......Та мисля си Другарю Борисов,не е ли възможно и те да се усетят?!Може да се усетят последни,но.....И тогава Другарю Борисов.....?!
415
2
 
10
 
! Отговори
тонката преди 4 години
уйде гербоконя у рикъта хи хи хи хо
414
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само с оставки няма да стане. Тиквата и комапния е достатъчно да им отнемат имуществото и офшорките, и няма да изкарат живи една нощ на улицата.
413
7
 
10
 
! Отговори
северомакедонец преди 4 години
До Патриоттози гларус е като Сидеров, същия психополитик. И същите му броят кинтите....
412
6
 
17
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Управлението на Герб, По лошо и от Фашизма.
411
4
 
7
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 4 години
Джандарити набаржи ошъмариха раята йййихихихихиххихи
410
8
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
на следващите избори една мощна бюлетина забивам с усмивка за 'Възраждане" Евала на този пич следя го в нета и ми се струва много читав и свествен истински български патриот , а не мазник евро-атлантик!

Спонсорирани публикации