Аврамова уточнява: Драмата с винетките – заради прекъсната комуникация

Ако искаме хубави пътища, трябва да плащаме, смята регионалният министър
20 фев 2020 10:00,
119
Аврамова уточнява: Драмата с винетките – заради прекъсната комуникация
Снимка: БГНЕС

Всички видяхме гнева на премиера. Упрекът към Агенция "Пътна инфраструктура" е заради прекъсната комуникация с районите в София. Така регионалният министър Петя Аврамова коментира проблемът с винетките за Околовръстния път на София.

"Миналата година хората от Нови Искър поискаха да пътуват без винетки.Тогава премиерът каза, че общините, които искат това да стане, трябва да поддържат тези пътища", посочи министърът пред Нова телевизия.

Още по темата
Аврамова заяви, че Варна, Шумен, Белица, Челопеч и още няколко общини го направиха.

"Това, че сега пуснахме камерите да следят, леко притесни хората", заяви министър Аврамова.

Според нея има политически елемент в ескалацията на напрежението.

"Автоматичното правоприлагане трябваше да започне от 1 март. Пуснахме го тестово по преценка на Националното тол управление. В същото време течаха преговори между АПИ и Столична община. Камерите имат няколко опции – само трафик, тол и винетка или само тол. Столична община вече показа кои пътища ще поеме", поясни Аврамова.

Тя допълни, че Северната скоростна тангента ще бъде освободена от винетка, но не и от тол система, защото там минава транзитен трафик.

"Искам да успокоя всички граждани. Не се подвеждайте по наличието на камери. Това не значи задължително, че ще бъдете глобени. В рамките на населените места, между табелите за начало и край, не се дължи винетна и тол такса. Вътре в населеното място няма да се плаща", категорична бе Аврамова. И допълни, че някои камери са поддържащи – само като трафик камери.

По въпроса относно недоволството на превозвачите за толсистемата, регионалният министър
обяви, че тол системата ще заработи от 1 март, като вариантите за пътувана и плащане на тол таксата са три – с маршрутни карти, с GPS тракери и с бордови устройства.

"Републиканската пътна мрежа трябва да има средства за издръжка, ако искаме хубави пътища", заключи Аврамова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Калинките чакат Бойко да ги нарита, че да почнат да работят.
37
1
 
8
 
! Отговори
До 39 тъпак преди 4 години
Тази винетка няма да накара апи да работи дмотана калинко отреопана! Лично ти и твойте шефове смотана секретарко, ще платите за изхарчените пари за камери, които не е трябвало да се монтират! Марша на борсата *** мършоооо! За чееп не ставате!
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шефът на АПИ е подал жалба в прокуратурата срещу Бойко Борисов.
35
1
 
2
 
! Отговори
Help I need somebody преди 4 години
автомобилите дължат ли тол-такси , или си е както до сега с винетка? Софианци са против тол, винетка или и двете ? Тол и винетка са две различни неща или едно и също ? Скоро ще се прибирам с автомобил и съм доста объркан. Ще ми трябва винетка и отделно ще ми начисляват такса според ?-стандарта на автомобила или как?
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички пред апи за оставка на калинките на свинетка!
33
0
 
14
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Това не значи задължително, че ще бъдете глобени." Хахахахаха))))))) Това е от новата "държавна лотария".
32
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако сметнете колко ст на км ви покрива винетка От 100 лв, ще се хванете за главата. 1 ст на километър ако минавате 10 хил км на година. Не знам някой собственик на лека кола да минава по-малко на година. Знам такива, които минават по 40-50 хил км - на тях им излиза някакви части от стотинката на километър. За сравнение, горивото и подръжката излизат минимум 40 ст на километър. Значи лиглата от Нови Искър има 4-5000 лв, да пътува до София, но няма 97 лв за винетка...
31
1
 
11
 
! Отговори
До 20 преди 4 години
Никой в България не плаща 15 евро данък МПС. Аз примерно плащам 165 лева и то защото имам МПС с Евро 5 и голяма отстъпка. Кажи ми отворко, колко процента от минималната заплата е Данък МПС в Германия и колко е в България? Май в България плащаме няколко пъти повече в сравнение с Германия.
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставка всички калинки!
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставка Калинке!
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слушах наглия апиджия сутринта. Толкова *** калинка от години не бях виждал. Обясняваше как 20 стотинки на ден излизала винетката и се подсмихваше хипер нагло! ***, *** е и водещият, който НЕ ГО ПОПИТА ако винетката е 1000 лева това ще накара ли тъпата калинка да заработи както трябва! Скапани герберски ! Оставка, нахайте се от всички ведомства! Сложиха ви да работите, а постоянно чуваме само оправдание как не сте виновни! Марш мутрииии!
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аврамова какво става с ИСКАНИТЕ 100 "БОНА" за ремонт на НЕЩО КОВТО "ШЕФАТ" ти отмени?Преведаха ли вече за крадене и комисиони!
26
0
 
11
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 4 години
ако някой си е мислел че не може да направят историята с пътищата по-объркана....
25
1
 
7
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Препоръчвам на някои,които дават за пример цени в Германия,да спрат защото това е от години и е дъвкано пък за стандарта и заплащането тука.Чудя се как дори има още такива индивиди за сравнение.Тука като е такъв финансов рай и не сме плащали,що със всяко увеличение или мерак да сме като в Германия намалява народа?Нали таксите ставали като в Германия???Всеки ,който 2020 продължава да дава пример "какво е било еди къде си в западна Европа" нека се прегледа!!!
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Перхидролената бабичка пак ръси глупости тази комуникация зависи от нея и такива като нея имало ли е изобщо такава и кой я е прекъснал.
23
9
 
4
 
! Отговори
Песоглавец преди 4 години
Никой не попита хората от Нови Искър, как са пътували до София досега, след като винаги се е изисквала винетка за пътя до София. Започнаха да реват чак, когато изчезнаха хартиените винетки и вече не може с една винетка да се карат няколко коли.
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Др. Аврамова не знае на кой свят ходи! Истина Ви казвам. А шефът на АПИ няма капка достойнство.Ако имаше -ще стане и ще каже:Ти , Тикво, какво разбираш от закони и правилници за тяхното приложение. Или си станал с д-то нагоре и не си на кеф. Не се намираш на събрание на СИК Еднокнижнико...Ама шефа на АПИ се таи като пр.дня у ***.Няма доблестни хора ша знайте....
21
0
 
12
 
! Отговори
евррг преди 4 години
Некадърни сте! Марш на полето!
20
1
 
14
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
От колко време се плащат винетки? И не е станало по-добре! Плащай ти *** краво!
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами не стройте в софийско и не поддържайте пътищата там. Не е логично да се строи нещо, което няма да носи приход, а само ще увеличи разходите, което ще натовари плащащите, при които не се строи нищо!