Аврамова уточнява: Драмата с винетките – заради прекъсната комуникация

Ако искаме хубави пътища, трябва да плащаме, смята регионалният министър
20 фев 2020 10:00,
119
Аврамова уточнява: Драмата с винетките – заради прекъсната комуникация
Снимка: БГНЕС

Всички видяхме гнева на премиера. Упрекът към Агенция "Пътна инфраструктура" е заради прекъсната комуникация с районите в София. Така регионалният министър Петя Аврамова коментира проблемът с винетките за Околовръстния път на София.

"Миналата година хората от Нови Искър поискаха да пътуват без винетки.Тогава премиерът каза, че общините, които искат това да стане, трябва да поддържат тези пътища", посочи министърът пред Нова телевизия.

Още по темата
Аврамова заяви, че Варна, Шумен, Белица, Челопеч и още няколко общини го направиха.

"Това, че сега пуснахме камерите да следят, леко притесни хората", заяви министър Аврамова.

Според нея има политически елемент в ескалацията на напрежението.

"Автоматичното правоприлагане трябваше да започне от 1 март. Пуснахме го тестово по преценка на Националното тол управление. В същото време течаха преговори между АПИ и Столична община. Камерите имат няколко опции – само трафик, тол и винетка или само тол. Столична община вече показа кои пътища ще поеме", поясни Аврамова.

Тя допълни, че Северната скоростна тангента ще бъде освободена от винетка, но не и от тол система, защото там минава транзитен трафик.

"Искам да успокоя всички граждани. Не се подвеждайте по наличието на камери. Това не значи задължително, че ще бъдете глобени. В рамките на населените места, между табелите за начало и край, не се дължи винетна и тол такса. Вътре в населеното място няма да се плаща", категорична бе Аврамова. И допълни, че някои камери са поддържащи – само като трафик камери.

По въпроса относно недоволството на превозвачите за толсистемата, регионалният министър
обяви, че тол системата ще заработи от 1 март, като вариантите за пътувана и плащане на тол таксата са три – с маршрутни карти, с GPS тракери и с бордови устройства.

"Републиканската пътна мрежа трябва да има средства за издръжка, ако искаме хубави пътища", заключи Аврамова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че то каква комуникация е имало между вас - БОГОИЗРАНИТЕ от Вожда и народа ..така е и на местно равнище ,основната комуникация е -"Само наште!",ако пък имате някоя по..д лога от друга партия като Н.Димов - обира "пешкира" е..га ти управлението и това от години ,..ПОСЛЕСЛОВ и приуправлението на УЖ други партии пак си беше същото - Народът да го ... знаете я тази фраза ,тя е в действие от 75 г и при партийците , и при сегашните "патриции"
77
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
уфф . да ви..комуникациите,защо ви плащат заплати бе?
76
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
63, тотално си обркан от манипулацията на ГЕРБ ! Ами какв проблем е ако не е политически, да не би ние от улицата да сме назначили в администрация и министерства тези некадърници, нали всяка партия си идва с персонала, нали в процеса на работа си премахват 'чуждите" и назначават "своите" хора ! Цяла "армада" вече се оформи от подали оставка крадливи "наши" хора ?
75
0
 
18
 
! Отговори
До Врачанската Ка-ка преди 4 години
"Прекъсната комуникаци" !?!?!?. Вие на кого ги разправяте ? Аминистър Калинкова, вие за какво получавате заплата. Не разбрахте ли, че Сфия не е Враца. Не разбрахте ли, че тук хората веднага ще ви извият вратовете за вашето безхаберие ?
74
3
 
7
 
! Отговори
акуд преди 4 години
прекъсната комуникация. безхаберие или ПОДРИВНА ДЕЙНОСТ????????
73
0
 
14
 
! Отговори
няма да има глоби ли преди 4 години
И как няма да глобите тези дето бяха без винетки около София? Нали има закон. Не сте променили закона, значи трябва да глобите.На какво правно основание няма да го направите???Или всички знаем, за ББ и ГЕРБ закони няма.ББ се изживява като Кралят-Слънце... :държавата-това съм АЗ"
72
0
 
15
 
! Отговори
IYI преди 4 години
Грехота е да плаща човек винетка и тол система за пътищата в Бе-Гето.Оправете пътищата,асфалтирайте като хората,добавете в асфалта Titan 7686 и вижте дали ще мръдне асфалта.Нямате пътища пък искате пари от бедния народ.Добре че бедния народ е наивен и послушен.Иначе щеше да играе дебелата тояга.
71
0
 
9
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
До Защо политизираме???Сериозно ли помисли, че тази знае какво е полис? Тя е толкова ***, че да каже, че един стълб с камера е над 100 000, ти си мислиш, че знае какво е полис!
70
0
 
16
 
! Отговори
Комуникацията??? преди 4 години
Прекъсната комуникация???А какво правите всяка седмица на министерски съвет?Съветвате ли се, комуникирате ли по между си?Или само слушате командите на слаб.оум.ния си Вожд дето нищо не знае, от нищо не разбира, но иска всичко той да командва.А вти тъ.пите калин.ки треперите от страх да не ви уволни и колкото и малко мозък да имате се гипсирате пред него.Тато никога не е казвал "АЗ". Сега разбрахте ли какво е дикатура?Сега има диктатура на ББ над всички вкл. и над ГЕРБ.
69
0
 
9
 
! Отговори
Защо политизираме??? преди 4 години
Ами точно това е политика... Умението да се управлява полисът и действието по управлението, осъществява се организиран контрол над държавата, града, населението.От старогръцки:"политикос"; гръцки:"полис"- град, държава, свързано с жителите на града, държавата
68
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както всяко друго нещо в България и тази система е пародия. Парите от винетките отиват не за пътища, а за терминали, камери за следене, администрация, медийни кампании, сайтове, изпълнители и всички хрантулници по веригата.
67
1
 
11
 
! Отговори
До 69 преди 4 години
За СКАПАНИТЕ български пътища не са виновни тежките автомобили.Хайдутите които асфалтират пътищата имат вина.Вместо 8 см асфалт крадливия *** слага 3 см.С този манталитет още дълги години ще боксувате и завиждате.
66
0
 
14
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Ако въведете Еврото по същия начин ще е голяма веселба ...
65
0
 
14
 
! Отговори
Бг работа преди 4 години
Драмата с винетките продължава.След 01.март започва и драмата с ТОЛ системата.Упадъка продължава:))
64
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълни некадърници.
63
1
 
15
 
! Отговори
??? преди 4 години
Значи веднъж държавата е удържала средства от данъците ни за поддържането на тези пътища, а сега втори път общината от моите данъци ще плати за тази поддръжка. Очевидно парите от тол системата и винетките няма да стигнат, защото тежките автомобили плащат много малко, по-малко от леките коли, а само тежките автомобили рушат пътищата.
62
3
 
2
 
! Отговори
F5 преди 4 години
ГОРЕТЕ И ОТДЕЛНО РАЗЛИВАЙТЕ ИСТИНСКА ВОДА!Ще просветне, ще прозвучи, и измамните визии и звуци ще бъдат разобличени! Горете най-вече хартия!
61
8
 
2
 
! Отговори
1214 преди 4 години
Защото *** София ви храни всичките, така че айде да не мрънкате кой плаща и кой не.
60
1
 
18
 
! Отговори
BGN преди 4 години
Госпожа 100 000 за един метален стълб, какви ги ръси ???
59
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В БСП няма калинки, там има крадлинки и то мноого.