Аврамова уточнява: Драмата с винетките – заради прекъсната комуникация

Ако искаме хубави пътища, трябва да плащаме, смята регионалният министър
20 фев 2020 10:00,
119
Аврамова уточнява: Драмата с винетките – заради прекъсната комуникация
Снимка: БГНЕС

Всички видяхме гнева на премиера. Упрекът към Агенция "Пътна инфраструктура" е заради прекъсната комуникация с районите в София. Така регионалният министър Петя Аврамова коментира проблемът с винетките за Околовръстния път на София.

"Миналата година хората от Нови Искър поискаха да пътуват без винетки.Тогава премиерът каза, че общините, които искат това да стане, трябва да поддържат тези пътища", посочи министърът пред Нова телевизия.

Още по темата
Аврамова заяви, че Варна, Шумен, Белица, Челопеч и още няколко общини го направиха.

"Това, че сега пуснахме камерите да следят, леко притесни хората", заяви министър Аврамова.

Според нея има политически елемент в ескалацията на напрежението.

"Автоматичното правоприлагане трябваше да започне от 1 март. Пуснахме го тестово по преценка на Националното тол управление. В същото време течаха преговори между АПИ и Столична община. Камерите имат няколко опции – само трафик, тол и винетка или само тол. Столична община вече показа кои пътища ще поеме", поясни Аврамова.

Тя допълни, че Северната скоростна тангента ще бъде освободена от винетка, но не и от тол система, защото там минава транзитен трафик.

"Искам да успокоя всички граждани. Не се подвеждайте по наличието на камери. Това не значи задължително, че ще бъдете глобени. В рамките на населените места, между табелите за начало и край, не се дължи винетна и тол такса. Вътре в населеното място няма да се плаща", категорична бе Аврамова. И допълни, че някои камери са поддържащи – само като трафик камери.

По въпроса относно недоволството на превозвачите за толсистемата, регионалният министър
обяви, че тол системата ще заработи от 1 март, като вариантите за пътувана и плащане на тол таксата са три – с маршрутни карти, с GPS тракери и с бордови устройства.

"Републиканската пътна мрежа трябва да има средства за издръжка, ако искаме хубави пътища", заключи Аврамова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И все пак ми хареса как "могъщия" АПИ чиновник седеше на втора линия и излезе от МС като *** ученик. Но понеже сме в България това унижение се приема като нещо нормално.
17
9
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
Миналата седмица пътувах в Германия - дизелът е ?1,65, тоест 3,30 лв. Интересно ако ви вдигнат горивата с още 1 лв, дали ще ви хареса? Тогава таксата ще ви стъпи минимум на 1500 лв. Ама де дърво неокастрено! Намирайте го този герой-резач и да яде бой на почивки.
16
0
 
14
 
! Отговори
данъкоплачещ преди 4 години
Драмата с винетките е заради капризите на Пунта Мара, защот никой не знае каквоще и скимне в последния момент. За да няма повече подобни драми е редно, във всяко министерство и видомство да се открие щат за специалист по гледане на карти и хвърляне на боб.
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 8Веднага ти отговарям, защото в другите държави няма ГЕРБ!
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ни залъгвай! Няма драмата с винетките. Има чиста проба волунтаризъм от страна на премиера.И пряка заповед за погазване на закона, щото на него тъй му изнася.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека ппзная - сега пътят до Нови Искър ще стане лунен пейзаж и ще мучат, че си чупят колите и катастрофират. Да се оправят!
12
11
 
2
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
До ЕлемагДругарю, бензина в Македония не е 1,50 лв. а 2,20 лв. а в България е 2,25 лв. Също така, както другарЕте имате интернет, за да ръсите заучените си, болшевишки опорни точки, така и нормалните хора също имат интернет и лесно могат да проверят, че пишеш абсолютни глyпocти.
11
1
 
19
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
На Баце експерти му не требат,а само Калинки.
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нанков трябваше да бие тъпана по селата вчера....след смъртта на 20 човека на пътя за своге се завърна на бял кон в министерството защото МНОГО РАЗБИРАЛ ОТ ТОЛ СИСТЕМАТА....ВИЖДАМЕ!! АВРАМОВА И ТЯ....водната криза в перник нея не я брига сякаш....в случая с винетките пак...лоша им била комуникацията...МИ НАПРАВЕТЕ ПЪТ НА МОЖЕЩИ , ЧУВАЩИ и ВИЖДАЩИ ХОРА...НЕ КАЛИНКИ!!
9
0
 
16
 
! Отговори
Сократис преди 4 години
"Драмата с винетките заради прекъсната комуникация" А прекъснатата комуникация?! Не иззе ли един човек функциите на институциите, и не решава ли лично той всички проблеми? За какво са министерствата с министри и администрация, когато не могат да вземат и наложат едно самостоятелно и обосноване решение?Не им ли е обидно, един човек да ги прави за смях, да се държи с тях като с деца, да им подвиква, да ги пошляпва по вратовете и се гаври с достойнството им?Вероятно-не, нали за това им плаща!
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
данъци до дупка за заспалото племе, нищо друго не е в състояние да събуди *** от хилядолетния му сън и да измете калинките
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо в другите държави нямат такива проблеми а в България има?
6
0
 
19
 
! Отговори
яв преди 4 години
Вместо към шефа на АПИ вчера на пънгара трябваше да бъдат нанков и аврамова...наглостта им убива хора по пътищата , оставя такива без вода в 21в. и се гаври ежедневно с тях посредством всичките им системи за таксички и данъци
5
2
 
20
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Защо никоя "мисирка" не попита,че като влизахме в ЕС изискването беше да се взима акциз върху всеки литър гориво,именно за да си оправим ВСИЧКИ пътища?За това тука литър е 2 лв в Македония е 1,5 защото още не са в ЕС и нямат акциз.Защо независимо от акциза казаха и се кълняха,че видите ли "С винетките вече ще цъфнем и ще имаме германски пътища и магистрали" и ОТново за 2-ри път нищо не се случи!!!Сега вече имаме ТОЛ,*** той е подготовка из а леките,пробват само.*** сте си това е!!
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нагли *** от ГЕРБ, няма спасение от вас.
3
6
 
2
 
! Отговори
F5 преди 4 години
БСП и СДС ,ГОРЕТЕ ОКОЛО ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СЕКЦИИ И В ТЯХ , И РАЗЛИВАЙТЕ ИСТИНСКА ВОДА!Ще просветне, ще прозвучи, и измамните визии и звуци ще бъдат разобличени! Горете най-вече хартия и дърво!
2
1
 
28
 
! Отговори
Момо преди 4 години
Защо само за София и околността? А другите, които за 500м плащат винетка? За тях какво?Защо за едните може, а за другите - не?
1
1
 
32
 
! Отговори
СС преди 4 години
Много крадете и никога няма да имаме хубави пътища !