МО изпрати с пълен военен церемониал ген. Андрей Боцев

Директен, прям, откровен: Армията се прости с началника на отбраната
Обновена: 1 мар 2020 12:53 | 1 мар 2020 12:30,
22

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

С пълен военен церемониал ръководството на Министерство на отбраната и целият генералитет изпрати с траурно шествие началника на отбраната генерал Андрей Боцев. Той почина на 60-годишна възраст в четвъртък.

Генерал Андрей Боцев беше изпратен с траурно шествие пълен военен церемониал под ръководството на Министерство на отбраната и с наличен целият генералитет. Генерал Боцев почина в четвъртък на 60 г.

Тленните му останки бяха изнесени от Министерството на отбраната и ескортирани от бронирана машина на сухопътните войски. Към траурната процесия се присъедини министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

"Днес се прощаваме с един човек, който наистина ще остави диря в историята на нашата армия. Служеше в едно време, в което трябваше да се направи решителната крачка между безвремието в армията и новата модернизация и подготовка на нашите въоръжени сили. Той го правеше с достойнство", каза военният министър Красимир Каракачанов.

"Много неща могат да се кажат за неговата биография, като командир и като човек. Аз ще кажа само едно ген. Боцев беше директен, прям, откровен и честен. На това той искаше да научи и своите подчинени. Бъдете като ген. Боцев, бъдете прями, директни, честни и го грижите за вашите подчинени. Каквото и да се каже за ген. Боцев то няма да е всичко. Хората, които работеха с него ще запазят в себе си спомена за българина, силния мъж, честният български войн. Бог да го прости", добави Каракачанов.

Днес ни напусна един достоен български генерал. Генерал Боцев премина през всичко нива на военните йерархии и се утвърди като един изключително високо подготвен и офицер и командир. Той заслужи уважението на своите колеги. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев, предаде "Фокус".

"Беше обичан от своите подчинени, той се грижеже за тях като баща. Беше почтен, честен и прям. Има безспорен принос за развитието на въоръжените ни сили. За мен беше и като български генерал и като върховен главнокомандващ на Въоръжените сили удоволствие и чест да работя заедно с него. Воден до последно от изключително високото си чувство за отговорност и дълг. Той до последно остана на своя пост. Поклон и светла му памет", добави Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: отбранатаАндрей Боцев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
До до безличници 7, 8105 мм е гаубица оръдие, а не гаубица. Служил съм в дивизион с такива монстри. Дължина на цевта 6 м, тегло 6 т., пределно разстояние на изстрела 20 км. Не мога да разбера как така не намериха четири коне с тъмни косми, та "впрегнаха" един БТР да дърпа лафета. Мин.скорост на БТРа 12 км/час и войниците буквално тичаха. Министри с изключение на Каракачана нямаше и това беше грозна картинка. Все пак "първият" генерал на БА не умира всяка година. Боце, засрами се, Къде беше?
11
12
 
4
 
! Отговори
General electric преди 4 години
То в бг *** и пульо станаха генерали без да са воювали, чак пък да се правят подобни панаири ...А армия няма.
10
13
 
4
 
! Отговори
Сс преди 4 години
Ветропоказател с изути ***.Така ще го запомнят.Казах
9
2
 
17
 
! Отговори
Стефан преди 4 години
Така се прави за хора, отдали живота си за Родината.
8
2
 
10
 
! Отговори
Варна преди 4 години
Майко мила,какви *** и а тук. Човека починал а те ми говорят за народен съд. Заслужаеаме си участа да сме най изостаналата държава в ЕС. Трябвало военните да изгонят натовците отБГ. Народа обича русия господа но нашия път е към европа. Това времв, за което говорите мина и няма връщане назад. Но който живее с миналото няма бъдеще, така, че злобейте
7
6
 
20
 
! Отговори
до безличници 7, 8 преди 4 години
В държавите с традиции заслужилите висши държавни и военни сановници се погребват с военен церемониал, като ковчегът се превозва върху оръдеен лафет - справка погребението на Маргарет Тачър, у нас на Борис III и т.н.В случая лафетът е от НЕМСКА полева гаубица 10.5cm lefh 18, на въоръжение в българската армия от 40те години. Толкова сте жалки, че не се поддава на описание.
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бог да го прости и лека му пръст.
5
35
 
27
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Разгледайте само снимките, катафалката му е некво музейно возило закачено за БТР, който го дърпа. Не бях виждал толкова безумно и откачено нещо досега. Плащаме луди пари на всичките тези униформени ***, а на края плащаме и да ги погребат по възможно най дебилния начин все едно сме некоя военна хунта в Южна Америка. Със сигурност началника му Радев е организирал тази безвкусица, гнийте в ада предатели, зли хора - зле да свършите!!!
4
17
 
28
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Никога не съм виждал, толкова много търтеи на едно място, банда престъпници, хрантутници, долни главорези, ***, служители на чужди петролни корпоративни интереси. Военен Трибунал и Бесилка за всичките!
3
20
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бог да го прости!
2
21
 
33
 
! Отговори
Ваня преди 4 години
Аз съм от Гоце Делчев...Не чух един човек да каза лоша дума за този генерал,без преувеличение за разлика от други политици, които са заемали високи постове в държавата от родния град. Почивай в мир ГЕНЕРАЛЕ и дано има достойни хора, които ще продължат делото ти. Поклон!
1
24
 
31
 
! Отговори
Ваня преди 4 години
Почивай в мир, ГЕНЕРАЛЕ!

Спонсорирани публикации