Сектор туризъм в тежко състояние, отменят се резервации

Търсят се работещи решения, обясни Ангелкова
13 мар 2020 13:08,
57
Сектор туризъм в тежко състояние, отменят се резервации
Снимка: БГНЕС

Сектор туризъм е в изключително тежко състояние, тъй като започна много активна отмяна на резервации. Правителството прави всичко възможно, така че да се пребори с разпространението на вируса, обяви туристическият министър Николина Ангелкова на брифинг.

По-рано днес туристическия бранш изрази своите притеснения за сътресенията в сектора. От 10 дни се наблюдава сериозна отмяна на резервации.

Още по темата

"Разбирам сектора, но от друга страна виждате какво е положението в страната. Виждате, че правителството, парламента, правим всичко възможно така че максимално да се борим с разпространението на вируса. Мога да ви уверя, че всичко, което Националният щаб препоръчва ние изпълняваме, защото здравето на хората е на първо място", допълни Ангелкова.

Заедно с представители търсим общи и работещи решения, каза още тя

"Държавата взема всички мерки, така че да се ограничат последствията от разпространението на коронавируса”, категорична бе тя.

"Всички сме заедно максимално да се преборим с това, което ни се случва в момента. Разбираме притесненията на сектора. Говорихме и вчера и днес ни предстоят още срещи с представителите на сектора да обединим усилия, така че да бъдем готови да реагираме в момента, в който дай Боже максимално скоро се справим с този вирус. Никой не може в момента да каже колко дълго ще продължи тази ситуация", каза още Ангелкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
0
 
! Отговори
Garrincha преди 4 години
К'ъв сектор "Туризъм" , бе , *** - Март месец, а ?!?? Тука, да не е Бали - целогодишно туризъм ? Марш, на полето да садите картофи, че вносните ги спряха !!!
43
5
 
2
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
В туризма най-много се работи дистанционно. Собствениците само на малките хотелчета се трудят. Босовете харчат по Швейцария, а си наемат работна ръка за жълти стотинки дето ти гледат чинията щото от хотела си хранят цялата рода. Айде у лево!
42
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
О,крайно време е тоя сектор туризъм в България да пострада,аман от алчни работодатели,а там са най големите ***,,,шефки,, които много обичат да се гаврят с работниците,дано всички хора са здрави,но за алчните да има възмездие.
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами стига са пълнили гушите,на гърба на работниците,а на работника се дават жълтите стотинки,има и Господ,нека им супер.
40
0
 
3
 
! Отговори
Корона преди 4 години
Много по страшно е положението, ако има достъп до изследвания като в другите държави може да се окаже че България е на косъм след Италия!
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сектор туризъм да сепреориентира към сектор селско стопанство.
38
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я стига са врънкали! Миналото лято всеки биши ден се оплакваха, че било имало голям спад. оказа се, че не е вярно. Мър- мър!Туризмът е вторичен сектор. Къде по-важни отрасли бяха буквално затрити! Сега кретат. Какво селско стопанство имахме, сега ни хранят от страни без почва! Да отидат да поработят на чист въздух на полето, вместо да си пекат сланините покрай басейна!Аман от лакомия и печалба. Умните знаят и 2 и 200.
37
7
 
6
 
! Отговори
представа преди 4 години
Тоест, да се злорадства е нелепо, целият стопански живот на страната е взаимно свързан и там е и туризмът - с работните места, заплати, осигуровки и т. н. И тук няма как да упражнява работа и дейност дистанционно, като в други браншове. Така че да се молим Ангелкова да издейства нещичко и за хотелиерите, за да запазят повече хора на работа, а не всичко живо на социални помощи! Демек, на наш гръб!
36
0
 
8
 
! Отговори
представа преди 4 години
Дреме им на хотелиерите - уволняват и изпращат на борсата де що има работник. И с основание - туристи няма, НИКАКВИ. Работниците, за разлика от преди време, когато се спасяваха в чужбина, нямат друг избор освен борсата. И всички заедно чакат по-добри времена.
35
8
 
3
 
! Отговори
ето сега преди 4 години
Сега ще се види ясно дали има авторитет и тежест Ангелкова в Министерски съвет. Като министър е длъжна да защити бранша, който ръководи. Дали ще й се получи - предстои да видим!
34
4
 
11
 
! Отговори
БДЖ София преди 4 години
Вируса е една причина,но санкцийте с Русия там загуби туризъма,на фекално море,дупки по пътищата,джебчийки,лоша храна.Ангелкова да извика Европа да дойдат сега американците,французи,немци при бедните българета да се напълнят джобовете с пари.
33
1
 
28
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Туризма няма как да е зле. Сектора се държи от бивши ченгета и мутри. Там печалбите са огромни, а заплатите са мижави. Данъци и осигуровки почти не плащат. Следователно са акумулирали огромен финасов ресурс и нямат нужда от помощи. Да се оправят с парите, които са спестили от неизплатени заплати и укрити данъци и осигуровки, че да не заиграе тоягата.
32
0
 
21
 
! Отговори
мнение преди 4 години
Колкото до самите хотелиери, те ще се оправят някак си. НО... ще съкратят наетите работници и тези хора ще отидат на трудовите борси - по закон! И от данъците на народа ще им бъдат изплащани пари - пак по закон. Така го мислете и не злорадствайте, моля!
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само преди 2 седмици когато нямаше коронавирус в БГ се майтапеха как ще се увеличи притока на туристи. Как щели да се увеличат печалбите за сметка на курортите в останалите държави. Сега са пред фалит. Колко бързо се обръщат нещата. Все по-лошо и по-лошо става. Ония *** говореха и ни успокояваха че грип тип Б е по-опасен от корона вируса. И че няма нищо страшно. Вместо да използват ценно времето си - да осигурят защитни средства навреме, да сложат под карантина всички пристигащи.
30
2
 
14
 
! Отговори
Кибик преди 4 години
Именно затова министър Ангелкова е редно сега да отиде по-най бързия начин на държавни разноски разбира се, до Холивуд и да си направи максимален брой селфита с де що има звезди там...
29
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега и за мутро собствениците на хотели ли трябва да се притеснявам? Айде стига! Още малко ще поискат държавата да им плаща че няма да имат приходи?! Наглост е това
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая година ше има много подземен туризъм на около 2 м. под земята, дано не съм прав...
27
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Годината ще е изцяло нулева, пишете е бегала 2020г.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
obiaviha li faliti?
25
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кинаджийте реваха трябвала да се бутат хората в салоните че ще фалират иначе... абе тия сериозно ли?