От ВМРО: Не сме богати, не трябва да се дават пари на калпак!

"Подкрепа ще има, но е рано да се каже към кого"
Обновена: 23 мар 2020 22:21 | 23 мар 2020 22:20, Веселина Йорданова
38

Законът за извънредното положение вече е факт, но депутатите приеха ветото на президента върху някои от мерките. Румен Радев поиска социални и икономически мерки за най-засегнатите от кризата с коронавирус пандемията.

"Трябва да оставим малко време на финансовото министерство да види кой и от какво ще има има нужда. Не сме Германия или Франция, за да дадем 250 или 500 млрд. евро. Трябва да се даде точно на тези, които са ощетени. Не трябва да се прилага мярката да се дава "на калпак". По-голямата сума трябва да отиде в бизнеса. Бюджетът се пълни от работещите хора. Подкрепа ще има за всички, но е твърде рано да бъде изчислено към кого точно ще бъде насочена", заяви депутатът от ВМРО Александър Сабанов в "Денят ON AIR".

1300 безработни българи се регистрираха в бюрата по труда само за ден, а според него "не е кой знае каква цифра". Първата седмица ще бъде шокова, ще има помощ към такива хора, които остават без работа, посочи народният представител.

Според Александър Сабанов, ако кризата продължи до края на годината, това ще бъде катастрофа за целия свят. Икономиката ни още не е влязла в криза, отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

"Засега правителството действа премерено. Всички държави в Европа обявяват суми, които ще бъдат изхарчени за икономическата криза. Бедни и гладни хора имаше и преди кризата, за тях държавата се грижи. Парите трябва да се задържат до момента, в който ножът опре до кокала", подчерта депутатът от ВМРО.

Работодателят не може да накара насила служителите да излизат в неплатен отпуск, настоя Сабанов. По-добре да отиде на борсата, за да може да си получава парите, посъветва депутатът.

"Първо трябва да се грижим за здравето на хората, икономиката е на второ място. Трябва да пазим нашите майки и бащи, баби и дядовци. Ако трябва да бъде изтеглен нов държавен кредит, предполагам, че ще бъде изтеглен. В рамките на извънредното положение може да изчезне коронавирусът", каза още Сабанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
21
 
2
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 4 години
До 6. Ама пак има нещо събрано. А при другите как беше, а? Ти Виденов помниш ли го?
14
3
 
44
 
! Отговори
SS преди 4 години
Според мен държавата трябва да даде на всеки пари за да може хората да си купят храна,и лекарства.Не сме богата държава верно е но на всеки пет год.се обновява автопарка на депутатите.За това пари има!
13
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нито на безработните ще дадат нито на пенсионерите ще им вдигнат пенсиите ще трябва да се емигрира
12
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва не да се дават, а да се вземат от всеки
11
4
 
33
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 4 години
Борисов, отваряй чувалите с парите и раздавай кредити на малките фирми! Прави като твоята началничка Ангела Меркел! По 15 000 за три месеца на фирми с 5 човека, по 9 000 на фирми с три човека, по 3 000 на фирми с един човек. Защото тези хора ще те изведат от кризата. Протакането и формулата "на самотек", само ще те закопаят в кризата. А ние не искаме да бъдем закопани заедно с теб! Сега е време да действаш, а не когато тези фирми, след три месеца са умрели. Но не от вируса, а от твоето бездействие!
10
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя за кой говори ,че се е грижела държавата за клошарите по-улиците не съм видял държавата да се погрижи те са безработни на тях държавата пари не дава тоя говори ,че ще дават избирателно пари на някои безработни не на всички нито на пенсионерите ще им вдигнат пенсиите
9
2
 
28
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
А за рвисунки на морално остаряли хвърчила пари има, нали ?
8
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не на калпак, а на тумбак
7
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак класувайте тъпациии за разни подобни недоразумения!
6
1
 
50
 
! Отговори
ОНЯ СЪЩИЯ преди 4 години
Тези изперкаха тотално,само глупости и простотия.Най добре е главнокомандващия на БА,да направи един преврат и да ни отърве от мафията.
5
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не сме богати, защото ни управляват такива идeoти като тебе.
4
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя от пукница е подпухнал.
3
3
 
36
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
В момента раздавате точно на калпак за тези от държавната сфера. За другите - праз...
2
3
 
28
 
! Отговори
Луна преди 4 години
....Дай ми власт в ръцете, недей ме спира и ми гледай ти сеира....както бе изпяла една певачка от Шумен
1
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ах тази кака .. и умна и красива

Спонсорирани публикации